Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marta-M

Tabletki antykoncepcyjne.

Polecane posty

Bardzo proszę o pomoc. Od pewnego czasu współżyje z moim chłopakiem. Jest to mój stały partner. Od pewnego czasu zastanawiam się nad tabletkami antykoncepcyjnymi. Nie wiem jakie wybrać. Macie może jakieś rady które są najlepsze dla początkujących?.

Tutaj nikt nie jest w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie . O, rym :) Poważnie, musisz iść do ginekologa, on Ci pomoże. Ale nie daj sobie wcisnąć byle czego ot tak, tabletki trzeba dobrać indywidualnie. Jednym coś bedzie super odpowiadać, innym nie...

Gość Natalka8807
nikt Ci nie poradzi jakie tabletki są najlepsze bo jest to sprawa indywidualna i te co są dobre dla mnie Tobie mogą nie pasować, generalnie zazwyczaj lekarze dla młodych dziewczyn przepisują tabletki o niskiej zawartości hormonów ale nie jest to regułą :) Ja moge powiedzieć że biore Novynette i jestem bardzo zadowolona wczesniej brałam tez podobny do nich regulon ale lekarz mi zmienil na yasminnelle po których bolały mnie piersi potem dostałam Qlaire które w ogole dla mnie byly tragiczne no i wrociłam do tych nie innowacyjnych Novynette :)

Jedne kobiety są wrażliwe i będą mieć po każdych jakieś skutki uboczne, a inne kobiety skutków ubocznych nie odczują nawet po najgorszym świństwie.... Ja jako młoda dziewczyna, nieświadomo i ufajaca ginekologowi poszłam do niego i przepisał mi diane 35. Super, tanie, cera piękna, brałam to 5 LAT! Tu na forum zaczełam czytać jakie to niby dziadostwo i wogóle 5 lat brania to masakra... jednak mi one bardzo odpowiadały. Nie miałam po nich skutków ubocznych, jedynie po odstawieniu okres mi się rozregulował. Ale zaszłam szybko w ciąże, bez problemów, także wszystko ok. Teraz jednak już bym do Diane nie wróciła, chciałabym łagodniejsze i bardziej nowoczesne tabletki, ale to już musi lekarz dobrać...