Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joanna892

reklamacja

Polecane posty

Gość joanna892

witam, kupilam sobie juz z jakies pol roku temu dzinsy firmy lee, granatowe. nie byly najtansze wiec oczekuje od nich jakiejs jakosci a tymczasem- farbuja mimo wielokrotnego prania. zniszczyly mi juz nowa skorzana torebke i kozaki-ze swetrów i bluzek to schodzi, z rak, nog tez, ale torebka i buty sa do wyrzucenia;( w zwiazku z tym takie pytanie- czy mial ktos podobna sytuacje? czy spodnie mozna reklamowac?

Jakim cudem farbują Ci skórzaną torebkę? Chyba nie pierzesz jej w pralce? :o Poza tym do rzeczy ze skóry trzeba stosować odpowiednie kosmetyki, to się będzie łatwo zmywało :) Chyba ze o ekoskórę czyli pcv chodzi :)

Gość joanna892
przy noszeniu a nie przy praniu farbują. chyba nóg nie piorę nie? i torebka nie jest z pcv, z tego by się zmywało, tylko jeśli już chcesz być złośliwa ze skóry cielęcej, zakupiona w sklepie venezia, model tez podac?

Gość joanna892
torebka została odpowiednio potraktowana róznymi cudami, co nie zmienia faktu ze sie granacik wżarl. buty sa zamszowe, tego raczej niczym nie zmyje prawda?

Gość joanna892
tak piorę je ręcznie same i nawet w occie moczę:(

Sprawdz na paragonie ile dokladnie minelo, bo jak mniej niz pol roku to mozesz na dzien dobry zadac oddania kasy albo wymiany na nowe (ustawa konsumencka mowi ze jezeli wada wystapila do pol roku to wada wrodzona i wtedy to przysluguje) a tak to reklamacje możesz złożyć i czekać co postanowią, czy to wpływa czy nie... A jak nie uznają to do rzecznika :)

Gość lepiej glikolowy czy migdalowy
mysle ze mozesz reklamowac, moja kolezanaka kiedys reklamowala plaszcz w orsay - nie przyjęli ale na dzinsy jest lepiej z reklamacjami - mam znajomą co reklamowala w lle bo jej sie dzurka zrobila - teoretycznie mechanicznie prawa? A dostala nowe spodnie :)

Gość joanna892
zaraz poszukam paragonu, ciekawa jestem czy uznają.. czytałam na innych forach, że w takich wypadkach odsyłają do metki na dzinsach gdzie z reguly jest napisane ze nalezy prac osobno bo moga farbowac, ale cholera mi nie o pranie chodzi a o to zebym nie musiala trzy razy sie zastanowic co ubrac do spodni zeby ine bylo do wywalenia:(

To w zgłoszeniu napisz że nie farbują tylko przy praniu, ale przy normalnym noszeniu zostawiają ślady na ciele i na torebce, weź torebkę ze sobą jako dowód :) Przy praniu każdy ciuch może farbować i tu by mieli rację, ale jeżeli przy codziennym normalnym użytkowaniu zgodnie z przeznaczeniem rzeczy też farbują, to Twoje na wierzchu. Jak nie uznają to tak jak pisałam wyżej - do rzecznika praw konsumenta :)