Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość newlook

Dziś zaczynam kurs włoskiego

Polecane posty

Gość newlook

Trochę się boję czy sobie dam radę, nie mam talentu do języków obcych- w liceum dobrze mi szedł rosyjski i łacina. Z angielskim- cienko. Jest tu ktoś kto również zaczyna naukę tego języka?

bene, bene. l'italiano e' veramente molto facile, fidati, conosco questa lingua quasi come il polacco ;-) kto cie uczy i ile kosztuje lekcja?

Gość może dziś ktoś pomożeeee
Angielski jest trudny, wbrew pozorom, nielogiczny i dziwny ;) Skoro dobrze Ci szło z rosyjskim i łaciną, to nie znaczy, że nie masz talentu do języków, tylko że po prostu angielski nie jest dla Ciebie :) Nawiasem mówiąc, włoski jest bardzo podobny do łaciny, więc nie powinnaś mieć kłopotów z nauką.

Gość Italy
Wlasnie tez mam zamiar rozpoczac nauke wloskiego i ciekawi mi jak w miare najszybciej go przyswoic. Poczatkowo skupucic sie bardziej na slownictwie czy gramatyce?? Moze ktos napisze pare wskazowek dotyczacych technik i ile czasu wam zajelo, zeby w miare plynnie opanowac ten spiewny jezyk...... ps. sorry za brak polskich liter

Gość buongiorno
Ja także chciałabym nauczyć się tego języka.. Jak to zrobić samemu i szybko:)

Gość kleomeo
Hej. Wiec tak, to, ze wloski jest bardzo prosty, to mit rozpowszechniony przez ludzi nie majacych pojecia o tym jezyku lub przez osoby, ktore liznely podstawy i mysla, ze znaja super jezyk. Gramatyka jezyka romanskich jest dosyc skomplikowana i na pewno o wieleeee bardziej rozbudowana niz gramatyka angielskiego. Gramatyka wloska jest nawet ciut obszerniejsza niz gramatyka francuskiego. Nie ma czegos takiego jak skupianie sie tylko na gramatyce lub tylko na slownictwie. Trzeba od poczatku uczyc sie solidnie wszystkiego i robic to regularnie. Nie pisze tego, aby kogos zniechecic, wrecz przeciwnie, po prostu smiesza mnie osoby, ktore umniejszaja znajomosc wloskiego twierdzac, ze to banalny jezyk. Nie znam nikogo, kto by nauczyl sie plynnie i poprawnie wyslawiac w tym jezyku, nie mieszkajac we Wloszech.