Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekko zirytowana

przepuklina rozworu przelykowego?

Polecane posty

Gość lekko zirytowana

poszlam do lekarza z objawami: mdlosci, odbijanie (codziennie), gazy (co rano musialam z pol godziny sie wypierdziec, sorry za okreslnie, inaczej bolal mnie brzuch, ale to mi juz minelo), bole w nadbrzuszu.. robilam rozne wyniki, poszlam tez do gastrologa. ten w endoskopii stwierdzil zarzucanie tresci zoladkowej i ze mozliwa jest obecnosc przepukliny rozworu przelykowego. co to znaczy ze MOZLIWA JEST? albo jest albo jej nie ma;/ przepisal mi controloc i nara. zjadlam juz prawie caly 1. blistr i dupa. dalej mnie mdli (reszta objawow ustapila). ja juz nie wiem co robic;/ w dodatku przed chwila przeczytalam, ze przepukline zasadniczo leczy sie OPERACYJNIE:( ... co mam robic?? pomocy. aha dodam ze sa dni albo godziny w ciagu dnia kiedy czuje sie calkiem niezle, a sa takie ze szkoda gadac;/

Gość wiercipiętek....
cześć. też miałam ostatnio gastrosk. internista mówił że podejrzewa tą przepuklinę ale chirurg powiedział że tak już jest czasem że ktoś ma refluks (ciągle mi się odbija i czuję w przełyku jedzenie) i przepukliny nie ma. przełyk i żołądek czysty. z tym trzeba uwazac bo mozna dorobić się czegoś gorszego. lekarza miałaś z nfz-tu?

Gość lekko zirytowana
tak, z nfz, ale to dobry lekarz, 10 lat wczesniej wyleczyl mnie z wrzodu, moj ojciec tez go sobie chwali..

Gość wiercipiętek....
powiem tak: wiem jak się czujesz i Cię rozumie. To jest akurat straszna dolegliwość- podobno przepuklinę można operacyjnie chociaz antybiotyki tez chyba jakies sa, co nie? Ty przynajmniej wiesz co tam masz ;) jakis plus.

Gość lekko zirytowana
moja diagnoza to: zarzucanie zoladkowo-przelykowe bez zapalenia przelyku oraz przepuklina przeponowa bez niedroznosci lub zgorzeli. ale co mi z tego ze wiem skoro to nie dziala i czuje sie tak jak sie czulam?!:O

Gość lekko zirytowana
zeby bylo smieszniej - na informacji dla pacjenta mam te obie diagnozy, a dla lekarza kierujacego mam osobna kartke z diagnoza ostateczna - zarzucanie zoladkowo-przelykowe bez (...) i leczenie controlociem. i ze niby nie wymagam dalszego leczenia w poradni super ale co dalej

Gość lekko zirytowana
uppp