Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iren

jak zrobic szpinak do makaronu zeby był smaczny

Polecane posty

zalezy czy chcesz taka troche chudza werse czy taka wypasiona:) przede wszytskim trzeba rozmrozic i odparowac szpinak tam zeby nie bylo wody potem wyjmig go na piseczke, na patelni polóz łyzke masła zeszklij na tym celube z czosnkiem potem wrzuc szpinak i przesmaz to troche razem. potem dodajesz ser feta ja daje cala koste na paczke szpinaku wtedy nie trzeba dosalac. jak sie wszytsko razem łądnie połaczy doprawiam pieprzem. w miedzy czasie gotujesz makaron i robisz sos beszamelowy. (roztapiasz maśło i robis ztaka zasmazke z maka dodajesz mleka zeby bylo dos geste po zagotowaniu. wyłanczasz gaz dodajesz sol pieprz i gałke muszkatułowa. łacze to ze szpinakie na patelni i wrzucam w to ugotowany makaron. wszytsko mieszam i wykladam na talerz . smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Polecam. W ten sposób.na 2 osoby 12 pomidorów cherry garść orzechów włoskich 2-3 ząbki czosnlu Świeży szpinak w liściach makaron penne 200g feta parmezan Podsamażasz na oliwie z oliwe rozgnieciony/posiekany czosnek, do tego posiekane orzechy , doprawiasz piprzem, chili lekko i czym tam uważasz. Makaron w tym czasie gotujesz.Dorzucasz na patelnie pomidorki pokrojone i dalej smażysz na małym ogniu. Krótko przed odlaniem makaronu dorzucasz na patelnie szpinak. Po chwili mieszasz to z makaronem( lekko posoliwszy przedtem) Po zmieszaniu na talerzach lekko parmezanu i pokruszonej fety. Można dodać trochę czarnych oliwek. Polecam. Mężowi ostatnio b. smakowało. Enjoy!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość humorek ...
ser biały, ząbek czosnku, odrobina śmietany można stosować jako nadzienie do naleśników

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lamella
Sposób najprostszy z możliwych - poddusić parę ząbków czosnku na maśle, uważając żeby się nie przypalił, dodać świeży szpinak - osobiście nie lubię mrożonej ciapy - i dusić chwilę aż zmięknie, ale żeby liście się nie rozwaliły całkiem, sól, pieprz, trochę gałki muszkatołowej, na koniec dodać śmietanę18tkę i odczekać chwilę żeby się przegryzło. Zamiast śmietany mozna dodać gorgonzoli. Posypać parmezanem albo innym serem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość robien
polecam dietowa, tak ma byc i tak jest smacznie. to naprawde dobry przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×