Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubasskaaa

Do GINEKOLOGA

Polecane posty

Gość grubasskaaa

Muszę iść do ginekologa. Nigdy zresztą nie byłam i mam pewne dylematy. Otóż jestem bardzo grubą dziewczyną. Dbam o siebie w sensie higieny, bo niestety z tuszą sobie nie radzę. Ale czuję się przez tę tuszę strasznie ohydnie. I owszem chce schudnąć, ale nie schudnę przed wizytą i ginekologa. Ważę 100kg mam okropne nogi. Mam kropki czerowne, jakieś przebarwienia fioletowe. Ogólnie strasznie biała jestem i te przebarwienia. Jak sie ogole to mi wyskakuje uczulenie, a przeciez zarosnieta nie pojde:( na nogach mi po goleniu wyskuje uczulenie. I na cipce tez. Jak jej nie ogole to wygladam ohydnie, ale podobno do ginekologa nie mozna golic sie. A ja wygladam nie dosc ze taka gruba to jeszcze z takimi klakami. No nie moge sie przemoc. Ale musze isc. Czy on mnie przyjmie? czy bedzie komentowal moj wyglad:( strasznie sie tego boje. Jak chodzilam do swojego lekarza jak np. mialam grype to podczas badania zawsze komentowal ze jestem gruba. Lekarka tez byla gruba jak cholera i mi robila takie uwagi. Ogolnie zdrowa to jestem i nie mma problemow przez moja wage oprocz problemow estetycznych oczywiscie ale badania mam ok. I teraz chce isc, bo nigdy nie bylam no i co mam zrobic tak bardzo sie boje

Gość grubasskaaa
coś kolwiek proszę. O jakieś słowo nigdy w zyciu nie pokazalam nikomu nog. Zawsze spodnie do samych kostek nosilam a tu teraz trzeba nogi i pupe pokazac stresujace to jest szczegolnie, ze nie jestem atrakcyjna

Gość Pseudonim: mimo wszystko
ja łażę z tymi kłakami;)

Gość sajonarrrra
ile masz lat? Ile wzrostu i ile ważysz? Może przesadzasz?

Gość pinezka87
Ginekolog to lekarz, ma Cię zbadać a nie oceniać. Głowa do góry:-)

ginekolog oglada stare,gurbe baby,ktore dodatkowo czesto smierdza..oglada zrosty poporodowe, znieksztalcenia,grzybice,opryszczki,owrzodzenia,wiec twoje grube uda nie zrobia na nim wrazenia. a jak ci przeszkadzaja podraznienia po goleniu,to ogol na 2 dni przed i juz. ate fioletowe krechy to rozstepy

Gość martysznaka
Nawet jeśli ginekolog zwróci uwagę na wagę to pamiętaj, że najpewniej pod kątem zdrowotności. Lekarze nie są od oceny wyglądu pacjentki nie przejmuj sie. Golić się tam nie musisz ale zawsze można sobie włoski przystrzyc nożyczkami. Golić nóg też nie musisz chyba, że lepiej będziesz się czuła ogolona. Przy okazji jeśli chodzi o problem z krostkami po goleniu to polecam Sudocrem - mi pomaga albo Alantan - osobiście nie próbowałam ale koleżanka zachwala. Waga to nie wszystko, grunt że jesteś zadbana. Powodzenia życzę :)

Gość grubasskaaa
Nie przesadzam na pewno. Po 1 mam lustro. Po drugie noszę rozmiar 48 po 3 waze 100kg a mam 175 cm. Mam nadzieje,ze nic nie powie takie, bo mi zawsze przykro jak ktos mi na to uwage zwraca

Gość grubasskaaa
a sama zdaje sobie sprawe ze jestem duzo za duza. No, ale kiedys schudne postaram sie.

Gość sajonarrrra
tak jak ktos tu powiedział ważne żebyś była zadbana czyli ubierz czystą bieliznę, umyj się, podezodorantuj, ogol nogi- będziesz się lepiej czuła, przytnij włosy na cipce, rozluźnij się i będzie ok. Lekarze, dentyści, ginekolodzy naoglądali się zapewne takich różności, że mało co ich dziwi. Powodzenia

to jeśli masz problem z tuszą to może warto wybrać siue do dietetyka? ułoży ci dietę i jesli będziesz się do niej stosowac to schudniesz jesli twój problem z wagą nie jest wynikiem innej choroby np cukrzycy. co do ginekologa to wydepiluj nogi 2 dni pred wizytą i posmaruj sudokremem - pomaga na krosty. i idz do lekarza ginekologa najlepiej poleconego przez np kolezanke. lekarze są różni ale nie powinien komentowac twojej tuszy. i uwierz ze lekarze wolą zadbane "Grubaski" niż szczuple i cuchnące laski. głowa do góry:)

Gość Piętno 90
Mam to samo, wstydzę się rozkroczyć nogi, choć jestem chudziutką, ładną osobą to panicznie boję się tego, byłam molestowana jako dziecko, przez to nigdy nie rozbierałam się u lekarza, higienistki, zawsze były ze mną problemy, miałam jedną wspaniałą lekarkę pediatrę, ale dziś ona nie wystarcza :( Załamka, wolę umrzeć niż pokazać się w takiej pozycji ;(

Gość idź mała i nie bój się
krewetka ale ty pierd. jak ktoś jest brudasem to nie ma rady dla takiego, bez względu na wagę