Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszkajaca z mama

do mieszkajacych z rodzicami....

Polecane posty

Gość mieszkajaca z mama

jak mieszkacie z rodzicami i pracujecie to dajecie jakies pieniadze rodzicom??? w sensie ze sie dokladacie do oplat itp

Gość 34we567iyutr
nie. ale rodzice nie biduja wiec nie musze poza tym ja zarabiam grosze (studiuje dziennie) jakies 600zl i 100-150zl mam na wydatki a reszte odkladam na przyszlosc

Gość Biankaaaaaaaaaaaaaaaaa
kurde,a ja zarabiam w miare fajnie, rodzicom nie daje, a mimo to nie potrafie nic odlozyc :(

Gość to zależy od sytuacji rodziców
jesli sytuacja materialna rodziców jest dobra to normalne że nie biora od dzieci kasy ale jeśli jest tak że rodzice sami mają problemy a dzieci uważają że utrzymywanie dorosłych dzieci jest im obowiązkiem to coś nie tak, rodzic nie ma obowiązków całe zycie utrzymywać dziecka, do czasu poki skończy szkołe i finał, potem może jesli stac go na to ale nie musi, młodzi ludzie nie rozumieją tego że rola rodzica nie polega na wiecznym utrzymywaniu potomka

Gość zielonooka88
ja pracuje 2 lata, jestem niezależna finansowo. Przez pierwszy rok nie dokładałam się dod omowego budżetu. Ale ustaliliśmy, że po roku zacznę. Co miesiąc dokładam 350 zł. Mam trochę czystsze sumienie, w koncu rodzice tyrali przez kawał życia na mnie, teraz czas na mnie. Zresztą nie jest to jakaś pokaźna suma, jakbym miala się w zupełności utrzymywać sama, sama mieszkać itp, wyszłoby o wiele drożej.

Gość ja nie pracduje i nie zarabiam
ale rodzicom sie dokladam do prania

Gość lysy
ojciec przepisał na mnie dom. wpakowałem 100 tys kredytu w remont kapitalny. na parterze mieszkam ja z dziewczyną, na gorze rodzice, wejscia osobne. Wszystkie opłaty place sam. tel, tv, internet, prad, gaz, woda+scieki, podatek od nieruchomości. Wszystko kolo domu też robię sam. (koszenie trawy, zamiatanie, zimą odgarnianie sniegu )Nie wiem czemu takie halo jest, że ktoś mieszka z rodzicami. Ponad 20 lat mnie utrzymywali to nie kumam czemu teraz ja nie mam ich utrzymywać.

Gość ja daje cala pensje rodzinie
tzn jak dostaje wyplate to biore ja z banku, przywoze do domu i klade w miejsce w ktorym zawsze leza pieniadze. Raz moje, raz emerytura taty. A ze emerytury nie jest duzo, to glownie ciagniemy dzieki mojej wyplacie.

Gość ja mieszkam i to oczywiste
dla mnie ze dokładam sie do rachunków. kto tego nie robi jest pasozytem!!!