Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monifkaaaa

roczny chlopczyk nie chce jesc warzyw i miesa

Polecane posty

Gość monifkaaaa

Witam, prosze o pomoc w sprawie zywienia mojego synka. Karmie go piersia, 3, 4 razy dziennie, oprocz tego rano kaszka bobovity awiam(rozne smaki) z dodatkiem owocow, na obiad probujemy ziemniaczki, marchewka , miesko--- nie chce tego jesc w ogole, wiczorem jogurcik, lub owsianka z owocami. Genealnie lubi tylko slodkie smaki, gdy przychodzi pora obiadu, wykreca sie, placze i nie chce nic jesc. Nie ma problemow z waga, jest duzy jak na swoj wiek, pozdr

Gość uzywaj przypraw poza sola i
cukrem. odstaw te sztucznie aromatyzowane kaszki i dawaj zwykle naturalne z odatkiem musu owocowego, albo owocow

Gość dziecko mra rok a ty nadal
piersią karmisz, a potem będą cycki do kolan ja karmiłam 10 mcy, piersi wracały mi do normy 1,5 roku a i tak już nie są takie jędrne. planuję drugie dziecko od wiosny, bede je karmic piersią max. 3 miesiące.

Gość monifkaaaa
Tak, wciaz karmie go piersia, mialam plan karmic go do roku i tak nam sie udalo, za niedlugo bedziemy probowac przesjc na mleko modyfikowane.

Gość jak ktos jest niedouczony
jak ktos jest niedouczony, to sobie mysli, ze cycki obwisna od karmienia, ale totalna glupota jest puszczac takie farmazony w swiat odpowiednio dobrany stanik i dbanie o jedrnosc biustu oraz kwestie genetyczne decyduja o jakosci biustu po karmieniu - a nie dlugosc karmienia

Gość trzymam cie
jak Tymu idotko 4 razy dziennie cyca dajesz to sie dziwisz, ze nie chce obiadu jesc? Lubi tylko slodkie potrawy? A kto go tego nauczyl? Pokazalas to masz! A na modyfikowane mleko przejdziesz chyba jak dziecko bedzie mialo ze 4 lata, bo widac ze robisz wszytsko co malemu sie podoba.

Gość monifkaaaa
haha czemu od razu nazywasz kogos idiotka. jakby ci maluch plakal z glodu a nie sprobowal mieska ani warzyw to pewnie bys tez dala cyca.chyba nie musimyac sie tu nawzajem obrazac tylko pomag

Gość moim zdaniem za małe przerwy
i za duzo posiłków z tą piersią włącznie! Daj dziecku zgłodnieć przed obiadem! Co do słodkiego samku - to mój młodszy syn - 1,5 roku też uwielbia, mimo że my w domu słodyczy i cukru praktycznie nie używamy.... nie wiem skąd mu się to wzięło? aż się trzęsie na widok czekolady u babci napycha ciastkami kieszenie....

Gość monifkaaaa
dziekuje za wszystkie odpowiedzi, bedziemy probowac

Gość xxxxxxyyy
Odstaw kaszki, to one sa powodem jego niecheci do nieslodkich potraw. Mialam to samo ze srednim synkiem - wielkim wielbicielem kaszek Nestle - potrafil calymi dniami tylo tym sie zywic. Tez byl duzym chlopcem , te kaszki maja w sobie bardzo duzo cukru i stad oprocz tycia wilczy apetyt u dzieci - po takiej dawce cukru poziom cukru we krwi gwaltownie rosnie a potem rownie gwaltownie opada. U nas zadzialalo wyrzucenie kaszek, troche przekupstwa - przy jedzeniu mogl ogladac bajki a szczegolnie kontrowersyjne potrawy pozwalalismy mu popic lyczkiem coli (bardzo, bardzo zle, ale jak juz sie przekonal, ze ziemniak nie truje to cola zniknela na dobre a ziemniaki okazaly sie byc jego ulubiona potrawa:) ), poczatkowo dosc monotonny jadlospis - kotlet z kurczaka, lekko podpieczone ziemniaki i brokuly, ale stopniowo , powoli udalo nam sie go nauczyc normalnego jedzenia - choc nie bylo to latwe. Teraz najmlodszej postanowilam nie dawac wcale kaszek Nestle i Bobovita - je nieslodzona pelnoziarnista owsianke (z orkiszem, quinnoa, brazowym ryzem) i nie mam najmniejszch problemow z jedzeniem warzyw, owocow i miesa.

Gość nasza zima zła
powiem tylko tyle,że roczne dziecko mlekiem z piersi to już się nie naje,to raczej forma pieszczoty,potrzeba bliskości czy sposób na uspokojenie,raczej nie płacze z głodu tylko ze złości im później odstawia się dziecko od piersi tym jest trudniej

Gość mammmmmma
Jejku! moja przyjaciloka daje piers 2,5 letniemu synowi i co w tym zlego? 2 razy dziennie przed snem. piersi ma bardzo ladne, dzieciak je wszystko

Gość monifkaaa
dzisiaj zabka zjadla mi torszke rybki z ryzem wiec sie ciesze, jest maly postep.

4 razy pierś kaszka :O za tuzo mleka a czemu nie dawałas mu w ciagu dnia obiadu tylko ci sie teraz przypomniało jak ma rOK!!!

Gość też mooonia
jakbym widziała swoją historię!!!:) mój syn ma 9,5 miesiąca. Karmię piersią ok 2-3 razy dziennie, 2razy kaszka, raz deserek no i obiadek który wciskam mu z wielkim trudnem. Przegładzanie nic nie daje. Wykreca sie ale nie zje i koniec. Czasami kiedy akurat przyjedzie moja mama mi pomoc i w tym samym czasie go zabawia to jestem w stanie mu wcisnąć ok 50 ml zupki ale woli słodkie smaki. On woli nawet nie jesc tej zupy, przegłodzic sie a pozniej dojesc sobie cyckiem:o Chyab zadna normalna matka by w takiej sytuacji nie głodziła dziecka:o Nie rozumiem tego zeby od razu od idiotek wyzywac:o Nie ma to jak cwaniaczyć na pomarańczowo:o

Gość też mooonia
może tez spróbuje z odstawieniem tych kaszek....o tym nie pomyslałam.....

a nie za dużo papek jak na taki wiek ? kaszka przecież może zostać...wprowadź obiad,spróbuj na brutala ;) nie będzie chciał to odrazu nie dawaj niczego innego ;)

Gość monifkaaaa
dostawal obiad (zupke( od okolo 6 miesiaca, to nie jest tak ze mi sie przypomnialo jak ma rok. tylko od okolo 9 miesiaca zupenie przestal akceptowac cokolwiek innego niz slodkie.

Gość a po co mu te kaszi dajesz jak
pje twoje mleko?? oprocz piersi podawaj mu normalne posilki i ew desery owocowe. Mleka z piersi powinien miec wystarczajco zeby juz kaszkami nie dojadal. A jak wy jecie to sie interesuje tym co macie na talerzu?