Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakakkakakaka

wirus HPV - leczenie

Polecane posty

Gość kakakkakakaka

Mam 17 lat i miałam jednego partnera. Mam nadżerkędlatego lekarka podejrzewa u mnie wirus HPV. tylko nigdzie nie mogę wyczytać jak to się leczy? u mężczyzny też występują jakieś objawy tego?

Gość hpv.
na jakiej podstawie lekarka podejrzewa hpv? zeby wykryc wirus musisz zrobic badanie, mialas? typow hpv jest wiele, poczytaj sobie na ten temat na stronie www.hpv.pl

Gość kakakkakaka
podejrzewa dlatego że jednym z objaw wirusa HPV jest nadżerka. Powiedziała tylko że mam nadżerkę i może byc spowodowana tym wirusem i że jak wybiorę leki to mam się zgłosić na cytologię. powiedziała też że musiałabym mieć naprawde duży niefart żeby to był nowotwór. a potem powiedziała żę nowotwór w moim wieku to raczej nie będzie. nie wiem co mam przez to rozumiec.

Gość hpv.
ze lekarka jest kompletnie nieodpowiedzialna i glupia ze wmawia Ci jakies glupoty o raku nie przejmuj sie dziewczyno, nadzerka robi sie wiekszosci kobiet aktywnych seksualnie. raz wieksza raz mniejsza. lekami to nie wiem czy wyleczysz, ale pewnie tak jak jest niewielka. hpv moze ja spowodowac a moze nie. odmian hpv jest wiele jak pisalam, z tego te :rakowe" to tylko doslownie kilka. jest na parwde bardzo niskie ryzyko ze jestes nosicielem. zreszta lekarz na pdstawie samej obecnosci nadzerki nie ma prawa diagnozowac hpv. jezeli Cie juz straszy wirusem to powinna wyslac Cie na odpowiednie badanie a nie gadac glupoty a Ty mloda dziewczyna bedziesz sie stresowac, u mnie jak zdiagnozowano hpv (mam typ 16 wiec ten najbezpieczniejszy) to tak sie nakrecilam przez glupote lekarzy ze myslalam, ze juz zostalo mi tylko kilka lat zycia, bo rak jest nieunikniony. nie przejmuj sie, lecz nadzerke, zrob cytologie (co najmniej 2 tyg. po zaprzestaniu leczenia) i bedzie ok

Gość kakakkakaka
dziękuję. uspokoiłaś mnie. ;] nadżerkę mam naprawdę niewielką. wogóle ta lekarka nawet mi nie powiedziała o skutkach ubocznych tego leku co mi przepisała. Ale w sumie chyba jednak będę się leczyć u niej bo jestem niepełnoletnia i mało który lekarz mnie przyjmie bez rodzica. a wsumie mało prawdopodobne jest że mam ten wirus chyba bo miałam jednego partnera który ze mną robil to pierwszy raz. a teraz mam drugiego ale nie współżylismy jeszcze ale od niego też raczej nie mogłam sie zarazić bo jest prawiczkiem. ale jedno mnie martwi. On miał od dziecka stulejkę. a podobno ta choroba jest objawem wirusa HPV. to moze on go mial od urodzenia..?

Gość kakakkakaka
chociaż ona mówiła że to występuje u wielu kobiet i że może być objawem wirusa HPV ale nie musi. i żebym sie nie martwiła na zapas. ale o samym wirusie to kazała mi samej poczytac..