Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córka po refleksji

Moja matka jest pasożytem... :(

Polecane posty

Gość córka po refleksji

Bardzo mi ciężko było dojść do tego wniosku,ale to chyba prawda. Od kilku lat jest na rencie( 450 zł),jeszcze 7 lat temu sobie radziła , bo babcia (jej mama) prowadziła interes,moja mama jej pomagała i sobie do tej renty dorabiała. Babcia 7 lat temu zwinęła interes i przeszła na emeryturę i moja mama od tamego czasu nie znalazła sobie zajęcia. Mama ma ok 800 zł opłat , czyli połowę renty i od kilku latmoja babcia daje jej 1000 zł co miesiąc ! Mamuśka przepala jakieś 450 zł miesięcznie,a jakąś stówę wydaje na głupawe czasopisma,więc nawet ten 1000 od babci jej nie starcza.Co cwila przychodzi do nie ,,dałabyś mi na buty, naładowałabyć mi telefon'' itp. Ostatnio się nawet obraziła,że kupiłaby sobie buty,ale nie ma kasy albo,że ma za mało. A najbardziej w tym wszystkim wkurza mnie to,że ciągle chodzi smutna,jaka to oa biedna,że się musi tak upokarzac i brać pieniądze od własnej matki,ale jak miała oferty pracy top nie wzięła. Pracy w sklepie z ciuchami nie przyjęła,bo ,,ona się w tym nie widzi'' , pracy w kwiaciarni przy cmentarzu nie przyjęła , bo ,,za blisko cmentarza i ona będzie się źle czuła''. Już nie mam kuźwa siły na nią. Doszło już do tego,że jak mój mąż weźmie premię to mi wypomina,że ja sobie mogę teraz kupić spodnie a ona nie.Dałam jej ostatnią dychę kiedyś a ona kupiła fajki , a na następny dzień już płacze,że co ona ma za życie,że nie ma na chleb. Niewiem już jak jej wytłumaczyć,żeby poszła do jakiejś roboty.

Gość a czego to rekonstrukcja ?
Wiesz co chyba po prostu musisz jej przestac dawac kase.Porozmawiaj z nia naswietl jej sytuacje jak wyglada ona " z boku" tzn ze musi sobie cos dorobic skoro pomimo tego ,ze babcia daje jej 1000zl miesiecznie ,jej nie starcza.I powiedz jasno ,ze jest Twoja mama kochasz ja ale nie mozesz dawac jej pieniedzy poniewaz sama masz juz rodzine i ja musisz utrzymywac.Uswiadom jej ze i tak jest w dobrej sytuacji-bo nie kazdy dostaje ot tak 1000zl miesiecznie.

Gość a czego to rekonstrukcja ?
I powiedz,ze nie w porzadku z jej strony jest to ,ze wypomina Ci ,ze cos tam sobie kupujesz..to w koncu Twoje pieniadze i masz prawo robic z nimi co chcesz a ona jako matka powinna byc zadowolona ,ze jej dziecku jakos sie powodzi.A to co ona robi to po prostu gra na Twoich emocjach..

Gość ja bym juz nie pomagała jej