Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielono85

Dziewczyny z hirsutyzmem- życie prywatne

Polecane posty

Chciałabym się dowiedzieć jak radzicie sobie w życiu prywatnym? Czy mąż/partner akceptuje włoski, czy raczej jest to duży problem? Piszcie!

Gość e-cinka
mam ponad 40 lat,borykam sie z problemem od mlodych lat,mam meza od 20 lat ,poznal mnie taka i pokochal i do dzis mnie kocha :D,jest poprostu normalnym facetem ktorego nie obchodzi tylko i wylacznie wyglad zewnetrzny,nie robi problemu z moich wlosow ,wyzwolil mnie z kompleksow :D jestem szczesliwa! mimo wszystko...a musze powiedziec ze po porodach wlosow mi przybylo,nasilily sie....krepuja mnie jedynie ludzie ktorzy czasem bezczelnie sie przygladaja bo trudno nie dojrzec problemu na twarzy mimo staran-np. w jakiejs kolejce w sklepie jak jeden drugiemu na plecach siedzi to nie cierpie jak sie ktos wgapia.....meza sie absolutnie nie krepuje kiedy jestem chwilowo zarosnieta,mam nawet na piersiach wlochy ale moj maz widzi jedynie moje piersi a nie klaki(przycinam je nozyczkami ,boje sie wyrywac bo wrastaja i robia sie krosty) ale staram sie dbac o siebie.....takze normalny facet pozwoli aby problem zbednego owlosienia nieco zbladl i nie przeslanial swiata i normalnego zycia

Ja staram sie walczyć czynnie z włosami wiec maz widzi mnie przewaznie wydepilowana a gdy czasem cos tam mam nie przeszkadza mu to.

Gość e-cinka
macimoszka no mi sie po ciazach wzmocnily wlochy ,staly sie ciemniejsze i grubsze,diana 35 mi nie pomogla(po ciazach)wrecz nasilila problem :( tez jestem typowa hirsutka ciemna blondynka a kudly grube i ciemne,na brodzie,baczkach(penseta) ,nogach(golenie) ,rekach(nozyczkami przycinam krociutko) piersiach(nozyczki),brzuch(nozyczki) kiedys jak glupia ogolilam na piersiach-stalo sie to w panice pzred drugim porodem-jakby mi po tym goleniu mialy cudem zniknac,oczywiscie po tym sie wzmocnily.....mysle o laserze ale jakos mam obawy ze wydam kupe kasy i efektu nie bedzie a jak przetrwac miedzy laserami bez wyrywania wlosow np.na twarzy? nie wyobrazam sobie......jestem w takim wieku ze coraz mniej sie tym przejmuje,nauczylam sie z tym zyc ,dzieki temu ze jestem kochana :D ale na twarzy chcialabym sie ich pozbyc,boje sie np.starosci ze jakbym sie stala niedolezna to jak ja na twarzy bede z tym dziadostwem wygladac-babcia z broda :P,to mnie martwi.....

Gość macimoszka
Ja laserem twarzy nie zdążyłam ruszyć. Przed zabiegiem trzeba używać golarki więc zanim zaczęłabym ją stosować na twarzy chciałam mieć pewność, że metoda jest skuteczna. Między zabiegami było ok bo stosowanie golarki było wręcz wskazane. Przed zabiegami nie używałam golarki wogóle - jedynie wosk i penseta ale moja skóra zaczęła się już buntować: wyspryski, zaczerwienienia. Nie wiem jak Wam ale mi po wosku wcale nie rosły słabsze czy rzadsze, jak to mówią w reklamach ;).Swoją drogą jeśli chodzi o leki hormonalne typu Diane to mi nigdy nie pomagały na owłosienie.

Gość RK79
Czesc Ja tez niestety borykam się z tym problemem co i wy :-( wąsy,broda mocne kudły na nogach i rękach Na brzuchu skromnie na plecach tez mało i na piersiach nie mam Mój mąż tez wiedział o moim problemie A radzę sobie tak broda plastry woskowe,wąs tez ale cholernie boli nogi depilator czasem wosk zależy ile mam czasu na depilację :-) Brałam Dianę ale tez nic nie pomogła :-( Trzymajmy się razem kudłate :-D z musu :-D

Sory ale jak ty to sobie wyobrażasz? Masz w planie ze ktoś poda ci swoje namiary fotkę i td? Nie wiem jak to ma wyglądać...bo ja np nie wyrażę zdody na podanie moich danych osobowych w artykule