Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uncja puncja

jestem okrutna:(

Polecane posty

Gość uncja puncja

mam 18 lat a moj brat 4, czesto mi dokucza, bije, zaczepia itp. przed chwila bardzo mnie wkurzyl i uderzylam go w twarz:( teraz zaluje... czesto mi sie to zdarza...

Gość dobrze tak gowniarzowi
trzeba uczyc respektu

Moj ma już 7 i się uspokoił Cierpliwość każdego jest ograniczona, ja wypracowałam metody żeby on sam podczas bicia mnie czuł bol (np. nadstawianie kostek) to dal spokój w końcu Bo też nieraz na granicy byłam ale chyba tylko z 2 razy ode mnie dostał i to tylko w tyłek Ale raz mnie pogryzł przez dżins do krwi I ja się kurwa wcale nad nim nie znęcałam, po prostu mlody rozpieszczony jak cholera jest Wiem że to dziwne i komiczne jak się mówi że 5 latek bił 16latkę ale taka niestety rzeczywistość "ale przecież on jest maly i to dziecko jeszcze a Ty jesteś starsza i powinnas zrozumieć"

Gość uncja puncja
szkoda mi jest go potem :( ale nieraz jest nie do wytrzymania...nie bije go mocno, ale sam fakt sie juz liczy:(

Rozumiem. Młody myśli że jak nie wykorzystujesz siły to znaczy że jej nie masz i może Ci na głowę wejść. U mnie jakoś to minęło ale ja wyjechałam wcześnie (16 lat miałam) to jak zaczął tesknić to się uspokoił. Mi czasem przykro było jak patrzyłam jak mały wściekun wali pięściami w moje nadgarstki albo łokcie, widać że kazde uderzenie go boli ale nie popuści Ale w twarz jakby ode mnie dostał to faktycznie strasznie bym się czuła, wiadomo że nie mocno ale jednak... no nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, nie dopuść do tego więcej po prostu

Gość marynazwawki
rozumiem cię w zupełności, jednak bicie w twarz to przesada to dziecko może kiedyś stracić do ciebie i siebie szacunek jeśli bije cię (nie wazne, czy mocno czy lekko) to powiedz 2 razy "przestań, bo mnie to boli" głośno i wyraźnie,patrząc mu w oczy, za 3 razem weź jego rączki i przytrzymaj, niech się drze, skacze, wiesza ci na rękach, w końcu się uspokoi. i za każdym razem rób tak nigdy go nie bij,wiem, że to ciężkie, ale masz na tyle lat, by wiedzieć, że to tylko małe dziecko i przechodzi swój bunt pomyśl sobie, twoja mama i tato odchowali cię i założę się, że nie raz mieli ochotę wyrzucić cię przez okno. jestem pewna, że nie chciałabyś aby za każdym twoim wybuchem bili cię po twarzy:(

Gość wiem co czujesz....
ja raz uderzylam w twarz mojego 9 letniego wowczas bratA...

Gość uncja puncja
to zdarzylo sie juz wiecej razy :( ale to taki odruch... jestem zla:(

Gość a gdzie są rodzice????

Gość uncja puncja
w domu:O

Gość a gdzie są rodzice????
w domu???? i żadnej reakcji???

Gość uncja puncja
no mowia ze nie mozna go bic... ale sami sa nie lepsi, szczegolnie mama.. ona tez go bije, bo moj brat naprawde jest niegrzeczny. Pamietam z dziecinstwa ze mama czasem bila mnie za byle co :( moze to jest przyczyna tego ze ja teraz bije brata:(

Gość uncja puncja
takie zarty sa nie ma miejscu

Gość biala magnolia
polecam książki lub programy SuperNiani, cala Wasza rodzina powinna się zastosowac do jej rad i zaprzestac bicia. On Cię boje, bo Wy go bijecie i wzoruje się na Was, trzeba go i siebie nauczyc inaczej odreagowywac negatywne emocje. Nie wolno bić!