Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madziaczek888

41 tc, jak wywołać poród?

Polecane posty

Gość Madziaczek888

Witam! Jestem w 40 tc i 5 dniu. Za trzy dni mam zgłosić się na wywołanie.. :( Dlatego póki co próbuję naturalnie wywołać poród.. Parę dni temu wylazł mi ten cały czop więc myślałam, że poród blisko, a tu nic się nie dzieje prócz falowych bóli podbrzusza jak przed miesiączką. Próbowaliśmy z mężem seksu :D i nic. Chodzenie po schodach, spacerki.. No i drażnienie sutków. To ostatnie daje jakieś tam efekty.. tzn. podczas ich masowania i chwilę po, czuję silniejsze skurcze.. ale gdy przestaje to skurcze po chwili ustępują :( Znacie jakieś sprawdzone sposoby? Albo może za krótko masuje te sutki ?:D

Gość suche gacie na dnie morza
po co chcesz sama "wywolywac" jak za 3 dni masz sie zglosic na wywolanie? ja mialam tak :) pewnego dnia zepsula sie u mnie winda, wiec musialam wejsc po schodach na 7 pietro, oczywiscie z przystankami ;) nastepnego dnia poszlam z bratanica na rynek, wrocilam do domu, wypilam herbate, poszlam z bracmi (akurat nas odwiedzili) na zakupy do centrum handlowego, po powrocie do domu bracia poszli z mala na rolki a ja ....... a mi ;) wody odeszly :) zycze powodzenia!

Gość niezawodnie to cc

A Twój lekarz co mówi? Miałaś usg teraz robione? może cesarkę trzeba zrobić po prostu?

Gość anileweaniprawe
mi pani polozna powiedziala ze seks przyspiesza porod i ze mi bardzo poleca...heheh naprawde :D

Gość Madziaczek888
No u mnie sie nic nie dzieje.. tzn szyjka dalej 2cm, brak rozwarcia... a chyba wole sama jakos tak wywołać poród niż chodzić po korytarzu z oxytocynką...

Gość Na liście malin to już za
późno, ale z ciekawości? Piłaś?

Gość _maly_geniusz_
http://allegro.pl/alfabet-litery-literki-naklejki-polskie-litery-i1272108722.html Pomoce naukowe do stymulacji dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym Mam do zaoferowania zestaw edukacyjny składający się z 32 liter o wysokości 10,5 cm., w pięciu żywych kolorach: czerwony wpływa stymulująco i energetycznie, niebieski działa kojąco i wyciszająco pomarańczowy pobudza, motywuje do działania, zielony działa uspakajająco, odstresowująco żółty ma działanie antydepresyjne, stymuluje na układ nerwowy, rozwesela. Produkty naszej firmy wspomagają wszechstronny rozwój dziecka, przygotowując do poznania i pojmowania wiedzy. Sprawią, że Wasze pociechy szybciej i pełniej rozwiną się poprzez zabawę. Litery wykonane są z najwyższej jakości miękkiej samoprzylepnej folii. W zestawie znajdują się polskie litery!!!!!!! Do sprzedania posiadam również cyferki oraz zestawy o wysokości 19,5 pytania na maila maly.geniusz@wp.pl http://allegro.pl/cyferki-naklejki-zestaw-edukacyjny-i1272108956.html

Gość Madziaczku a to Twoj
pierwszy porod? Ja urodzilam wlasnie 5 dni po terminie - samo sie wywolalo - wiec moze i u Ciebie sie ruszy wieczorem, w nocy :) co prawda oksy i tak mi podali, wiec i wiem ze wolalabys sama wywolac niz korzystac z tego cudu...

wiec ja mialam tak jak ty połozna mi tak po cichu podpowiedziała zebym sobie kupila olej rycynowy w aptece i napiła sie łyze lub 2 to jest stary srodek na przeczyszczenie a kiedys tez byl podowany do wywołania porodu wiec sie napiłam bo mialam juz dosyc pierwsza raza tylko mnie przeczysciło to było w piatek ale w niedziele pod wieczor napilam sie drugi raz i za pare godzinek juz bylam w szpitalu wiec sprobuj sobie moze to powodzonka

Gość Madziaczek888
Tak to mój pierwszy poród.. No hm. może się coś ruszy :) Baardzo bym chciała.. A co do liści malin- nie, nie piłam.. ale piłam olejek rycynowy. Chciałam coś na zaparcia i na przyspieszenie porodu.. ale pomogło tylko na zaparcia.

wiesz napij sie skurcze jelit wywołuja w jakims stopniu porod ja mysle ze za 2 razem mi to pomogło:)

Gość Madziaczek888
co prawda po wypiciu mam odruch wymiotny :D ale spróbuje..