Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz zwariuję :o

Mojej mamie spóźnia się okres :/

Polecane posty

Witam... Jak w temacie [zły] Mojej mamie (47 lat) już trzy dni spóźnia sie okres... Dzisiaj kupiła test ciążowy ale jeszcze nie zrobiła, a ja chyba normalnie zwariuję, jeśli to ciąża to nie wiem... Nie wyobrażam sobie tego Do tej pory miała regularne cykle a dzisiaj mówiła ze jej było niedobrze, ja pierdole, może to z nerwów i juz sobie wmawia... Mam taką nadzieję... A moze to menopauza... Musiałam sie wygadać, siedzę i pale jednego papierosa za drugim

a co sie stanie jeśli jest jednak w ciąży?:) chyba powinnaś się cieszyć, że będziesz miała siostrę lub brata;)

Ja mam 23 lata, sama staram sie o dziecko.... Ona ma juz czworo dzieci, brat najmłodszy ma 11 lat, miała cztery cesarki, ma cukrzycę, nie może być w ciąży :(

Gość hm.hm.hm
nie chcesz brata lub siostry?:D w sumie, wiek Twojej mamy może stanowić problem, np komplikacje w ciąży, ale nie kobiet jedna i później miała dzieci... a może menopauza, wbrew pozorom, nie zaczyna się ona zawsze po 60 roku życia, może nawet dużooo wcześniej

Gość espresso25
Super corka z Ciebie, nie ma co. "moja matka", ja pier***e, "ja sobie nie wyobrazam" itp To chyba teraz nie jest istotne co TY sobie wyobrazasz czy tez nie. Powinnas pomyslec O NIEJ, wesprzec ja jakos itp. Poza tym testu jeszcze nie zrobila wiec moze zaczynaj panike na forum dopiero jak zobaczycie tez paseczek w okienku. Bo moze nie ma o co robic halo.

Gość Mnietek Robiący 100 minetek
Niech się Twoja mama nie martwi - zaadoptujesz małe :P

Gość hm.hm.hm
aha, czyli taka jest sytuacja...

Właśnie myślę o niej! Piąta cesarka? już trzecia była groźna dla zdrowia, do tego właśnie cukrzyca, nadciśnienie!!! Nie wspomnę o możliwych powikłaniach u dziecka... A przeklinam bo się naprawde denerwuje

Aha, a potem uświadom mamę o antykoncepcji :P

Mnietek Robiący 100 minetek Niech się Twoja mama nie martwi - zaadoptujesz małe Bardzo smieszne :o Wiem, ze nie ma co wpadać w panikę, ale wpadam no... A ona nie robi tego testu bo sama sie boi jakby to coś zmieniło - jak nie zrobi to nie będzie...

Gość espresso25
Piąta cesarka? już trzecia była groźna dla zdrowia, do tego właśnie cukrzyca, nadciśnienie!!! Nie wspomnę o możliwych powikłaniach u dziecka... To sorry ale przy takim stanie zdrowia nie sypia sie ze soba bez zabezpieczenia. ZROBILA JUZ TEN TEST CZY JESZCZE NIE???? Bo moze nie ma w ogole tematu.

Antykoncepcja... Ja z nią nie rozmawiam na takie tematy, przecież jest dorosłą kobietą, to już raczej ona powinna mnie uświadamiać :(

Właśnie nie robi tego testu, ja mieszkam już "na swoim", ma mi dać znać jak zrobi, a ze nie jestem tam z nią, to nie mogę jej truc żeby w końcu zrobiła ten test... Ja to wiem ze powinni pomyśleć o zabezpieczeniu, stara a głupia- musiałam to napisać, bo taka prawda, tyle że ja to wiem to niczego nie zmieni...

Oddaj już po wszystkim mamie swoje tabsy, bo zaskoczy Cię niebawem szóstym brzdącem.

Gość espresso25
Ale nikt nie mowi, ze to ty masz ja uswiadamiac. Ona sama nie wie takich rzeczy? A teraz jeszcze chowa glowe w piasek i boi sie zrobic test? Ty serio piszesz czy to jakies jaja? Test niczego nie zmieni tylko potwierdzi fakty. Npisz jak wyjdzie wynik. Wtedy bedziemy sie razem glowic co robic. Bo na razie to takie gdybanie a okres mogl sie spoznic z tysiecy innych powodow.

Gość niezdecydowanaa a a a
na wychowaniu seksualnym mówili nam ,ze przy menopauzie okresy tez są nieregularne wiec może to od tego.

Gość espresso25
Mnietek, wez juz z tymi zartami sobie daruj. Tabsy to nie cukierki, przy takich schorzeniach raczej nie beda wskazane. jak nie jestes w temacie to sie nie udzielaj. Pogadaj z Mama przez telefon, sprobuj ja jakos namowic na ten test, wesprzyj, powiedz cos milego i cieplego, ona ma juz wystarczajacego stresa.

Brzmi jak marne prowo, wiem, sama bym tak pomyślała gdybym to czytała Ja sie właśnie pocieszam tymi tysiacami powodów... Menopauza- boje sie, ze to zbyt wcześnie... Czekam aż zrobi ten test, cholera, każda minuta sie dłuży, a jej sie nie spieszy widać...

Gość w tym wieku to aż dziw
że takie regularne miesiączki miała. Po 3 dniach już się zamartwia? Moim zdaniem to bardziej menopauza niż ciąża:)

Gość A no tak bywa niekiedy
PRZEKWITA !!!! To normalne w jej wieku

To jest tak, ze ja mam nie wiedzieć o tym że ona podejrzewa ciążę- dlatego osobiście nie mogę jej namawiać, nie mogę jej podtrzymać na duchu...Siostra która jest w domu mi o tym powiedziała, ale w tajemnicy... Mam nadzieję, ze to menopauza, niech no robi ten test... Ale właśnie to mnie też zastanawia, ze jej niedobrze dzisiaj było, może to juz psychika

Gość espresso25
to siostrze powiedziala a tobie nie - niby czemu?

Tacie też nie mówiła, jej powiedziała bo ona z nimi mieszka i ona jej kupiła ten test, a poza tym...nie chce sie wgłębiać, ale jestem nerwowa i pewnie wiedziała że będę panikować i przeżywać... Ale jak na złość spotkałam siostrę na mieście, a ona mi o tym powiedziała... Druga sprawa ze nie mamy ze sobą zbyt dobrego kontaktu, niestety, więc to moze też dlatego

Gość lola47
Moja mama jest w wieku Twojej mamy i tez jej się często spóźnia okres albo ma za szybko. To już ten wiek kiedy zachodzą zmiany.

Mam nadzieję, ze to właśnie początki menopauzy, przecież kiedyś musi przyjść moment ze się rozreguluje cykl, moze teraz właśnie

Gość espresso25
Z R O B I L A J U Z T E N T E S T ???

Nie

Gość jijioi
to bardziej poczatki menopauzy niz ciazy. Gdyby bylo inaczej, to strasznie wspolczuje temu dziecku, ktory bedzie mial babcie, a nie mame:O

Negatywny... Ufff