Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

weronaaa

Ile powinna trwać żałoba ?

Polecane posty

Mój szwagier utrzymał się 3 lata we wdowieństwie. Ale kolega zaledwie 2 miesiące...po czym przygruchał sobie kobietę jego dawno znajomą .Czy taki facet mógł kochać moją koleżankę?

Gość Basia z Podlasia
nie

Żałoba nie ma określonego czasu trwania. Jedna osoba na otrzęsienie się będzie potrzebowała 3 lata inna 3 miesiące. Nie można potępiać czy krzywym okiem na taką osobę patrzeć,bo każdy z bólem radzi sobie na swój sposób.

Gość jestem:)
Zależy od własnego sumienia

Gość mówi się że
żałoba powinna małżonka powinna trwać ok pół roku (przynajmniej w mojej okolicy tak się uważa) sprawa żałoby ciągle jest kontrowersyjnym tematem. Wiesz nie chcę obrażać Twojego kolegę lecz chyba trochę za szybko mu to poszło.... ojciec mojego męża trwał w żałobie 10 lat mam tu na myśli że nie chciał żadnej innej kobiety jak swojej żony. Zaś moja babcia 3 lata po dziadku nosiła żałobę, chociaż jeszcze zdarza jej się bardzo płakać i tęsknić. Ciężko mi cokolwiek na ten temat powiedzieć ale moim zdaniem praktycznie w ogóle nie trzymał żałoby bo co to jest 2 miesiące?

Gość bransoletka bardzo
a ja np gdybym umarła to chciała bym by mój mąż znalazł sobie kobietę i był szczęśliwy niż żeby rozpaczał bo to i tak w niczym by nie pomogło.

po mężu lub żonie "nosi" sią żałobę przez rok... Potem można już szukać nowego szczęścia - ale to w przypadku osób wierzących (katolików)... Inne wyznania mogą mieć inne okresy żałoby...

a ja popieram weronę. Co za draństwo ! Na pewno była jego wcześniejsza kochanką i czekał aż sie cos wydarzy.Nikt normalny nie wiąże się po kilku miesiącach bez powodu.