Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzianka123

Co mogło zaszkodzić.?

Polecane posty

wczoraj dałam mojemu dziecku pół słoiczka obiadku z hippa marchewka, ziemniaki, ryż a potem za jakąś godz pól słoiczka z jabłkiem . Zawsze po obiadku dawałam jej jeszcze trochę mleka a wczoraj nie dałam i tak się zastanawiam czy mógł przez to ją boleć brzuch czy może po tym obiadku bo ryżu jeszcze wcześniej nie jadła. Moja córcia ma 4 miesiące.

Gość a dzieciak nie powinoien
byc jeszcze tylko na samym mleku?

Gość czasami trzeba............
4 miechy i juz serwujesz jej taki obiad + deserek?? i dziwisz sie ze dziecku brzuch bolal??

myślę, że za bardzo obciążyłaś jej żołądek. takie dziecko powinno dostawać jeden stały posiłek w ciągu dnia maksymalnie. nie potrzebnie dawałaś drugi słoik. i tak wcześnie podałaś obiadek. twoja córka jest jeszcze za mała.

Po 1.Dziecko 4miesieczne powinno byc tylko na mleku po 2.Po jaka cholere dostalo drugi posilek po 1h?

Gość DOBRA SPACERÓWKA
poza mlekiem inne pokarmy należy podawać PO UKOŃCZENIU 4 MIESIĄCA czyli jak dziecko ma skończone 4 miechy, poza tym jak dałaś pół słoiczka na raz to powinnaś odczekać jakieś 2-3 godz do nastepnego posiłku-deserku

obiadek z marchewką i ziemniakami już od jakiegoś czasu je i nic jej nie było. Tylko teraz kupiłam taki z ryżem w sumie nie wiedziałam że jest tam ryż dopiero potem doczytałam. Jabłko już je od bardzo dawna bo po mleku miała problemy z zatwardzeniem i pediatra kazał dawać więc dałam. Głupio się przyznać ale dałam to jabłko bo była jeszcze głodna a mi się mleko skończyło i czekałam jak teściowa mi kupi i przywiezie.

Gość właśnie tak powinno być
Teoretycznie nowe pokarmy do diety maluszka powinno się wprowadzać po 4 miesiącu życia. Ja bym jednak zaczynała od gotowanych warzyw, po troszeczku, po kawałeczku, żeby zaobserwować ewentualne uczulenie na dany produkt.

ale ona jest jeszcze za mała na takie eksperymenty. mogłaś jej podać herbatkę koperkową a nie od razu deser.

madzianka, to od kiedy Ty już podajesz te słoiczki? :-o

Gość omg co za matki
kobieto po 4 mcu trzeba dopiero zaczac wprowadzac nowe rzeczy ale stopniowo ! po kilka lyzeczek, trzeba odczekac pare dni zeby nie bylo rewleacji ja najpierw zaczynalam od kleiku ryzowego, potem samej marchwi ze sloiczka, jabluszko i tyle po 4 mcu dop po 5 zupke z dodtakiem innych jarzynek ale niewiele, 4 mce i ty jej juz tyle dalas, gratuluje bezmyslnosci

Gość ale macie zlasowane mózgi
obiadek, zupka, jarzynki, jabłuszko... Czytać się tego nie da.

To nie czytaj słoneczko 🖐️

dawałaś marchewkę i ziemniaki, ale teraz dałaś jeszcze ryż i po godzinie deser- za dużo na raz dla takiego małego dziecka.

czy ja nie wyraźnie piszę, że dawałam już stopniowo po łyżeczce samej marchewki, samego jabłka, samego ziemniaczka??? To wszystko już przerabiałam, czekałam już te kilka dni od podania nowości.

To teraz znowu przerzuć się na marchewkę i gotowanego ziemniaczka i na tym poprzestań do 5 miesiąca.

Dałam taki słoiczek co był do tego jeszcze ryż. No i teraz was pytam czy to przez ten ryż czy przez to że za dużo a może dlatego że nie dałam mleka???\

może być przez ten ryż. może być przez to, że za dużo. mleko by jeszcze bardziej pogorszyło sytuację bo dziecko na bank byłoby przejedzone.

teraz pilnuj żeby zrobiła kupę bo mogła się zapchać i będzie miała problemy z wypróżnieniem się .

Gość jkajsddf
ale macie zlasowane mózgi ----------- idiotka z ciebie jakbys miala dziecko to bys wiedziala, ze nie chodzi tu o jakies zdrobnienia specjalne tylko o nazwy odpwoiednich dla dzieci posilkow wiec " zupka--- danie , ktore rozni sie od zwyklej zupy ! jak powiesz zupka to kazdy wie ze chodzi o zupe dla dzieci, nawet pediatrzy sie tak wypowidadaja it[ jabluszko- nie zwykle jablko z drzewa, tylko mus ze sloika , jarzynka dla dzieci- warzywa dla dzieci, tylko i wylacznie sie wtedy tak mowi, zeby kazdy wiedzial ze chodzi to o posilek dla niemowlakow DEBILU

Za dużo i praktycznie na raz. Kwasy żołądkwe tak małego dziecka nie są w stanie dobrze strawić takiej mieszanki od razu a już wogóle w takiej ilości. Ja jestem święcie przekonana że bazowym posiłkiem dla dziecka w tym wieku powinno być mleko:D. Ja swojemu dziecku (gdybym była zmuszona karmić butelką) zaczęłabym podawać stałe posiłki dopiero w 5 miesiącu i to po jednym składniku tak żeby nie przeciążać tego żołądka a i tak głównym posiłkiem byłoby jeszcze mleko.