Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buba223

przechodzenie na mleko modyfikowane a sen nocny

Polecane posty

Gość buba223

witam, czy odstawienie od piersi i przejscie na mleko modyfikowane powoduje,ze karmie go piersia ze dzieci przesypiaja noce lepiej. moj maluszek ma roczek i jesczcze karmie go piersia, budzi sie w nocy 3, 4 razy, czasem da sie go uspokoic klysaniem i nuceniem, czasem tylko mlekiem. Czy przejscie na mleko modyfikowane powoduje ze maluchy lepiej przesypiaja noc, jakie sa Wasze doswiadczenia, pozdrawiam

Mleko modyfikowane jest bardziej sycace. Powinno unormowac sen dziecka. Szczegolnie, ze to ju starsze dziecko.

Gość ...:D
u mnie przejscie z piersi na modyfikowane dalo widoczny efekt, maly sie najadal i stal sie duzo spokojniejszy, a noce tez coraz lepiej przesypiane. Ja, uwazam, ze karmienie piersia jest przechwalone. Gdyby lekarzom odpalano jakas czesc za to, ze naglasniano by sprawe, ze mleko modyfikowane jest super, to naturalne karmienie bylo by fuj.....

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
mój mały ma 16 miesięcy i od 3 tyg życia jest na modyfikowanym mleku jednak do tej pory budzi się między 4 a 5 rano na jedzenie.

Karmienie piersia polecane jest do pol roku. Miedzynarodowe organizacje zdrowie zalecaja karmienie piersia do 3. roku zycia ze wzgledu na biedne kraje- zeby te male dzieciaczki przynajmniej dzieki mleku matki mialy szanse przezycia. U nas takiej biedy nie ma, wiec pol roku w zupelnosci wystarczy. Potem czas przejsc na pokarmy stale i inne formy jedzenia.

Gość nasza zima zła
miałam mało pokarmu,dokarmiałam butelką,lekarka mi powiedziała,że mam karmić piersią "na żądanie" i nic poza tym,to powinno wzmóc laktację,karmiłam przez tydzień,na noc tylko dawałam butelkę,syn spał w nocy (raz się budził,ale przystawiałam do piersi),po tygodniu spadła mu waga,więc głownymi posiłkami były butelki,to było niedługo po jego urodzeniu,ale ja nie wiem,co to nieprzespane noce drugi syn był wyłącznie na piersi przez pół roku i też się budził w nocy raz (co prawda ostatnie karmienie było o 23-24),po tym czasie zaczęłam wprowadzac inne pokarmy,a pierś tylko rano i wieczorem,w nocy butelka Twój "maluszek" to już nie taki maluszek :-),w tym wieku to dzieci powinny przesypiać noce,może faktycznie budzi się głodu,głowy nie daję,ale chyba mleko matki nie nasyci rocznego dziecka,zawiera co prawda jakieś cenne składniki,ale to za mało,żeby się najeść budzenie się tyle razy w nocy to skłonna byłabym zaakceptować u niemowlaka,u rocznego dziecka to chyba coś nie tak-może głod,a może jakaś nadmierna potrzeba bliskości i czułości z mamą :-)