Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 9097589

JAKA KUPE POWINIEN ROBIC MAŁY KOT ?

Polecane posty

Gość 9097589

Sorry, za temat, musze sie dowiedziec, a wierze ze jest tu wiele osob posiadajacych koty. Wczoraj do mojego domu trafila 6 tyg kotka - nie mogla zostac dluzej ze swoja matka. Zabralam kotke samodzielnie jedzaca i korzystajaca z kuwety. Podalam jej mokra karme Animondy dla kociat, wedle informacji na opakowaniu moga ja jesc 4 tyg koty. No i widze, ze kupa nie jest zupelnie no hmm twarda ?! Nie jest jakos wybitnie mocno wodnista, ale po zalatwieniu kotka ma lekko ubrudzony "tylek" ...czy u takich maluchow to jest normalne ? Zauwazylam tez ze kotka prawie w ogole sie nie myje, lize jedynie lapki, czy to rowniez normalne ? Poza tym jest wesola, szaleje, jest bardzo ciekawska i rezolutna... Dzis "kota" zrobila 3 takie kupy,wiec raczej nie jest to biegunka...

Gość stanislawaaaaaaaa
sucha karma dla kociąt pomoże :)

Gość 9097589
mam tez sucha karme, wczoraj troche jej zjadla, ale jeszcze troche ciezko jej jesc tak twarde rzeczy.

tą suchą karmę można trochę rozmoczyć w wodzie albo lekkim jakims rosołku niesolonym moje koty miałam od 10-12 tyg. więc nie wiem, jak młodsze, ale takie miały kupę normalną, twardą, jak dorosły kot

Gość olaoaloaoaloa
Jeśli chodzi o niezbyt częste mycie się kotka, to jest jak najbardziej normalne. Mój kotek dopiero teraz (ma 3 miesiące) nauczył się myć m. in. pyszczek :D

Gość 9097589
Wlasnie ugotowalam jej piers z kurczaka i zjadla az jej sie uszy trzesly :) . Karme animondy polecila mi znajoma , ale chyba z nia moze byc wlasnie problem, jutro polece do R.Canin i rzeczywiscie najpierw jej te karme namocze. Ale zdecydowanie z tego wszystkiego co jej podalam najbardziej smakowal jej ten kurczak.

mały kot robi twardą(ale nie bardzo) mało kupkę cienką jasną. Lepiej podaj mu suchą karmę baby cat royal canin namocz wodą żeby była miękka potem możesz dać mokrą baby cat -to taki pasztet. Co do kurczaka to mięsko ze skrzydełek bo ma najwięcej wartości natomiast dla kotów pierś jest bezwartościowa, i wołowinkę podaj koniecznie wcześniej przemrożoną żeby nie posiadała pasożytów.

Gość nie dawaj mu mleka

Gość olaoaloaoaloa
Ale nie podawaj mleka dla kociąt whiskasa, bardzo dużo złych opini o tym mleku słyszałam. Mój kotek od początku pił wodę z jednej miski z yorkiem ;) nie podawałam mleka nawet przezaczonego dla kociąt bo bałam się ze dostanie biegunki. Co najważniejsze, jeśli będzie Cie coś niepokoiło wybierz się z kotkiem do weta lub zadzwoń i zapytaj.

Gość 9097589
Kotka pije wode, na mleko oczywiscie to przeznaczone dla kotow nawet nie chce patrzec ;) . JASNA kupe ? No to moja robi ciemna...no taki dosc ciemny braz...

Gość 9097589
Kotka natomiast co daje sie zaobserwowac czuje sie dobrze, wlasnie rozpoczela sie jej pora rozrabiania :) . Jutro kupie wolowine i skrzydelka .

Gość olaoaloaoaloa
Bardziej opłaca się udko z kurczaczka, bo więcej mięska :) raczej nie podawaj skórki z kurczaka. Jeśli chodzi o karmę to z mokrych super jest royala, ale w przeliczeniu taniej wychodzi kupić mięso, nawet wołowinę ;) Moja kota wcina także wątróbkę z kurczaka, oczywiście ogotowaną przez ok 8 min. Moj urwis śpi pod biurkiem :) Z takich dobrych rad ;) to warto zainwestować w drapak, moja kota ma taki na 180 cm, przynajmniej obdrapywanie kanay jes zmniejszone. Drapak taki najlepiej kupić na alleg bo w sklepach są b. drogie