Kolecka 0 Napisano Październik 14, 2010 Mam wiele guzów na jajnikach, które wciąż mi się tworzą :( ból można sobie tylko wyobrazić... poza tym inne problemy jak okropny ból przy wlocie do pochwy w trakcie podniecenia. :( owłosienie, nadwaga, trądzik... (łez mi już brakuje na to) Lekarz zapisał mi duphaston i mam to brać od 16 do 25 dnia cyklu 1 raz dziennie. Dziś wzięłam pierwszą bo tak kazał. Czyli brać to przez 10 dni. Potem odstawiam. Wystąpi okres. I... Wziąć następną po 16 dniach od pierwszego dnia okresu. Czy dobrze rozumiem? Mam 1 opakowanie i po 2 mc mam sie u niego pojawić. I czy z takimi dolegliwościami jak cysty/guzy na jajnikach można uprawiać seks? Duphaston nie zabezpiecza przed ciążą, prawda? Mam nadzieję, że kiedyś będzie lepiej :( mam 24 lata i chciałabym kiedyś urodzić zdrowe dziecko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolecka 0 Napisano Październik 15, 2010 i czy można przy tym pić alkohol ???? :/ bo akurat tak się złożyło, że przede mną urodziny , imieniny i wesele... :O :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja biore Napisano Październik 15, 2010 Duphaston- dawkowanie jest takie jak piszesz. to nie sa tabletki antykoncepcyjne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolecka 0 Napisano Październik 15, 2010 dzięki bardzo :) :) a jak z alkoholem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marcimoszka Napisano Październik 15, 2010 Mam problem taki jak Twój. Duphaston brałam identycznie. Łączyłam czasem z alkoholem ale nie w naprawdę małych dawkach. Z tego co pamiętam znalazłam wtedy w necie, że nie jest to zabronione ale dla pewności poszperaj jeszcze. Jeśli chodzi o działanie antykoncepcyjne oczywiście go nie posiada. Ja brałam typowo by móc zajść w ciąże. Teraz biorę na podtrzymanie. Życzę powodzenia z tym lekiem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marcimoszka Napisano Październik 15, 2010 Oczywiście mialo być, że nie należę do osób często pijących :). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a czy... Napisano Listopad 19, 2010 a czy można chodzic na solarium w czasie kiedy jest przerwa w braniu - bo akurat skonczyłam opakowanie wczoraj. ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach