Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość snajper762

świąd odbytu nie owsiki..

Polecane posty

Gość snajper762

Witam mam 31lat od dwóch tygodni dokucza mi uporczywy świąd odbytu. Sytuacja powtarza się już po raz drugi a mianowicie w zeszłym roku dwa miesiące trwał ten stan, na początku myślałem że to owsiki zażyłem profilaktycznie vermox i nic robiłem badanie na pasożyty i nic.Wizyta u proktologa ,nic nie wykrył powiedział mi tylko że to świad,przepisał mi jakaś maść i po tygodniu przeszło samoistnie . Koszmar zaczoł sie dwa tygodnie temu znowu zastosowałem vermox,Byłem u lekarza przepisał mi Antrax w syropie ale po nim jestem bardzo ospały i maść Laticort stosuje sie do zaleceń już cztery dni, odstawiłem słodycze i napoje zawierajace dużo cukru jem duzo warzyw i owoców bez większego rezultatu. Świad jest coraz bardziej dokuczliwy szczególnie wieczorem w tym tygodniu wypada mi nocna zmiana w pracy i nie wiem jak to zniose. Cieżko jest sie skoncentrować na czymkolwiek chodze już trzeci tydzień w tym stanie życie prywatne zostało zaburzone nic mi sie nie chce prosze o pomoc co jescze musze zrobic????

Gość baaaaardzo prosze
może masz grzybice układu pokarmowego. Zrób badanie kału na obecnośc grzybów. Swedzenie odbytu moze mieć tez podłoże psychiczne. Masz jakąs nerwicę, depresje? Jesli lekarz przepiseje ci tylko leki bez zadnych badań, to go zmień.

nerwicy i depresji nie mam bynajmniej nic o tym nie wiem, musze zatem zrobic badanie kalu na grzyby, dodam że w kale jak i w okolicach odbytu nie wykryłem żadnych zmian

Gość qwertyuuio
to moze byc drozdzyca, mialam to niestety - swiąd, a potem skora wokol odbytu zrobila sie czerwona, swedzaca boląca, piekaca, w nocy bylo gorzej - bo bylo cieplo, dostalam masci przeciw grzybom - travicort, travogen i flumycon doustnie, telfast to lek przeciwhistaminowy - na uczulenia, leczylam sie jakies 4 tygodnie, mam nadzieje ze to nigdy nie wroci

Gość jeszcvze troche....
mogą byc stany grzybicze,u kobiet grzybica pochwy też daje miedzy innymi objawy swedzenia,a starczy jeśc antybiotyk tydzień i grzybica pojawia sie od razu.Mogą to byc tez poczaytki hemoroidów i zupelnie absurdane ale "zbyt dokładne" podcieranie sie szorstkim papierem,lub uczulenie na barwnik w papierze toaletowym.

Gość jeszcvze troche....
spróbuje kupic masć clotrimazolum na grzybice,jak to grzybica to pomoże.Masć wydawana bez recepty:)

Gość jeszcvze troche....
przepraszam za literówki

Gość jeszcvze troche....
clotrimazolum jest bezpieczny więc możesz testować,przynaajmniej 5 dni

skóra wokół odbytu stała się piekąca i boląca, mam teraz nocną zmiane i dostaje szału najgorszy jest świąd. Czy są jakieś tabletki na drożdzyce i czy clotrimazolum tu coś pomorze?? wykluczyłem wszystkie cukry z mojej diety staram się jeść dużo warzyw

Gość jesli to grzybica
to powinienes isc do lekarza i dostac fluconazol (flumycon-jego odpowiednik), tabletki doustne na recepte no i smarowac clotrimazolum..

dziś zaniosłem kał do badania i zrobiłem wymaz, lekarz przepisał mi krem pimafucort ale świad nadal się utrzymuje właściwie to teraz czuje bardziej pieczenie+świad :(((

Witam jestem po wynikach na posiew kału i wymaz, niestety nic nie wykryło. Zrobiłem sobie badanie na cukier i krew, cukier mam ok bo odrazu był wynik krew jutro odbiór. Świad nadal jest sytuacja się nie zmieniła,lekarz przepisał mi procto glywenol krem ale powiedział że jak by coś się działo niepożądanego to mam odstawić

Jestem po badaniu krwi wszystko w normie, zmienilem lekarza skierował mnie na badanie u proktologa i niewykluczył że skieruje mnie na kolonoskopie. Stan wciąż się utrzymuje bez wyraznej poprawy i cały czas wieczorem się nasila.....:(

Gość jhfkjbfadfbhdjfbb
i jak teraz, dalej swedzi? czy juz po wszystkim pytam bo mam podobny problem

Gość radaaa
1.po każdej defekacji myj odbyt letnią wodą z mydłem i hartuj zimną. Wytrzyj tyłek do sycha 2. nasiadówki w letnim wywarze z kory dębu 3.maść i czopki proctoglyvenol 4. prawidłowa dieta 5. sauna sucha w temperaturze >120st. C i jeszcze kilkainnych punktów. Zresztą masz je: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Odpisz po jakim czsie pozbyłeś się choroby, adres na www

Gość dodatek
w terapi Gersona polegającej na piciu świeżych, prosto z wyciskarki Gersona lub sokowirówki, dodanie podczas wyciskania czosnku i cebuli. Notabene, cebula + czosnek = maturalna detromycyna, czyli naturalny antybiotyk

Gość AL818181
Znalazłem lekarstwo na swędzenie odbytu - miałem ten problem od około 2 lat - nie mogłem w nocy zasnąć i wcześnie się budziłem i nie mogłem z powrotem zasnąć - męczyłem się i szukałem przyczyny - nie znalazłem przyczyny - szukałem środków przeciw swędzeniu - i do niedawna nic nie mogłem znaleźć co by mi pomogło - około 1 miesiąc temu dla próby kupiłem "Johnson's baby Higiapele" firmy Johnson&Johnson (różowy płyn) i mi pomógł - działa on natychmiastowo - od momentu nałożenia na swędzący odbyt natychmiast działa. Ponadto od momentu gdy to stosuję coraz rzadziej zdarza mi się aby odbyt mnie swędział - a jeżeli mnie swędzi stosuję ten płyn -i OD RAZU swędzenie znika. Nie jestem w jakikolwiek sposób związany z producentem tego płynu - tego produktu też mi nikt nie polecił - sam metodą prób i błędów na niego trafiłem - WIĘC jeżeli TOBIE też pomoże będę bardzo zadowolony - bo wiem osobo która mnie czytasz przez co przechodzisz bo sam przez to przechodziłem - jeżeli więc TOBIE też pomoże to PODZIĘKUJ MI W MYŚLACH.

Gość Gienek Borówka
hemoroidy.