Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gracjaianna

wloski na brzuszku depilacja

Polecane posty

Gość gracjaianna

Witam, Do tej pory depilowałam brzuszek woskiem, ale teraz jestem w ciąży i wiem, że wosk jest niewskazany. Czy depilacja brzuszka maszynka do golenia może w jakiś sposób zaszkodzić maleństwu? Czy któraś z Was może w taki sposób usuówała zbędne włoski??

Nie, golenie maszynką nie zaszkodzi, ale ostrzegam że po tym włosy rosną gęściej, mocniejsze... zaczęłam kiedyś golić niemądrze uda i teraz już chyba nigdy nie przestanę ;) I tak masz zakryty brzuszek, więc poczekaj do porodu.

a ja depilowalam sie normalnie depilatorem nawet miejsca intymne i jestem w 9 mcu i zosce nic nie jest no ale teraz to juz te czynnosc przerzucilam na meza i maszynki bo nie sięgam :P

Gość axcdeqa
z tego co wiem, tylko wosk na ciepło jest niewskazany. a taki na zimno w plastrach??

Gość xsxsxsxsx
wspolczuje Ci wlosow na brzuchu - pewnie urodzisz malpiatko ;P

Gość gracjaianna
bela ale piszesz o depilacji tylko okolic intymnych czy także brzuszka?? Nie podrażnia Cię depilator? Niestety moje włoski są dość gęste i ciemne ponieważ jestem brunetką.. źle się z nimi czuję zwłaszcza jak mam pokazać komuś mój brzuszek

Gość kobiety.....................
zbadajcie sobie poziom hormonów, bo takie nadmierne owłosienie może mieć podstawy w zaburzeniach hormonalnych.

Gość kjjkkkkk
ja mam hormony w normie i tez mam wloski na brzuchu, nie wiedzialam ze woskiem nie mozna..i normalnie woskuje a jestem juz w 8 miesiacu

Gość kobiety.....................
tak napisalam, bo mysle sobie, ze gdybyscie mialy takie normalne, niewidoczne wloski, to nie usuwalybyscie ich woskiem, prawda?

Gość axcdeqa
wszystko zależy od karnacji i koloru włosów. ja mam zwiększony TESTOS. o 0,3 CO Z TYMI PLASTRAMI NA ZIMno wie ktoś? MOŻNA STOSOWAĆ?

Gość stare rozwleczone
rury i opowiadaja o wloskach na brzuszku... ale debilki cofniete w rozwoju

Gość milllenka
Ponoć woskiem nie wolno bo mogą popękać Ci naczynka na skórze. W poźniejszych miesiącach ciepły wosk może sprowokować skurcze a co za tym idzie wcześniejszy poród

Gość xsxsxsxsx
"wloski" na "brzuszku" a moze "depilusia"?

yyy wlosy na brzuchu :/ albo mi się zdaje albo jakieś nadwrażliwe pięknisie-strojnisie jesteście :D:D:D ja ma lekko podwyższone hormony czego skutkiem jest bujniejsze owłosienie np nóg ale brzuch :/ sorki pierwszy raz słyszę by ktoś miał obrośnięty i musiał go golić no chyba że to facet i ma zarośnięta klatę ale to seksi jest :P

Mnie zaczęły wolniej rosnąć i wogóle odrastać po goleniu nóg i są jaśniejsze i słabsze z czego się cieszę;), na brzuchu kilka ciemniejszych włosków wyrosło już w 8 t.c i nie ruszam tego póki co . Lekarz powiedział że takie owłosienie jest zazwyczaj skutkiem lepiej dotlenionej i odżywionej skóry i że w ciąży to najnormalniejsza rzecz , no chyba że ktoś ma prawdziwe owłosienie w tych okolicach to już faktycznie gra hormonów. Pojedyncze można usunąć pensetą .