Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anula19

Nadżerka!!:(

Polecane posty

Gość Anula19

Witajcie. Mam takie pytanie ostatnio byłam u ginekologa i stwierdził u mnie nadżerkę na szyjce macice:( Któraś z was tak miała ? czego mam się spodziewa? Proszę o odpowiedzi:(

Gość a lekarz nic ci nie powiedział
co dalej z tym faktem

Gość Anula19
zrobił mi cytologie i zapisał na usg dopochwowe, .ale odniosłam wrażenie ze nie wygląda to najlepiej tylko nie chce mnie straszyć przed wynikami badan. martwię się ..

Gość a lekarz nic ci nie powiedział
nie martw się na zapas, wszystkiego się dowiesz po badaniach, jak jest mała to wyleczysz farmakologicznie, ewentualnie można zadziałać kwasami, ale to musiałabyś przynajmniej raz w miesiącu chodzić do gina, można też zamrozić albo wypalić i po kłopocie, ale musisz się potem kontrolować czy się nie odnawia

Gość Anula19
mam nadzieje ze będzie dobrze . dziękuje za odpowiedz:)

właśnie weszłam na forum założyć na ten temat temat ;d Ja chcialam sie zapytać czy przez uzywanie tamponow mozna mieć nadżerke ? Jak tu nie odpowiedzą założe własny :)

Gość nadżerka
to nic innego jak ubytek w nabłonku. Ja miałam i brałam betadine, takie czopki dopochwowe z jodem. Ale niestety się nie wchłonęła i prawdopodobnie będę miała wypalarkę albo zamrażanie. To już przy następnej wizycie moja gin zdecyduje. Nie martw się;)

Gość Anula19
wiesz wydaje mi się ze nie , nigdy nic takiego nie słyszałam .

jak pierwszy raz sie dowiedziałam co to nadżerka byłam zestresowana że moge mieć albo coś.. Ale teraz tylko myśle o tamponach czy przez nie mozna dostac..

Gość podobno mozna mieć
nadżerkę od tamponów, tak mi powiedziała ginekolog... Zezwała mnie, ze uzywam ich bardzo często, powiedziała ze tampony są od wielkiego świeta- na ślub, na wyjście na basen itp :P Ja tam i tak teraz uzywam, choć staram sie na zmiane z podpaskami :o A też miałam nadżerkę, wymrażałam, ale po krótkim czasie znowu ją widać, póki co "tylko obserwujemy " ;) Ale tak na głupi rozum: tampony podrażniają pochwę, wiec na pewno mogą mieć wpływ... Trzeba zmieniać je często, dbać o higienę, nie uzywać ich non stop i nie powinno być źle :)

ja mialam nadzerke i jesli jestes mloda to lepsze bedzie zamrazanie niz wypalanie . ja mialam zamrazana , robi to gin i prawie nie boli (bol jak przy okresie) ja kilka lat temu prywatnie placilam ok 300zl , pozniej dostaje sie globulki dowcipne i juz jest ok . mi np nadzerka nie pozwalala zajsc w ciaze a po jej usunieciu miesiac pozniej juz bylam

jeśli nadżerka jest malutka powinno się ją obserwować (tzn gineokolog oczywiście) regularne wizyty, cytologia. jeśli zachodziły by jakieś zmiany w pierwszej kolejności leczenie farmakologiczne a w ostateczności u nieródek wymrażanie lub wypalanie.

moja przyjaciolka byla u najlepszej gin w miescie i okazalo sie ze ma nadzerke ale mala i jej pani dr powiedziala,ze nadzerke kazda kobieta miala ma albo bedzie meic ale dopoki jest mala to trzeba ja tylko osberwowac czylir egualrne wizyty u gin nie robi sie nic z malymi wiec raz w roku ew co pol roku wizyta u ginka i dopiero jak bedzie wieksza to cos sie pomysli......to ponoc normalna 'rzecz' jaka kobieta ma niestety my to albo andzerki albo co gorsza jakies torbiele,meisniaki;/

Gość Anula19
Wiecie może jak wygląda wypalanie/wymrażanie nadżerki? Czy to boli??

Gość podobno tak jak przy
okresie brzuch boli. ja też mam nadzerke. małą. a małą można lekami wyleczyc chyba. idz do lekarza on ci ustali leczenie i git ;]

Gość też miałam nadzerke
miałam ją wypalaną, zabieg jest robiony bez znieczulenia i nie jest bolesny. Bardziej chyba przeraża nas to że nam coś tam robią , a ból można porównać jak ból w trakcie okresu , no i przez 3 tygodnie po zabiegu nie można uprawiać sexu - bo wszytsko musi się ładnie wygoić

Gość bajgielhh
też miałam nadżerke, to nic strasznego. jak pójdzie się do dobrego gina to na pewno wyleczy i wszystko będzie okej. ja chodziłam do dr kluz-kowal i mialam zamrazana nadzerke. prawie nic nie bolało. nie martw się na zapas:)