Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i need help

kto ma takie bółe głowy i jak sobie z nimi radzi?

Polecane posty

Gość i need help

bóle wątrobowe, migrenowe (podobne do bólów z obkurczenia ale o znacznie większym nasileniu, pulsujące, tętniące, często powodujące mdłości. Migrenowe bóle głowy (wątrobowe) są trudniejsze do opanowania. Ból pojawia się dopiero w kilka godzin po spożyciu ciężkostrawnego, tłustego pokarmu, dlatego trudno jest go skojarzyć z przyczyną leżącą w wątrobie. Leczy się je jak bóle z obkurczenia, czyli chłodnymi niesłodzonymi sokami owocowymi o smakach: słodkim lub kwaśnym kompotem z różnych owoców, poza tym herbatą z cytryną. Doskonale robi też sen lub odpoczynek w pozycji leżącej w ciemnym, cichym pomieszczeniu oraz zimny kompres położony na czoło. Ból głowy od wątroby Jest to ból głęboki, umiejscowiony gdzieś wewnątrz głowy w jej najwyższym miejscu, rozsadzający z jednoczesną bolesnością gałek ocznych lub bólem w głębi czaszki, za oczami. idelany opis bólu na który cierpię, ale nie wiem jak sobie z nim radzić.

Gość i need help
dodoam tylko że czasem prosze o zastrzyk przeciwbólowy, ale pomaga na jakieś dwie godziny, czasem wcale ból trwa 4 dni najczęściej, i towarzyszy mu totalny brak apetytu, czasem zachwiania równowagi, a przede wszystkim męczące mdłości

Gość i need help
może jednak ktoś cierpi na takie bóle głowy? sa bardzo specyficzne czekam z nadzieją na kogoś kto podzieli się dobrą radą.

Gość yfhgfghfhg
niema czegoś takiego ;

Gość yfhgfghfhg
gnicie w łózku przy otwartym oknie niema nic wspolnego z wątrobą to jedynie wasza wina picie piwa w przeciągu tez nie rzadko dziwne lęki przed śmiercią

Gość i need help
jak to nie ma jak ja mam?

Gość niedlugo kopne w kalendarz
tez tak mam.Nawet dzis. Ledwo zyje.

Gość i need help
mi wlaśnie przechodzi, czuję tylko lekki ucisk jeszcze za gałkami, ale wraca mi apetyt, przestało mdlić męczyłam sie od soboty najgorsze że nie widzę żadnych prawidłowości, nie wiem kiedy ból się pojawi, co go wywołuje, nic nie wiem, tylko się go boję, już, na zapas.

Gość niedlugo kopne w kalendarz
A bierzesz cos na wątrobe? ja biore profilaktycznie hepatil

Gość i need help
nie, nic w ogóle bym tego z żadną wątrobą nie skojarzyła gdyby nie ten opis w internecie nie mogłam nikomu wytłumaczyć że boli mnie głęboko za oczami, że to nie jest ból który można rozmasować na skroniach albo na czole, tylko jest taki w środku, a oczy przy ucisku bolą że można zwariować. nie wiem co może wywoływac ten ból, ty wiesz? raczej nie jadam cięzkostrawnych rzeczy

Gość i need help
gdyby ktoś wiedział jak tego bólu można uniknąć to proszę o porady:( przy następnym razie gotowam z desperacji rzucić się przez okno