Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mój syn chce studiować

Mój syn chce studiować informatykę. Porażka.

Polecane posty

Jestem załamana. On jest w klasie maturalnej i chce iść na studia informatyczne :O. Zawsze myślałam że mój syn będzie lekarzem albo prawnikiem, ale wiem jak na tych kierunkach jest ciężko więc nie oczekiwałam nigdy tego od niego, ale miałam nadzieję że pójdzie na jakieś ambitne studia z perspektywami i że potem będzie dużo zarabiał, a on chce zostać informatykiem :O, zero ambicji, przecież teraz każdy tuman idzie na informatykę i co on po tych studiach będzie robił? Gdzie znajdzie pracę, jak teraz informatyków jak psów? A żeby tego było mało to studia na które chce iść to nie magisterskie tylko 3,5 roczne inżynierskie, to przecież prawie jak licencjat :O. Jestem załamana postawą swojego syna. Jak wpłynąć na jego decyzję żeby poszedł na jakiś ambitny kierunek z perspektywami, np na jakąś politologię albo ekonomię.

Na początku stuknij się w łeb, a potem powiedz jakie Ty masz skończone studia.

Gość kapstelek
głupia baba! to jego życie i jego wybór! powinnaś być z syna dumna! a te studia wcale nie są takie łatwe i wbrew pozorom dają ogromne możliwości.

natka*, stuknąć się w łeb to może się ty gówniaro, mam skończone studia medyczne, jestem lekarzem pediatrą

informatyka to jest właśnie świetny kierunek z perspektywami. To przecież najsilniej rozwijająca się branża, więc możesz być spokojna o przyszłość syna

teraz na komputerach znaja się nawet dzieciaki z podstawówki A lekarz to zawsze lekarz. Ma powarzanie u ludzi i zawsze drugą pensję dostanie w kopertach Albo advokat. Raz na miesiąc pójdzie do sondu i dostaje za to z 20000

Gość dobrze chociaż że nie
wymarzyłaś sobie syna księdza :(

Gość 5414984562654199+6
Właśnie super studia wybrał!Tylko, że jeżeli teraz niewiele potrafi w tej dziedzinie to już gorzej.

To wyżej to podszyw oczywiście! Ale zgodzę się z podszywaczem w kwestii że teraz na komputerach znają się nawet dzieci. Więc co tam jest do studiowania? Żeby obsługiwać Worda czy Exela nie trzeba kończyć studiów :O

Gość 5414984562654199+6
Lekarz pediatra i takie byki wali jak pisze?

Gość 5414984562654199+6
Informatyka to coś więcej niż Word i Exel

Gość kapstelek
twoje błędy ortograficzne mówią sporo o tobie;)

a wy jesteście chamy zwykłe powinniscie isc do dobrego lekarza pediatry nna psychoterapie

Gość mama z De
Kobieto ciesz sie ze chce studiowac robic to co lubi to co go interesuje ,co z tego ze pojdzie na medycyne albo prawo skoro nie bedzie go to pasjonowac i rzucic po 3 latach a pamietaj ze informatyka sie rozwiaj i ciagle sa poszukiwani mlodzi wyksztalceni ,pozwol mu sie rozwijac wedlug swojego zdania to dorosly mezczyzna ma prawo decydowac a jak bedziesz sie wtracac to starcisz z nim kontakt nie przelewaj swoich ambicji na syna

Uhum, na pewno studia medyczne :) Nie spełniaj swoich ambicji kosztem dziecka, a informatyka nie jest dla tumanów. Na studiach informatycznych uczą Worda i Excela? Nie ośmieszaj się :D

No fakt, jak się nie ma nic do powiedzenia to najlepiej przyczepić się do błędów albo literówek, jest pediatrą a nie polonistką :O "Informatyka to coś więcej niż Word i Exel" Fakt, to jeszcze HTML i praca w serwisie... tylko że do tego też nie potrzeba studiów. Polska to chory kraj, po co ludzie studiują takie kierunki jak informatyka czy budownictwo? Porażka. W ogóle nie powinno być tych kierunków studiów, studiować robienie zaprawy i układanie cegieł albo obsługę Worda, żal.pl :O

