Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakilily

zmiana nazwiska z powodow osobistych

Polecane posty

Gość kakilily

Witam, mam nastepujace pytanie: Czy moge zmienic nazwisko na inne wybrane przeze mnie, ze wzgledow prywatnych?

Gość kafeteriuszka17102010
pracuję w Urzędzie Stanu Cywilnego i chętnie Ci pomogę :) jest możliwośc zmiany nazwiska. jednak musi być powód. co masz na myśli mówiąc z powodów osobistych ? czy jest to nazwisko obraźliwe?

Gość kakilily
Chcę zmienić nazwisko, poniewaz mój ojciec był złym człowiekiem, znecał się nad rodziną i dlatego chiałabym się od tego nazwiska oddciąć. Czy takie powody są wystarczające dla USC?

hm.. no niezupełnie. musisz dobrze to umotywować. szansa zawsze jest :) zależy jak Urząd rozpatrzy podanie . nawet jesli odrzuci- odwołuj się! druga kwestia- nazwisko niestety, ale będzie podobne do tego, które nosisz obecnie, takie są wymogi prawne. Np. Rodzina o nazwisku Maciora, teraz m nazwisko Macierzewscy.

Gość kakilily
kafeteriuszka17102010 dziękuje Ci bardzo za pomoc:)

Gość Pomarańczka.....
Dupa tam, ja miałam na nazwisko Nowak bo mój ojciec sie tak nazywał a zmieniłam na Makowska.

pomarańczko, po slubie możesz sobie zmieniać na jakie chcesz, tzn . jakie ma mąz ;p autorko, pójdź do swojego USC najlepiej już jutro i tam zasięgnij informacji!!

Gość kakilily
Kurcze, teraz to juz sie pogubilam. Najchetniej zmienilabym nazwisko na zupelnie inne, wogole nie podobne do tego obecnego.

pójdź jutro do USC. musisz dobrze umotywować swoją prośbę. samo to, że Twój ojciec był złym człowiekiem nie pomoże ci zmienić nazwiska. Dobrym argumentem może być, że nazwisko jest zniesławione(właśnie poczynaniami ojca) , przez co cięzko znaleźć Ci pracę etc

bmblondyd- Twe rady są o kant doopy:classic_cool:

Gość Pomarańczka.....
Nie byłam po ślubie, zmieniłam bo tamto mi sie nie podobało.

pomarańczko, mogłabyś dać sobie na spokój i przestać wprowadzać w błąd autorkę? kobieta piszę z prośbą o radę, a Ty jej jakieś farmazony wciskasz. nie ma możliwości zmiany nazwiska "bo mi się tamto nie podoba". zniknij.

Gość Pomarańczka.....
NIe wprowadzam farmazonów idiotko, nie podszywaj się po urzędniczke USC skoro sie na tym nie znasz, oczywiscie ze nie napisalam ze to mi sie nie podoba tylko ze uzywam inne.

Właśnie że pracuje w USC! Wczoraj robiłam loda kierownikowi.

"zmieniłam, bo tamto mi się nie podobało" masz rozdwojenie jaźni? bo raz piszesz tak, a raz tak...cięzko się polapać , o co Tobie chodzi. no tak, niech będzie zatem, że się podszywam, a Ty wiesz wszystko najlepiej. dziękuję za uwagę. autorko, udaj się do USC i nie słuchaj tu żadnych rad. pozdrawiam pomarańczko- kretynka to Cię urodziła- trochę szacunku🖐️

słaby podszyw. takie instytucje jak USC raczej w sobotę są zamknięte.

kafeteriuszka17102010 robilam mu loda w domu idiotko, nie podszywaj sie podemnie.

Gość praw...
Nazwisko nie musi się zaczynać się na taką literę jak Twoje poprzednie nazwisko.

Gość Monika1988
Dnia 17.10.2010 o 16:58, Gość kafeteriuszka17102010 napisał:

pracuję w Urzędzie Stanu Cywilnego i chętnie Ci pomogę 🙂 jest możliwośc zmiany nazwiska. jednak musi być powód. co masz na myśli mówiąc z powodów osobistych ? czy jest to nazwisko obraźliwe?

Witam czy ja mogła bym liczyć na pani pomoc?