Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam księgowej

Czy zlecacie prowadzenie księgowości czy sami ją prowadzicie?

Polecane posty

Gość szukam księgowej

Hej mam do pytanie, jak jest u Was z księgowością? My przez 1,5 miesiąca byliśmy na ryczałcie a teraz z racji dopisania PKD musimy przejść na zasady ogólne i myślimy o księgowej,bo nie mamy głowy do rachunkowości a kary US mogą być dużo wyższe, niż koszt opłacenia biura rachunkowego.

Gość sztuka
można samemu, ja tak robię

Gość liczbapi
ja prowadze sama, też zasady ogólne - nic trudnego. Jesteście na VATcie?

Gość sztuka
ja jestem VAT-owcem i w sumie prowadzenie tych wszystkich ksiąg zabiera mi ok. 10 godz.m-cznie, nie warto przy małej działalnosci zatrudniać księgowej

my dalej jestesmy na ryczałcie, ale ogólnie naszymy sprawami zajmuje się ksiegowa, szkoda że jest taka nie dojebana ze na różnych kwiatach myli adres lub nazwisko.. :/

Gość dla świętego spokoju
kazałam mężowi zatrudnić księgową ;) . To był jeden z warunków ślubu :p Wcześniej rozliczała go znajoma i tylko miał z tego powodu problemy. Teraz płacimy 200 zł miesięcznie i przynajmniej mamy pewność, że wszystko jest prawidłowo i na czas. Prowadzi jednoosobową działalność od wielu lat.

Gość zalezy czym się
firma zajmuje. Pracuję w biurze rachunkowym i powiem, że wbrew pozorom trzeba kilka rzeczy wiedzieć bo i naczej w razie kontroli wielki klops. W zależności od ilości dokumentów u nas (małopolskie) jest to koszt od 100zł w zwyż. PKPiR + VAT ok 250zł

Gość szukam księgowej
My nie jesteśmy na VAT, niby transakcji jest na razie mało, ale wolę zapłacić 100 czy 150 zł i zająć się firmą.

Gość sztuka
A co to za sztuka nauczyć się tych kilku rzeczy aby poprowadzić prawidłowo ksiegowość w małej firmie/działalnosci gospodarczej. Chyba, że ktoś rozrzutny i nie zależy mu na oszczędzaniu. :P

Gość wasza opinia
A miałaś już kontrolę skarbową?

Gość zalezy czym się
jeśli nie ma VAT-u to mniejszy kłopot. Jednak ja wolałabym zapłacić 200zł i mieć pewność, że jest ok

możesz sama prowadzić o ile się na tym znasz ;p a biuro rachunkowe nie weźmie kilku tysięcy za to ;)

Gość szukam księgowej
Wiecie co jest najgorsze, że dzwonię do 1 Us i mi coś wyjaśniają. Dzwonię do innego i mówią coś zupełnie innego. i komu tu wierzyc? W przypadku kontroli nie powiem, że NIE WIEDZIAŁAM, tylko zapłacę karę.

Gość sztuka
Jak się startuje od zera to każde 100-200 zł oglada się 2 razy zanim się je wyda. A później jak się przeżyje kontrole i wszystkie inne zawirowania, to bez sensu zatrudniać ksiegową jak prowadzenie ksiegowosci to pikuś- mały pikuś :D

Gość kokokuku
Lepiej wydać 150 na księgową, niż 500 na kare US.

Gość gość
ja myślę, że tak istotne rzeczy trzeba powierzyć profesjonalistom, z czystym sumieniem moge polecić www.prawoipodatki.com :-)