Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malagajja

Czy teraz oplaca sie wyjechac za gd=ranice do pracy??

Polecane posty

Gość malagajja

Jak w temacie.Bo wiadomo,ze zaraz potem jak zostaly otwarte granice oplacalo sie poniewaz zarobki byly wyzsze.A teraz?Czy teraz nadal sie oplaca?

Gość malagajja
No piszta ludziska!!

Gość juhuuuuuuuuu
no wlasnie, to czemu w usa nam nie otworza

Gość malagajja
Nie wiem czemu:D Nie chodzi mi o USA ale o Europe

od maja przyszłego roku, tylko Niemcy, mają już dość arabusów i czarnuchów, więc każdy blond włosięta i niebieskie oczęta, będzie mile widziany w Bawarii, na przykład.

Gość malagajja
W tym problem,ze nie mam konkretnego zawodu.Mam uprawnienia na wozki widlowe,to chyba zawsze cos:D

Gość malagajja
Z tego co widze w ogloszeniach to Niemcy zawsze sobie zyczą obywatelstwo lub paszport niemiecki wiec odpada..

to zalezy co dla ciebie znaczy,czy sie oplaca? chcesz zarobic na dom w Polsce,czy sie osiedlic? ja ci moge jedynie opisac sytuacje w NL.Tu jesli chcesz odkladac na polske,to oplaca sie tylko i wylacznie,gdy mieszkasz na kupie z chmara ludzi.wiecej ci nerwow zejdzie niz ta kasa warta. jesli chcesz mieszkac w holandii,to zycie jak zycie.bedzie cie stac na wynajem malego domku,autko,wakacje raz do roku i spokojne zycie...tylko tu szarzuja z umowami,ciagle tylko przez biuro i przez biuro,co nie zapewni ci stabilnosci przez pare lat...

Gość o ja biedna i glupia
do 3 miesiecy mozesz pracowac w niemczech ..ale musisz miec poswiadczenie ze mieszkasz tam

Gość juhuuuuuuuuu
sorryy przeczytalam arbuzow, nigdy dosc arbuzow!

Gość malagajja
Chce wyjechac zeby zarobic jakies 50-60 tysiecy,nie chce tam mieszkac na stale. I jesli mozecie to powiedzcie jak najlepiej jechac?Chyba jesli sie nie ma nikogo ze znajomych za granica,kto moglby prace zalatwic ,to pozostaje tylko biuro?Jakie jest pewne?Zielony jestem;)

tych biur jest pelno,ale glownie maja siedziby na slasku... ab job service in person flex work tempo team oranjejobs worksupport man power itd jak grzybow po deszczu.mozesz tez szukac na stronach holendrskich uitzendbureau.nie kazde biuro zapewnia zakwaterowanie. ja polecam ab job service,a jak sie ustawisz,to pojedziesz juz bez nich

nie wiem na ile ci pomoglam,teraz rynek jest dosc pelny,ale moze szukaj cos w stylu "werk in rotterdam" albo "werk heftruckchauffeur",na wozek moze cos jeszcze bedzie,ale (choc nie wiem jak jest w PL),ze tu sa normy czesto narzucane albo praca na akord

wiem,ze duzo magazyny robia tak,ze zatrudniaja duzo za duzo ludzi i potem jest wojna o zlecenia,bo wiadomo,ze kazdy chce zarobic.mialam kolezanke,ktora pracowala dla accion i mowila,ze slabo z godzinami

Gość malagajja
Tak szczerze a ty jechalas przez jakies biuro?jakie? Pomoglas ,dzieki

ja jezdzilam przez 5 lat na wakacje na studiach przez ab job service...kosza swinie 1 euro od kazdej godziny,ale niczym sie martwic nie musisz,za domek placilam cos kolo 100 euro na miesiac,ubezpieczenie chyba 60.jak masz dalej niz 10km do pracy to daja auto i placa za paliwo,ponizej niestety rower...polecam "bollenpellen",czyli skubanie cebulek tulipanow,ale to tylko 5 tygodni od konca czerwca

Gość malagajja
Dzieki jeszcze raz:) bede probowac