Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeeeeeeeeee o pomoc

Objawy po pierwszym stosunku - czy to normalne? jak długo???

Polecane posty

Dziewczyny, nigdy nie "wkładałam sobie" niczego do środka, byłam bardzo wrażliwa na takie bodźce, nawet po wizycie u ginekologa czułam, że "lekarka mi tam gmerała" kilka godzin po... Dwa dni temu odbyłam pierwszy stosunek (w zasadzie dwa). Krwawiłam, bolało, ale co mnie martwi, krwawię trochę do dzisiaj, ale minimalnie. Poza tym czuję pieczenie, tak jakbym była... obtarta, wewnątrz, przy wejściu do pochwy wargi wewnętrzne są lekko zaczerwienione. Czy to normalne? Czy powinnam iść do lekarza?:( czy po prostu to normalne i po kilku dniach mi przejdzie?

Gość naatalkaa
Kup tantum rosa w aptece albo rumianek, rób nasiadówki albo przemywaj przez najbliższe dni. Na razie powstrzymaj się od współżycia, niech się wszystko spokojnie teraz zagoi. A jak objawy nie miną, to idź do ginekologa.

Na razie 3 dzień, jest trochę lepiej. Zaczerwienienie tylko miejscowe, troszkę też mnie piecze jak robię siku. Eh. Od współżycia na pewno się powstrzymam;) na dłużej. Używam Lactacydu, nie obcieram sobie niczego, dokładnie suszę, ale czuje się nadal taka poobcierana, to nieprzyjemne bardzo:( Poszłabym do lekarza, ale muszę długo czekać albo zapłacić ok. 100zł, a nie mogę ani płacić ani czekać teraz:(

Gość naatalkaa
Na pewno otarcia to nic przyjemnego, ale nie trzeba iść z tym od razu do lekarza. Spróbuj przemywać tym co napisałam, to powinno przynieść ulgę. Następnymi razami powinno być lepiej, tylko trzeba zadbać o odpowiednio długą grę wstępną, ewentualnie mieć przy sobie jakiś żel nawilżający. Będzie dobrze.

Czyli może się coś takiego zdarzyć? Boże, zadaję pytania jak upośledzona umysłowo, a mam 24 lata! Po prostu nigdy czegoś takiego nie robiłam, nie miałam też większych dolegliwości "w tych okolicach". Myślę, że błędem było robienie tego 2 razy jednej nocy, no ale tak wyszło... Bo już się martwiłam, że coś jest bardzo nie tak... W sumie nie ma o co się poobcierać. Prezerwatywy sa raczej... gładkie.

Gość naatalkaa
Może się zdarzać i zdarza się czasem. Prezerwatywa jest gładka, ale już ściany pochwy pofałdowane i mocno ukrwione i jeśli jest za sucho w środku, to łatwo o otarcia. A jeszcze dodać do tego przerwanie błony dziewiczej, krwawienia z tym związane i może się zrobić mała masakra:) Spokojnie, wszystko się zagoi.

Dzięki. Te 3 dni mnie trochę podłamały. Postaram się iść do ginekologa niedługo, ale po prostu nie mam pieniędzy w tej chwili...

Gość naatalkaa
Wiem, takie sytuacje potrafią wystraszyć, ale po to są takie fora zasięgnąć rady jak jest potrzeba:) a jak ma się dobrego, zaufanego ginekologa, to zawsze można rozwiać wszelkie wątpliwości przy najbliższej wizycie. Dlatego zawsze warto korzystać z okazji i pytać o wszystko co niepokoi.

Wiem, ale do tej pory nie pytałam lekarza, bo mnie takie rzeczy nie niepokoiły:)

No i jednak to jakis stan zapalny:( Więcej nie uprawiam seksu. Nigdy nic mi nie dolegało, a tu prosęe...

Gość Angel1230
witam. mam taki maly problem wczoraj kochalam sie 1 raz z chlopakiem...nie bylo krwi...ale po tym wszystkim mialam uczucie swedzenia i malo bialego sluzu..jak chodzilam mialam dziwne uczucie...dzis jest juz przezroczysty i nie swedzi..ale jest mi tam goraco i czuje jakby tam mialam troche spuchniete...i jakbym byla ciagle otwarta od wewnatrz..czy to normalne?

Gość asfg
przezroczysty śluz? To chyba masz dni płodne.Zabezpieczaliście sie?

Gość Angel1230
tak i nawet wytrysku nie bylo....

Gość hebisia
Kilka dni temu miałam swój pierwszy raz. Toche bolało potem juz nie. w trakcie stosunku pojawiło sie krwawienie ktore potem ustapiło. Mineły juz 3 dni od tamtego wydarzenia a ja jeszcze odrobinkę krwi znajduje na swojej bieliźnie... Nic mnie tam w srodku nie boli nie wiem czy to normalne ze jeszcze mi troszeczkę krwi leci i lekko brazowawym kolorze... w Dodatku przy wejsciu do pochwy mam skóre ktora wyglada jak by była hmm lekko ponacinana jak bym miała ten widok do czegos przyrównac to powiedziała bym ze to przypomina wygladem troszke płatki kwiatka. W jednym miejscu jestem lekko zaczerwieniona.... Może mi ktoś powiedziec czy to normalne?

Gość gość
To normalne.

Gość gość
hebisia , ja też kilka dni temu miałam swój pierwszy raz . Takie same objawy . Wystraszyłam się trochę , mam nadzieję ,że to normalne

Gość betty123245
Mam problem... Pomozcie mi :((( Ok.2 tyg temu od bylam pierwszy stosunek..a tydzień temu drugi ... Od tamtego czasu. Strasznie mnie tam piecze i ciągle chce mi sie siku...a jak juz coś poleci to jest strasznie żółte Pomocy..co robic?? :(

Gość gość
Ci/pa musi przywyknąć do tarcia.

Gość gość
wygląda na infekcję. Musisz pójść jak najszybciej do ginekologa.

Gość Migea
Zakładaj przez kilka dni -do tygodnia, globulki Hydrovag, przyspiesza on gojenie ran, chroni przed infekcjami, nawilża, dzieki czemu zapobiega powstawaniu kolejnych otarc i ranek. Póki co powstrzymaj sie od zbliżeń, niech sie tam w środku wszystko zagoi.