Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyHElp

pierwsza wizytya u neurologa

Polecane posty

Gość pomocyHElp

Jak wyglada pierwsza wizyta u neurologa ? cel pojscia do elkarza okropne bole glowy, az nie do wytrzymania

Gość pomocyHElp
nikt nie byl ?

Gość fetysz jaki masz fetysz
bedzie cie pukal mlotkiem w kolana i inne czesci poatrzac na reakcje, zajrzy do oczu, kazal ci bedzie zamknac oczy i dotknac nosa itp. tez na rownowage jakies badania, typu przejsc sie po linii proste. to jest podstawowe badanie.

do tego jak go cos zaniepokoi dostaniesz skierowanie na tomograf badz na rezonans jesli to drugie to popros aby cii na skierowaniu napisal cito

mnie dlugo wypytywal o ogolny stan zdrowia i dolegliwosci, mloteczkiem sprawdzal odruchy bezwarunkowe nog, brzucha (reka), kazal chodzic na bolasa na pietach po pokoju, z zamknietymi oczami dotknac palcem czubka nosa itp ja tez bylam z powodu bolow glowy, pytal sie jak wygladaja, czestotliwosc, co temu towarzyszy, itp

Gość o co chodzi z tym cito
?

"do tego jak go cos zaniepokoi dostaniesz skierowanie na tomograf badz na rezonans jesli to drugie to popros aby cii na skierowaniu napisal cito" bardzoc ciekawe... i niestety nie standardowe

ja od razu mialam zrobione TK glowy jak polazlam z zawrotami glowy

no ja nie wiem ja po wizycie u neurologa dostalam skierowanie na rezonans magnetyczny na skierowaniu zaznaczyl cito czyli pilne i badanie musi byc wykonane jak najszybciej i nie bylam prywatnie zaznaczam no ale ja powaznie choruje wiec moze dlatego tak mialam a poza tym jak lekarza cos zaniepokoi to zleca dodatkowe badania wiec nie rozumiem tego zdziwienia

tk powinien zlecic jak cokolwiek go zaniepokoi z kolei rezonans magnet jest badaniem znacznie dokladniejszym i niestety bardzo kosztownym w moim regionie prywatnie od 600 zl wzwyz i to bez kontrastu

Gość pomocyHElp
a ktos z was ma podejrzenie migreny ???

aha, ok. ale wiadomo, jeden lekarz oleje i pojdzie po najmniejszej linii oporu, dobierze sobie objawy do choroby i bez badan robia, a inny sie przylozy i bedzie diagnozowal dopoki nie bedzie pewien. moja ciotke zaczela bolec noga, przez rok lekarz ja leczyl na staw kolanowy, i dopiero po roku nieskutecznego leczenia wpadl na pomysl by zrobic RTG :O i wyszlo na nim cos zupelnie innego niz problem z kolanem :O wiec rzeczywiscie, niektorzy to se w kulki leca po prostu

gdzie rtg jest badaniem prostym i nawet prywatnie nie jest drogie, a tomograf cyz rezonans to wiadomo, ze koszt jest i kolejki

Gość pomocyHElp
ja mam wziac badania krew, mocz jakies rtg jak mam na pierwsza wizyte

zawsze jak idziesz do lekarza to bierz ze soba wyniki badan, nie tylko ostatnie ale z poprzednich okresow tez aby bylo do czego porownywac

no wiadomo ze zalezy od lekarza ja mma szcescie w nieszczesciu ze zawsz z racji cgorbby trafialam na profesjonalistow ale naprawde to nic przyjemnego

Gość chcialabym byc 100% minimalist
jak masz jakies badania robione, czy mialas, to bierz ze soba

Gość chcialabym byc 100% minimalist
kaciaa no moja ciotka trafila do jednego z najlepszych specjalistow ortopedow traumatologow, jakis w ogole super profesore :O dlatego mu ufala, dlatego jak on jej zlecal jakies tam leczenie, to sie tego trzymala i nie kombinowala z potwierdzaniem diagnoz u innych. a jego rutyna chyba zgubila, ze z miejsca nie zlecic tego glupiego przeswietlenia, a to jest tak podstawowe badanie, ze ja bylam w szoku ze od razu tego nie zrobil :O

ja powiem tak na poczatku trafilam do super specjalisty w moim miescie bylego ordynatora ktory tez operowal mojego ojca przepisal no dlugo by mowic cuda niewidy dyplomy praktyki itd itp nie pomogl w ostatniej sekundzie doslownie trafilam na jego byly oddzial i tam lekarze autentycznie uratowali mi zycie i tylko dxieki nim nie jestem sparalizowana to byl raz gdzie trafilam na partacza neurologa no coz on juz nie mogl operowac za stary tylko mogl mnie ew polecic niby polecil szczescie w nieszczesciu ze do kumpla po fachu na oddzial gdzie ja trafilam kumpel wies na maxa cham i w ogole profesor jakis tam za to tych dwoch na poczatku chcialo sie mnie pozbyc bo powiedzieli ze na stole moge im wykorkowac no ale sie udalo i zyje :)

Gość ja cudow nie oczekuje
wiem, ze lekarz tez jest czlowiekiem tylko, jak my, ale szczegolnie w tak odpowiedzialnej pracy powinien sie przylozyc do pracy, to nie jest zawod dla kazdego, a tylko dla tych silnych. same dobre chceci, chec niesienia pomocy, to nie wystarczy, trzeba miec odpowiednie predyspozycje psychiczne takze, a jak ktos ich nie ma, to moze z powodzeniem zajac sie praca czysto teoretyczna, naukową.

Gość pomocyHElp
wrocialm z wynikami badan. teraz musze poszukac jakie powinny byc normy i sobie je przeanalizwoac

Gość pomocyHElp
wedlug moich spostrzezn i analizy tych wynikow wychodzi na to ze mam zakazenie ukladu moczowego ;(

Gość zwoijja
polecam dobrego neurologa, ltory moz epomoc dr szymanski z wawy

hej zazwyczaj odbywa sie to tak: najpierw wywiad lekarski-popyta o to i owo,odpowiadaj szcerze,nawet jakby padlo pytanie o palenie trwaki itd-to lekarz nie policjant. nikomu nie powie .;)))) pozniej sprawdza sie odruchy neurologiczne a dalej jesli lekarz chce to daje skierowanie np na tk glowy badz mri.ewentualnie zaleci jakies leki. nie ma co sie bac:)

Gość gość
Jak u każdego lekarza - najpierw wywiad, rozmowa z pacjentem. Nie wiem jakie masz problemy więc nie wiem jakie badania może wykonać. Nie masz się czego bać, ja chodzę do neurologa i nie są to jakieś straszne wizyty ;) Trzeba tylko znaleźć dobrą przychodnię. Ja od siebie mogę polecić www.awimed.pl z Bydgoszczy, bardzo pozytywną opinie mam o nich.

Gość gość
Nie ma się czego bać, lekarze są po to aby nam pomagać przecież. Ja kiedyś jeździłam na wizyty do neurologa www.neurologiaplock.pl ale na szczęście nic poważnego mi nie dolega.