Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość azalkaa87

Azalia-pytanie do kobiet, które ją biorą.

Polecane posty

Gość azalkaa87

Jak długo krwawiłyście jak zaczęłyście brać te tabletki? Zawierają jeden składnik-czy są przez to mniej skuteczne? Czy może je brać kobieta, która nie rodziła, nie karmi?

Gość azalka87
up, to dla mnie ważne:)

Raczej nie mozesz ich brac. Sa przeznaczone dla kobiet karmiących,bo tam jest 28pigułek... Kobieta karmiąca nie ma okresu wiec te tabletki bierze 'ciągiem' tzn nie robiąc przerwy siedmiodniowej... :) Ty za pewne nie jesteś w takiej sytuacji więc lekarz musi przepisać ci tabletki gdzie w opakowaniu jest 21pigułek. Wtedy robisz przerwe 7dni podczas której masz okres i Twój cykl trwa 28dni

Po za tym (tak mi się wydaje) większość kobiet karmiących jest w tym okresie bezpłodna i te tabletki tak naprawdę są takie 'awaryjne'

Brałam azalię jak karmiłam piersią.Przez pierwszy miesiąc było o.k ale później dramat ogólnie czułam się dobrze ale miałam nie tyle plamienia co krwawienia i to przez 1,5 miesiąca.Odstawiłam je bo miałam już tego dość.Z tego co kojarzę to azalia nie jest tylko dla karmiących piersią polecana jest też dla palaczek i dla kobiet które z różnych względów nie mogą stosować pigułek dwuskładnikowych.