Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janiewiem.,;

wszy

Polecane posty

Gość janiewiem.,;

pracuje w przedszkolu i jedno dziecko u nas mialo wszy;9 prawdopodobnie ja tez mam:( lada dzien bede farbowac włosy. Czy to je zabija?

Gość .NATALA..............
Skąd wiesz,że masz co???????????????????????????????

Gość Fasolki
farba ich nie zabije, tylko środek do tego przeznaczony

Gość janiewiem.,;
swedzi mnie głowa:(

Gość denaturat pomaga
na wszy

Gość wredna menda
Naprawdę w przedszkolu pracujesz ?? ..................... Najpierw to trzeba głowę sprawdzić - najlepiej jak ktoś inny to zrobi, a potem wszy trzeba wytępić i dopiero iśc do fryzjera.

Gość janiewiem.,;
wiem. Poprosze mame zaby mi sprawdziła. Ale jak mi powie ze mam to nie wiem czy wytrzymam ze swiadomoscia ze łaza mi robaki po głowie:( a preparat kupie dopiero jutro ok 15.40 najwczesniej:(

Gość lekko zirytowana
niech ci mama glowe sprawdzi, wybije te gnidy (normalnie sie iska je tam grzebieniem) i potem umyj lepetyne i wyplucz woda z octem! domowy sposob ja sie pozbywalam tych wszy niemal od razu

Gość janiewiem.,;
woda z octem? a ile trzeba dac tego octu bo boje sie ze to włosy zniszczy

Gość lekko zirytowana
;P wiesz co nie pamietam proporcji ale jak bedziesz miala jakis garneczek powiedzmy litrowy to tego octu z pol szklanki bym wlala. mi tak jak bylam mala bo tylko wtedy wlasnie mialam (z przedszkola:D) wszy, to to pomagalo. mama po zadne specyfiki do apteki nie szla. wlosy mi sie nie zniszczyly a swedzenie ustalo bardzo szybko. i wkrotce wszy jzu nie mialam

ja jak dawno temu miałam to mi mama nalała na głowę naftę na poważnie i siedziałam ze schowanymi włosami pod czapką aby ta nafta je wypaliła by pozdychały.

Gość gość
Też kiedyś miałam ten problem. :( Okropna sprawa. W takiej sytuacji po prostu konieczne jest użycie specjalnych kosmetyków, bo nic innego ich nie załatwi... Ja używałam takiego szamponu http://wszawica-sora.pl/ . Po pewnym czasie wszystko idealnie ustąpiło. Także nie ma czego się bać, nawet na takie rzeczy są sposoby ale im szybciej działasz tym lepiej :)

Gość gość
Olejem je zadusisz.naloz na glowe olej i czymś przykryj głowę

Gość gość
Mogę również polecić Cichowsza. Bardzo dobra rzecz zwłaszcza jak dziecko wyjeżdża na dłuższy czas na jakiś zorganizowany wypad (kolonia, obóz, zielona szkoła).Tracimy kontrolę nad pociechą, nie wiemy do końca jakie są warunki na miejscu, czy jest higienicznie i jednak lepiej na wszelki wypadek coś dziecku dać na wszy, zanim będzie za późno

Gość tty
Dnia 31.10.2018 o 13:12, Gość gość napisał:

Mogę również polecić Cichowsza. Bardzo dobra rzecz zwłaszcza jak dziecko wyjeżdża na dłuższy czas na jakiś zorganizowany wypad (kolonia, obóz, zielona szkoła).Tracimy kontrolę nad pociechą, nie wiemy do końca jakie są warunki na miejscu, czy jest higienicznie i jednak lepiej na wszelki wypadek coś dziecku dać na wszy, zanim będzie za późno

tez polecam

Gość mmm

Walka z wszami to przede wszystkim odpowiednie dbanie o higienę. Raczej innej opcji w tym zakresie nie będzie. Nawet mimo tego może się pojawić problem. Jak ktoś chce ich uniknąć, to polecam spróbować gumki CichoWsza. Dzięki nim możliwe, że uda się uniknąć tego problemu.