Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CarycaZofia

Kremy do rąk

Polecane posty

Jesień i zima to czas kiedy moje dłonie potrzebują zdecydowanie lepszej pielęgnacji. Polecicie jakiś dobry krem do rąk? Stosujecie jakieś zabiegi na dłonie?

Gość pertkaper
Ja od jakiegoś czasu korzystam z kremu la roche jest to dokładnie krem lipikar xerand, bardzo fajnie ujędrnia. Do tego na zimę fajne kremy ma neutrogena. Ewentualnie pomyśl o jakichś kapsułkach np. nawadniających skórę od wewnętrz bo sam krem to nie wszystko. Ja już ostatnio wpadłam do taniej Apteki za Grosze w manufakturze łódzkiej i kupiłam na zimę trochę rzeczy do skóry, pamiętaj, że te rzeczy trzeba stosować przez dłuższy czas aby efekty były, także lepiej teraz przed zimą zacząć, bo potem będzie trochę późno.

Gość vbgxfngs
neutrogena skoncentrowany krem, bezzapachowy, najlepszy.

A mi najbardziej odpowiada Kozie Mleko Ziaji :) nie zostawia tłustego filmu ( co w przypadku rąk jest dosyć istotne dla mnie ,żeby mi się wszystko z rąk nie ślizgało ) i nie kosztuje tak dużo - ok. 7-8zł. Ładnie , delikatnie pachnie , ja zawsze smaruję na noc 2 razy :) Polecam ... mi polecił ... mój teść :)

Dziękuję Wam :) W takim razie może wypróbuje koziego mleka Ziaji. Cenowo wygląda sympatycznie, a przy tym mam bardzo pozytywny stosunek do produktów tej firmy :)Uwielbiam ich masło kakaowe :)

Gość ja stosuję
Neutrogenę, jest niezastąpiona jesienią i zimą :-)

Gość .aska.
Tak jak poprzedniczki, ja również polecę m.in. Neutrogenę, bardzo fajna na zimę, szczególnie te kremy tłuste, dobrze zabezpieczają skórę. Dzisiaj z rana robią zakupy leków kupiłem sobie parę kremów dla siebie i znajomej w Aptece za Grosze w Manufakturze Łódzkiej, jeślli jesteście z Łodzi to polecam wizytę tam, bardzo fajna i tania apteka.

Gość mala mala mi
a ja nie polecam koziego mleka z ziaji :( uzywam johnson 24 godzinne nawilzanie, po nim dlonie sa naprawde mile w dotyku, miekkie i nawilzone. ziaja paprze caly efekt, przez pierwsze 5-10 minut jest ok, a pozniej sa suche, szorstkie i jednoczesnie nie chca juz przyjac kolejnej dawki kremu. wiadomo, nie kazdy kosmetyk jest dobry dla kazdego. chyba sprobuje tej neutrogeny, bo johnson idealnie nadaje sie do posmarowania lapek w domu albo kiedy na dworze jest jeszcze dosc cieplo, ale na silny mroz bym z nim nie wyszla, obawiam sie popekanej skory, jak to czesto bywa z kremami nawilzajacymi, a nie natluszczajacymi.

Gość ach te wpadki nooo
kozie mleko z ziaji również polecam:) . a jak ręce strasznie wysuszone( mi się czasem w zimie tak zdarzy, że aż takie krostki zakrawione prawie się robią to z ziaji maść oliwkowa taka w małej tubce. bardzo tłusta ale w tamtym roku jak mi tak strasznie ręce popękały nagle od arzu pomogła;) ) a później właśnie to kozie mleko zaczęłam używać i jest luz....te wszystkie larosze posejki 4 razyu droższe niech sie schowają. jeszce jak się dowiedziałam ze laroche-posay prawdopodobnie testuje na zwierzetach to juz w ogóle zwątpiłam. raz miałam krem polecony pzrez dermatolog(do twarzy super nawilżający super na podrażnienia. a efekt był gorszy niz bo zwykłym nivea soft......nie to że zły ale taki o obojętny za to droższy ze 3 razy.

Gość ach te wpadki nooo
przypomniało mi sie. mój brat miał kiedyś neutrogene, taka w niewielkiej tubce i rzeczywsicie dobra była. i strasznie wydajna. ale teraz ziaja mi wystarcza, na mróz najlepiej tym tłustym najpierw .

Gość ONA241
Polecam krem do rąk z serii zioła polskie- super nawilża i ładnie pachnie.

Gość pajac przytulanka
glicea , natura oraz neutrogena te warto ;)

kremy z lanoliną świetnie nawilżają, te z serii aanatural wypadają całkiem nieźle, do dłoni idealne, choć ja stosowałam też na twarz - potwornie mi wysycha skóra od ostrego wiatru, a dzięki takiej kuracji wraca do stanu normalnego.

Gość chetna do adopcji
kamil, oryginalny niemiecki jest the best:-)

zależy od wymagań skóry dłoni - mnie wystarcza krem Cztery Pory Roku, zresztą wcieram wszystkie kremy, które stosuję na twarz, czy ciało, po prostu biorę ich odrobine więcej i pozostałości wcieram starannie w dłonie

a co z kuracjami parafinowymi? stosujecie? słyszałam bardzo różne opinie na ten temat, dlatego pytam. sama ograniczam się do kremów do rąk, bo większych problemów ze skórą dłoni nie mam..

Gość Corga
na zimę z kremów to neutrogene sobie kupuję zawsze, wydajne, w dobrej cenie i tłuściutkie, fajnie zabezpieczają skórę przed zimnej i wysuszeniem. Po pracy wpadnę dzisiaj do apteki za grosze w manufakturze i sobie kupię zapas na zimę bo mają tam na takie drobne kosmetyki zawsze fajne ceny.