Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana mama29

moja CORKA ssie PALCA w wieku 4 LAT! POMOCY!!!!!

Polecane posty

Gość zdesperowana mama29

witam nie wiem co juz robic! Bylam u dentysty-zeby powoli sie z tego powodu krzywia, palec jest grubszy. Probowalam juz ksiazeczek, srodkow z apteki na nie obgryzanie paznokci, zastraszania , po dobroci itd. itd. Czekam na wasze rady , bo jak tak dalej pojdzie to palec bedzie calkiem krzywy i zeby rowieniez! Nie chciala smoczka jako niemowlak i chyba lezy to na tym. czekam na razy z gory dziekuje

Gość yyyyyyoooooo
Chyba lepiej, że ssie palca, niż miałaby ssać kutasa twojego męża.

Gość zdesperowana mama29
no prosze i o to powazne, dorosle odpowiedzi --dziekuje

Gość yyyyyyoooooo
Proszę bardzo. Jak będziesz jeszcze coś chciała wiedzieć, to ja chętnie odpowiem.

Gość mama2corek
zdesperowana mamo mam ten sam problem tyle ze moja jedna corka ma juz prawie 5 lat a druga prawie 3 i obie ssą palca! tez nie chcialy smoczka jak byly male. NIe wiem juz jak je oduczyc.

Gość tomaeczdekkakdj
musicie cos z tym zrobic u mnie na osiedlu jest typ co ma na oko 14 lat i jadac w autobusie tgez ssie palca, i nie jest to jakis dałn czy cos. a dziewczynki to potem moga ssac kutasy wiec problem jednak jest.

Gość MIlaaaaaaaa
Moja siostra tez tak miala i robila to dosc dlugo mniej wiecej 11 roku zycia jak nie dluzej powaznie mowie tylko ze pozniej jak juz byla starsza to nie wiem czemu to robila chyba z nudow albo z przyzwyczajenia chociaz wydaje mi sie ze ja to w jakis sposob uspokajalo

Gość zdesperowana mama29

Gość zdesperowana mama29
no tak ale nagrody i tlumaczenie jak do tej pory tez nie daly rezultatow nie wiem co robic , bo tu rozchodzi sie nie o to , ze to wstyd lub co powiedza ludzie tylko o zdrowie dziecka --w tym przypadku krzywy palec i zeby. No tak z tym aparatem w wieku 12 lat to wiem ale przeciez nie moze on ado 12 lat ssac palca!!?

Gość ja tez nie na czarno..
moja kuzynka pokazywala synkowi rozne zdjecia (np. artykuly w gazetach, na internecie) z krzywymi zebami i sie wystraszyl ze tez bedzie mial takie przydkie, a mial wtedy 4lata :D

Gość zdesperowana mama29
a jeszcze odnosnie pwodu???!!! nie mamy zadnych problemow rodzinnych wiec i trudno tez doszukiwac sie powodow ---lekarz powiedzial , ze to przez to , ze nie ssala smoczka?! Nie bije jej tez staram sie wszystko tlumaczyc wiec raczej wychowuje ja bezstresowo

Gość ja tez nie na czarno..
brzydkie*

Gość zdesperowana mama29

Gość ania343
teraz ssie palca jak dorosnie bedzie mistrzynią lodów .

Gość zdesperowana mama29
jak juz wspominalam za takie wpisy "inteligentne" "serdecznie dziekuje"!!!

Gość zdesperowana mama29
wiem , ze to problem na duza skale wiec myslalam , ze przez tyle lat cos madrego naukowcy wymyslili?! ale widze , ze to jak duzo "chorob" prawie nieuleczalne!?

Gość odmieniać po polsku ale już
Córka ssie (kogo?co?) palec!!! palec odpowiada na pytanie co? 'co ssie?' palec kogo? córka ssie sąsiada jak mała pijawka

oducz jej tego....moi rodzice nie oduczyli mnie ani brata ja sama dopiero jak w podstawowce jechalam na wycieczke z noclegiem sie oduczylam....guma do skakania sobie rece zwiazalam, bo sme paluchy mi sie do geby pchaly heheheh...a moj brat do dzis sie zdazy ze ma palucha jak spi....to moze miec podloze psychiczne takie poczucie bezpieczenstwa moze warto wybrac sie do psychologa....

Gość no szkoda, ze...
tak wszystko idzie do przodu , a nie umieja wynalezc do takiej blachej sprawy rozwiazania ?!!!!!!!!

Gość może zaklejaj jej czyms palce
albo smaruj czyms gorzkim