Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sunshine girl

czy samotna matka z dzieckiem ma szanse wynajac pokoj?

Polecane posty

Gość sunshine girl

hej tak jak w temacie, czy samotna matka z dzieckiem ma szanse wynajac pokoj? wiem, ze to moze glupie pytanie, ale mieszkam obecnie w przepelnionym domu z 6 osobami...mamy jedna lazienke i kuchnie wiec jest nieciekawie, dodam, ze wspolokatorzy do czystych tez nie naleza....jestem samotna matka, moja corcia ma 3 latka, zaczelam szukac innego pokoju do wynajecia zeby bylo maks 5 osob w domu i ze dwie lazienki..nie wiem czy mam takiego pecha, ale wszedzie jak dzwonie i slysza, ze mam male dziecko mowia, ze nie chca dzieci.....tylko w jednym domu sie zgodzili, ale jak poszlam zobaczyc dom i lokatorow to padlam..mieszkancy to istna mieszanka a na podlodze walaly sie pety i puszki po piwie ...pytanie do samotnych mam: jak wam udalo sie cos wynajac? i w jakich warunkach mieszkacie?

Gość jkjij
W jakim kraju jestes?? Za granica przeciez dziecko musi miec swoj pokoj:O Poza tym nikt nie chce wynajmowac matkom, bo jak taka przestanie placic, to jest chroniona, przynajmniej tak jest w Polsce. Ja na pewno bym ci nie wynajela pokoju, wiec sie nie dziwie innym.

Gość jkjij
Zona, nie zartuj??? Wystarczy miec dzieciaka i nie placi sie prawie nic za mieszkanie?:O

Gość sunshine girl
dzieki za porady, ale po pierwsze nie stac mnie na wynajecie calego mieszkania, wiem ,ze jest housing benefit, ale zadna agencja nie wynajmie mi domu jak mam benefity (chodzilam i pytalam), prywatni lanlordzi tez nie chca (no DSS) wszedzie, wiem, ze niby mozesz nie mowic o beneficie, ale jak udowodnisz, ze cie stac na utrzymanie calego mieszkania, wiem, ze matki z dziecmi maja ciezko z wynajmem i ze ludzie sie boja, myslalam, zeby wynajac z jakas para np dwa bed flat, ja w sumie pracuje na pol etatu i nawet dobrze zarabiam wiec nie byloby zadnego problemu z placeniem czynszu za polowe domu tylko jak znalezc ludzi chcetnych do wspolnego wynajecia?

tak wlasnie jest, samotna matka dostaje kupe siana.. ja z racji tego ze mam dobry angielski podawalam sie za moja kolezanke ktora chciala chate zmienic i zalatwialam jej telefonicznie sprawe z wlascicielem, nawet jak oglaszaja no dss, wystarczy powiedziec ile sie ma kasy i ze nie mialo sie nigdy problemow finansowych itd. nie jest trudno wcale, wystarczy miec dar przekonywania :). jak masz wysokie zarobki to tego benefitu nie dostaniesz duzo. daj ogloszenie na gumtree np. ze szukasz wspollokatorki - moze innej matki z dzieckiem.

Gość sunshine girl
dzieki Zona, nie zalezy mi az tak bardzo na beneficie tylko, zebym miala dobre warunki dla siebie i coreczki, nie wiem czy mam dar przekonywania az taki, zeby przekonac agencje bo wiem, ze oni robia credit check i takie tam sprawdzania, myslalam wlasnie zeby nawet wynajac z druga samotna matka, moglybysmy sobie w razie czego wzajemnie dzieci pilnowac :) sprobuje moze z tym gumtree chociaz ta strona zle mi sie kojarzy

O Jesus Christ!!!!!! ZDZ, ja od 3 lat tutaj z synem jestem sama i nigdy nie dostalam hausing benefit. :D Kurza stopa! Jak to sie zalatwia??? Jaka ja ciemna w tych sprawach benefitow...

Gość kaczka dziwwwaczka
mayor zawsze piszesz ladne posty a tu taki byk!!! HOUSING BENEFIT!!!! nie zaden hausing.....sa internetowe kalkulatory, gdzie wpisujesz dane i ci wylicza czy cie sie nalezy czy nie....nie bede pytac ile zarabiasz, ale jak jestes samotna matka z dzieckiem to dzila jakby wasze zarobki tez na dziecko wiec kto wie moze ci cos skapnie...ale dziwie sie, ze ty taka obeznana we wszytskim nie wiesz o tego typu beneficie..no chyba ze udajesz, ze nie wiesz....

Gość sunshine girl
Zona w Londynie ciezko znalezc cos prywatnie, 90% mieszkan wynajmowana jest przez agencje. Na gumtree pelno oszustow, typu one bed flat na Chelsea za 150F tyg,pewnie same wiecie o co chodzi, ta cala akcja z wysylaniem pieniedzy na Western Union...od Polakow tez ciezko cos uczciwie wynajac.:( Mi pasowalby pokoj, nie musze miec calego mieszkania dla siebie byleby byli czysci lokatorzy, ktorym nie przeszkadza dziecko. Mayor, z tego co czytam ty wynajmujesz sama z synkiem, jak Ci sie udalo wynajac jako samotnej matce? Jesli mozna wiedziec oczywiscie. Jestem wdzieczna za kazda informacje od was dziewczyny :)

Gość BellaAimie1
A jak w Polsce ? Aktualnie chce wynajac pokoj w Lublinie ale w rozmowie przez telefon kobiety reaguja przerazliwym lękiem (i chamstwem tez) a mezczyzni tak akurat sie trafilo albo musi byc zgoda dziewczyny albo zgoda innych lokatorow. Jestem ciekawa jak samotne matki w polsce jak im sie udaje wynajac, bo po kilku podejsciach jestem zmeczona sluchaniem odmow. Szkoda bo jestem wyksztalcona osoba, zadbana, kulturalna, nie pale nie pije a dzieciak do 15 jest w przedszkolu wiec do 15 jest bezwzgledny spokoj i cisza, potem oglada bajki. No i mam pieniadze zeby wynajac i oplacic z wyprzedzeniem nawet. Bez przesady jak ktos sie boi ze ktos nie bedzie mu placil, to i tak kogos takiego przyciagnie. A ja jestem na prawde fajna dziewczyna ! Probowalam przez gumtree, to oddzwonil mezczyzna ktory zalozyl sobie ze na pewno z nim zamieszkam i wypytywal o.. znak zodiaku synka. Wiec, jak to jest, jak sobie znalezc pokoj i najlepiej bezstresowo ?

Gość gość
Mieszkanie z obcymi dzieciakami jest okropne. Rycza o byle co. Budza sie w nocy i rycza. Wszedzie zabawki,burdel, male lapy odbite na scianach. Nigdy!! Juz nawet nie wiem co gorsze kot, pues czy dzieciak.

Gość gośćzxdczcz
jak sie jest palantem to sie trafia na ryczace burdle, wedle intencji.

Gość gość
Komuna sie skonczyla rizstawiajaca nogi suko