Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda mężatka276432

Czy stosunek przerywany to grzech?

Polecane posty

Gość Młoda mężatka276432

Jestem młodą mężatką, mam 1 dziecko, stosuję NPR, czyli naturalne metody, ale czasami w dni płodne nie wytrzymujemy z mężem i uprawiamy sex. Wtedy stosujemy stosunek przerywany. Ale przez to gdy chodzę do kościoła, to nie przystępuję do Komunii. Chyba nie tylko ja,bo dziś zauważyłam, że młode małżeństwa z dziećmi, które stały przed kosciołem, chyba jednak trochę grzeszą :) Czyli, ze co, ja cały czas grzeszę? Mój mąż nie chce NPR, boję się, że gdy nie będzie między nami sexu, on mnie zdradzi. Proszę o wasze opinie, czy grzeszycie czy jednak uparcie stosujecie NPR i przyjmujecie komunię?

Gość Kościół mnie nie obchodzi
oczywiście że stosunek przerywany to grzech i każda inna forma antykoncepcji poza NPR no ale dla mnie to totalny kretynizm bo unikanie seksu (zapłodnienia) w dni płodne nie jest grzechem a unikanie wytrysku do pochwy jest to że inne pary nie idą do Komunii nie oznacza że stosują antykoncepcję, równie dobrze mogą grzeszyć bo kłócą się o teściów ;-)

Gość Cleo1976
Nie.Stosunek przerywany nie jest grzechem, o ile nie dochodzi do wytrysku Lepiej jednak tak opanować NPR by okres abstynencji był w każdym cyklu jak najkrótszy.Może pomocny byłby komputer cyklu? A jeśli obawiasz się zdrady ze strony męża, można też stosować prezerwatywy-tylko porozmawiajcie o tym z mądrym spowiednikiem.Dobro i trwałość małżeństwa są zawsze na pierwszym miejscu.

Gość gość
Rozgrzeje ci ci/pę i czym ją ochłodzisz>