Gość no to mowe grafika komputerowa
jak bedzie dobry gwarantuje ze bedzie dobrze zarabial, ale tak jest z kazda dziedzina

a własnie że wiem. To taki facet co siedzi w firmie, pije kawę i jak komuś padnie Windołs to idzie i naprawia. a przy okazji poflirtuje z paniami z biura

Gość daj mu spokój
Aż przykro czytać taki post. Daj synowi spokój. Informatycy bardzo dobrze zarabiają w firmach. To co potrafią zrobić to absolutna magia dla większości społeczeństwa. Dlatego są tacy potrzebni. Zrozum, że obsługa komputera to zupełnie co innego niż znajomość tajników informatyki. A poza tym - to właśnie z politologii czy ekonomii wychodzi mnóstwo bezrobotnych tępaków, którzy nie wiedzą czego chcą.

" ogóle nie powinno być tych kierunków studiów, studiować robienie zaprawy i układanie cegieł albo obsługę Worda, żal.pl" Padłam :D Nie znam żadnego lekarza, a znam ich wielu, który używałby stwierdzenia "żal.pl". Nie ściemniaj. I zaczynam wątpić, że jesteś jego matką. Prędzej dziewczyną, która liczyła na jego kasę a tu niespodzianka :P

czytajac wasze komentarze utwierdzam sie w fakcie iz moje IQ jest ponad przecietne ! Autorka czyli podszyw ( zapewne koles ) robi sobie z was jaja a wy to komntujecie :D

Gość mama z De
Kobieto ty masz cos nie tak z glowa!!! jak by nie ci co te studia budowlane konczyli to bys nadal w szalasie mieszkala jednymi z najlepiej zarabiajacych ludzi sa wlasnie informatycy mamusia pediatra a niestety z glowa nie wszstko halo wspolczuje twojemu synowi powinien jak najszybciej od ciebie sie uwolnic bo za pare lat bedziesz pisala post ze chce sie ozenic a jego dziewczyna ci sie nie podoba

układacze cegieł to pijacy i chamy Powinno się do Polski sprowadzać Chińczyków, oni pracują tanio i solidnie. Zresztą niektóre firmy już tak zaczeły robić. Moze to polskich roboli sprowadzi na ziemię :P

Co z tego, że dobrze zarabiają jak flirtują z panienkami w biuerze? Chyba lepiej dotykać młode dzieciaki jak ja, bycie pediatrą to jest właśnie to. Razem moglibyśmy otworzyć odpowiednią przychodnię. Ja tez lubię alkohol, ale bez przesady, piję tylko po pracy, butelka wina jeszcze nikomu nie zaszkodziła.

a wy mądrale co sdudiujecie ? pewnie jakąs filozofię, po której nie ma pracy :P

Gość ponadprzecietne pisze sie
razem zjebku

Gość defdfeewfewrf
natka* Na początku stuknij się w łeb, a potem powiedz jakie Ty masz skończone studia. Przecież tą prowokację pisała gimnazjalistka.

Gość prawda to
wybij mu to z glowy bo nie ma w tym pracy jak i ekonomi Tylko izynierskie studia sa cos warte teraz

informatyk nie uczy się obsługiwac worda czy excela...tyle to umie sekretarka...:-D mój kumpel jest programistą (tworzy gry komputerowe) i zarabia 8 koła plus premia świąteczna i wakacyjna...więc biedy nie ma...a praca nie trudna ale skomplikowana trochę jak dla mnie...dla niego to jest fraszka... głównie wpisuje komendy na symulatorze oprogramowania...i tyle...:-D

"Przecież tą prowokację pisała gimnazjalistka." WYPRASZAM SOBIE NAZYWANIE MNIE GIMNAZJALISTOM! Jestem studentem informatyki, na studiach dziennych II stopnia.