Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozajkaaa

Odszedł czop po badaniu gin., czy to przyspieszy poród?

Polecane posty

Gość mozajkaaa

Witam! Cztery dni temu przy badaniu przez położną (dosyć bolesnym badaniu) odszedł mi czop, cały zabarwiony krwią. Odchodził przez 3 dni, plamiłam przy tym na brunatno. Od tamtego czasu pobolewa mnie brzuch jak na @ i nic więcej. Czy po takim hm nie naturalnym odejściu czopa poród może zacząć się szybciej? Słyszałam, że kiedy odchodzi czop, to można nawet 2 tyg śmigać do porodu.. albo i dłużej. Więc zastanawiam się, czy przez takie pozbycie się go, też ten czas "do porodu" jest podobny? Czy szyjka potrzebuje więcej czasu na skrócenie i rozwarcie? Dodam, że przy badaniu miałam rozwarcie na 1 palec, długosć szyjki ok 1cm i miękka. Jestem w 37 tc.

Gość xdddff
Myśle, że jeszcze troche masz do porodu..,

Gość podobno moze się rozpoczać
od 24 godz do 2 tygodni Do 24 godzin jesli jest podbarwiony krwią , ale tobie długo odchodził , ja mysle ze tak czy siak szykuj sie pomału do porodu , bo moze nastąpić w kazdej chwili A ten czop był bezbarwny czy biały ? I czy go było duzo ?

Gość mozajkaaa
Hmm. no jak ta położna wsadziła łapska i wyciągnęła, to na rękawiczce miała taką brązową galaretke.. i podsumowała: "o, czop już wylazł" :D a później to już plamienia czysto brunatne, bez żadnych "galaretek"..

Gość Mamusia2010
Jak odszedł mi czop to na następny dzień urodziłam

ja bym na twoim miejscu była przygotowana

Gość podobno nie zawsze jest
podbarwiony , ale po tym podbarwionym poród szybciej sie zaczyna

Gość mozajkaaa
Rany! :D czyli poród może się zacząć w każdej w chwili.. a miałam iść dzisiaj na "potańcówkę"- 50 lat po ślubie dziadków. I teraz nie wiem czy iść, czy nie..

idz , ale wez ze soba spakowana torbe do szpitala :-D

Gość jak ja leżałam na patologii
ciąży w terminie porodu lekarz zrobił mi masaż szyjki macicy i wtedy odszedł czop. rozpoczęły się wtedy regularne ale niebolesne skurcze , które wieczorem się rozregulowały :o urodziłam 2 dni później po kroplówce z oxytocyną i niezliczonych masażach szyjki macicy :o

Gość lkdsfhoasf
Możesz nawet donosiić do terminu..

Mi czop zaczal odchodzic tydzien przed porodem ale ja plamilam tak jak ty ale do samego porodu. 2 tygodnie przed porodem zaczely sie nieregularne skorcze