Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gwiezdny_liść

Nadwrażliwość, brak dystansu do samej siebie, przejmowanie się wszystkim

Polecane posty

Gość Gwiezdny_liść

Czyli cała ja. Wszystkim się przejmuję, czuję się nielubiana i wyśmiewana, chowam się we własny kokon...Doszło do tego, że chcę zrezygnować z pracy, bo czuję się non stop obgadywana i mam wrażenie, że ktoś sobie robi jaja z mojej osoby...Co w takiej sytuacji? Praca dobrze płatna, pochwały szafy, ale fobia postępuje...

Gość Gwiezdny_liść
szefa miało być :)

Gość Kabarecierz...
Dobry psycholog wskazany i terapia!

Gość Gwiezdny_liść
Nie wiem, dlaczego tak się mnie uczepili. Przecież jestem miła, dużo się uśmiecham. Może z natury małómówna, ale to jeszcze nie powód, żeby mnie tak traktowali...

Gość są ludzie i ludziska
ludzie są podli, jeśli wyczują że jesteś słaba to będą cię niszczyć! nie pozwól im na to, staraj się nie zwracać uwagi na głupie docinki i wytłumacz sobie ich zachowanie w wygodny dla siebie sposób. rozumiem twoją sytuację, sama też byłam w podobnej - u mnie pomogła rozmowa z szefem, teraz jest lepiej, ale nie jestem pewna jak długo. jeśli to się powtórzy ja zmienię pracę!!!!

Gość Liściu...
Ja mam podobnie, ale trochę inaczej... Zawsze byłam szczęśliwa, odkąd pamiętam, a teraz nienawidzę siebie. Kiedy zachorowałam na raka zostawił mnie facet dla innej. Czułam się jak zurzyty przedmiot, brudny, niepotrzebny, zeszmacony. Wyzdrowiałam, wszyscy wciskali (i wciskają nadal) farmazony, że jestem ładna i napewno sobie kogoś znajdę. A tu już mija 1,5 roku i nikt oprócz jednego nowobogackiego fiuta się mną nie zainteresował. Czuję się brzydka, jestem niska i noszę okulary. Poza tym, musze mieć zryty charakter. Choć w pracy mnie doceniają i tak czuję się do dupy. Wiem, ze w saotności nie wygram walki z rakie drugi raz, potrzebuję bliskości... A jej nie mam... I nie zanosi się, że się znajdzie.

Gość Gwiezdny_liść
Staram się wyluzować, ale zupełnie mi to nie wychodzi. Dużo osób zarzuca mi brak poczucia humoru, może to i tak wygląda, ale ciekawe, jak mam się śmiać, gdy ktoś zamiast dać mi spokój w trakcie pracy, zaczepia i próbuje wykazać moje słabe strony.

terapia kabareciarz potrzebna byłaby koleżankom autorki tematu. wrażliwość jest dobrą cechą, często wiąże się z empatią a to już bardzo wskazana postawa społeczna.

właśnie w ten sposób ludzie dowartościowują się

każdy jest inny i to co śmieszy większość nie musi śmieszyć naszą autorkę. wyśmiewanie innych nazywasz lorika poczuciem humoru a ja chamstwem.

Gość Gwiezdny_liść
Strasznie mi przykro, że jak człowiek jest sympatyczny i wrażliwy, to go traktują jako idealny obiekt do obgadywania. A przecież ja sama nie uczestniczę w żadnych ploteczkach, widzę niejedno, ale nie donoszę na nikogo. Myślę o pracy, staram się jak najbardziej sumiennie ją wykonywać i stąd szef mnie zachwala, dostaję premie. Wszystko fajnie, ale ta atmosfera mnie dobija...

znam osoby , którzy uważają, ze złośliwość jest cechą ludzi nteligentnych, a w gruncie rzeczy to ludzie mający przerost ambicji, są niedowartościowane i z lekceważeniem odnoszą się do wszystkich

Gość Gwiezdny_liść
Prywatnie to ja też lubię się pośmiać z różnych rzeczy, zwłaszcza jak jestem z moim ukochanym i przyjaciółmi, bo ich poczucie humoru jest inteligentne i nie uderza w drugą osobę. Nieraz się przekomarzamy o różne rzeczy i nigdy nie czuję się dotknięta. Natomiast co do ludzi z pracy nie mogę tego powiedzieć.Zachowują się jak dzieci, zgrywają się na każdym kroku, a przy tym często zaniedbują swoje obowiązki.

lorika mylisz się autorka podkreśliła to by nikt nie zarzucał jej braku kompetencji

a to różnie bywa są osoby, które mnie lubia i są takie które mnie nie lubią, problem w tym, że ja nie zabiegam o sympatię wszystkich w pracy, bo mi na niej nie zależy. uważam się za kulturalną osobę i nigdy nikomu żadnej krzywdy nie wyrządziłam, tego samego kultury osobistej i szacunku żądam od innych

Gość Gwiezdny_liść
Taaa...od razu jestem zarozumiała i pupilka szefa. To, że ktoś jest pracowity i solidny, a szef to widzi, nie oznacza od razu jakiegoś faworyzowania. Po prostu robię swoje i wcale nie przekłada się na to, że uważam się za lepszą od reszty pracowników. Może na taką wyglądam, ale więcej w tym mojej aspołecznej natury niż zarozumialstwa.

Gość coz to sarkastiq
jedno tylko mamy w głowince?

Gość Gwiezdny_liść
Nieprawda, że nikomu nie pomagam! Nieraz to robiłam i ten przykład z nożyczkami zupełnie do mnie nie pasuje. Nigdy też na nikogo nie donosiłam, choć bywały takie przypadki. Pisząc o tym, że jestem pracowita i doceniana przez pracodawcę, chciałabym podkreślić, jak bardzo mi zależy na tej pracy i to dlatego wkładam w nią tyle serca. Szkoda, że od razu zostałam posądzona o bycie ulubienicą...

Gość Gwiezdny_liść
Fajnie się pośmiać, ale jak się ma za sobą traumatyczne przeżycia ze szkoły, doświadczyło się przemocy i zaszczucia ze strony rówieśników, to nic dziwnego, że do każdej nowej osoby podchodzi się z lękiem i nieufnością, obawiając się, że będzie kolejną, która będzie próbowała cię zniszczyć. Nawet pozornie niegroźny żart czy tekst może wywołać przykrość, skojarzenie z tym, co miało miejsce w szkolnych murach. Nie chcę tutaj robić z siebie ofiary, teraz staram się żyć inaczej, lecz im bardziej się otwieram, tym częściej widzę, że ktoś to wykorzystuje.

Gość Gwiezdny_liść
Może nie miałabym nic przeciwko tym żartom, gdyby ci ludzie kiedykolwiek pokazali się też z poważnej strony, normalnie pogadali, a nie jakieś ciągłe hihihi. Sarkazm jest zalecany w przypadku totalnych idiotów i gwiazdek typu Gosia Andrzejewicz, na widok której ja rechotam jak żaba :P, ale jak ktoś jest normalny i nie robi jakichś kompromitujących akcji, to jest już zwyczajną wrednotą.