Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aquariuss

Kto w życiu pojdzie jeszcze głosować?

Polecane posty

Gość aquariuss

Mam takie jedno ważne pytanie Czy w ogóle jeszcze ktoś z Was pójdzie głosować? Pytam całkiem poważnie. Chodzi mi o wybory parlamentarne, lokalne, prezydenckie? Pytam gdyż, już chyba z każdej ze stron byliśmy dymani - z lewej, prawej ze środka - SLD,PSL,PO,PIS,Samoobrona,LPR każdy nas dyma/dymał. Dlatego zatem proszę odpowiedzcie mi czy pójdziecie? I co Wami będzie motywowało?

Gość jezeli bedzie startowac
APPRACJA to pojde.

Gość aquariuss
ale JKM też nic nie zmieni. On rółwnież będzie dymał, bo taka jest polityka. Politycy nie mają wpłwyu na losy Państwa, oni wykonują polecenia, swoich sposnsowrów, czyli korporacji które ich dotują. Bo jak myślisz skąd Politycy mają tyle kasy na kampanie, dlaczego jedni mają więcej od drugich? Korporacja płaci wybranemu kandydatowi, a ten kto wygrywa odwdzięcza się ustawami. Tak to wygląda. Więc pytanie po co nam, to sprzeciwmy się i przestańmy głosować.

Gość aquariuss
no to co nikt nie pójdzie już, czy w ogóle już Was nie obchodzi o? Ludzie w Polsce są na prawde ważniejsze sprawy niż kto wygra taniec z gwiazdami, albo kogo kto zdradził w Usta Usta.

Gość to ja Myrevin
Od czasu gdy odzyskaliśmy wolność, której początek dał Okrągły Stół, chodzę na wszystkie wybory bo czuję, że jest to mój obywatelski obowiązek i jest to tez moje prawo, za które wielu ludzi siedziało w więzieniach :classic_cool:

Gość Myrevin dobrze gada
:classic_cool:

Gość aquariuss
Obywatelski obowiązek no dobrze. Ale dlaczego zatem, ktokolwiek kogo nie wybierzemy zawsze nas oszukuje? Ile razy będziesz chodzić to urny ze słowami "obywatelski obowiązek"? Nie dostrzegasz pewnej niedorzeczności? Po co skoro i tak nic to nie da, czy wybierzesz bramkę numer jeden albo dwa? Obywatelski obowiązek, jest zresztą sloganem narzuconym przez obecny system, tak jak komunizm narzucał nam swoje wartości. A Ci którzy goneli za obecny system - gdyby wiedzieli jaki zły jest - w ogóle by im się nie chciało nic robić. Badź staraliby się stworzyć coś innego.