Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pełneziarno2

Czerwona cera

Polecane posty

Gość pełneziarno2

witacie potrzebuję pomocy. Problemem jest moja cera, naczynkowa, stosuje kremy do takiego rodzaju skóry,ale one zupełnie nie pomagają. Nie wiem czemu tak się dzieje że moja buzia jest w kolorze pomidorow, nadodatek nos mój czasem też potrafi być czerwięńszy od reszty, jak nos klauna. strasznie mnie to dołuje bo czasem niektórzy zwracaja mi uwagę,czuje sie przez to niekonfortowo. czy ktoś może coś doradzić....

Gość pełneziarno2
a ten żel to w aptece kupie?

ogranicz ostre przyprawy, nie pij gorących płynów, nie przegrzewaj, wcinaj rutinoscorbin (na uszczelnianie naczynek), smaruj kremem z wyciągiem z kasztanowca, twarz myj mleczkiem (bez dodatku alko) to trzeba polubić bo pozbyć się tego cholerstwa nie da ja z racji na swój wiek nakładam mocną tapetę :D

Gość no to może...
nic z tym nie zrobisz, bo żadne leki czy kremy ci nie zlikwidują tego. Musisz je zamknąć laserowo, a później stosować wszystko do cery naczynkowej, żeby ZAPOBIEC pękaniu następnych, i łykać dużo rutinoscorbinu.

Gość mrowa2421
No to może: ona nie pisze o popękanych naczynkach a o ich nadreaktywności - to nie to samo. Ja też polecałabym Auriderm, a oprócz tego taki kompleks (nawet do stosowania w postaci skoncentrowanej jeśli trzeba, albo jako składnik domowego kremu - dodałabym do niego koniecznie niacynamid i hydrolat z kocanki): http://naturaliskosmetyki.pl/kompleks-cery-naczynkowej-p-51.html

a próbowałaś kwasu laktobionowego? mi trochę zmniejszył widoczność naczynek. Polecam również puder z Isadory anti- redness spf 20 maskuje zaczerwioną cerę , będzie ci troszkę maskował czerwony nosek.

Gość pełneziarno2
nie stosowałam... ale spróbuję muszę coś z tym robić bo z wiekiem mam rażenie że jest coraz gorzej. Myślałam też o wizycie u dermatologa ale nie wiem czy z tym problemem można się do niego zgłosić.

to dobry pomysł z dermatologiem tylko poszukaj dobrego. i pomyśl ewentualnie o laserowym zamykaniu naczynek, i jakieś leki wspomagające typu rutinoscorbin lub nawet disminex.