Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jankosia115

o jakie dodatki sie starać

Polecane posty

Gość jankosia115

witam mam dwójkę dzieci w tym jedno ma porażenie splotu barkowego wybieramy się z mężem do UK możecie mi powiedzieć o jakie zasiłki mogę sie starać na miejscu (mąż bedzie miał legalną pracę )

Gość jhiiuiiii
o zadne,dopiero po 18 miesiacach,

Gość moja jeszcze nie doszla
mysle ze nie od razu,ale po otrzymaniu NIN, rejestracji w Home Office, ale to nie trwa dlugo-gora po 2-3 miesiacach juz powinniscie cos dostawac

Gość pije kawe sama
Tak tylko i ty musisz miec nin zeby cos maz mógł pobierac jako osoba legalnie pracujaca. Do jakiego miasta przyjezdzacie?/Londyn??

Gość jankosia115
tak wiem,że ja także muszę miec numer NIN.Mamy do wyboru londyn albo plymouth a niewiecie ile tych dodatków mogła bym uzyskać bo na forach to ruznie piszą jedni ze otrzymuja tygodniowo 150Ł inni ze 50Ł

Gość bele de jour
bo to wszystko zależy od zarobków

Gość tysiacami funtow ci sypna
:O Kurwa!!!!!!!

Gość couse u gonna make me
to juz lepiej plymouth, koszty zycia tansze, a wysokosc zasilku taka sama jak gdzie indziej,

Gość mimiim
ja pierdole, jeszcze niep postawila nogi w obcym kraju, nie przepracowala godziny i juz wyciaga lapy po zasilki:O

Gość nie lubię beneficiarzy
może najpierw wypadałoby popracować. Rozumiem, że syt cieżka, ale aż mi wstyd jak nasi roady jeszcze nie zdąrzą sie zaklimatyzować a już wyciągaja rece po pieniądze.

Gość bgtryuijola
wypad od plymouth

Gość jankosia115
o co wam chodzi Polaczki przecież nie wyjeżdzamy z mężem na wakacje tylko aby pracować i tam żyć ja się żadnej pracy nie boję jak tylko bąde mogła to pujde do roboty w polsce mamy mieszkanie samochód samo to nie przyszło tylko cieżka pracą się dorobiliśmy do tego wszystkiego więc nie oceniajcie człowieka zanim go nie poznacie,a pytam sie dla tego bo jak mówię są bardzo rozbieżne informację na ten temat.Pozdrawiam

Gość jankosia115
i nie chodzi o funciory tylko o lepszą opieke rehabilitacyjna dla córki

Gość gratuluje kkkuutt
no i prosze , panna wybiera sie tutaj do Nas i od razu nazywa Nas POLACZKI. przez co rozumiem ze przyjedzie osoba ktorej sie bedziemy My wstydzic przed autochtonami szczerze mowic tez mnie zaczyna wkur..... jak pierwsze pytania sa o zasilki, ja musialam napracowac sie tutaj 5 lat, zeby zdecydowac sie na ciaze, i po porodzie wrocilam do pracy. a znam takie gwiazdy, ktore ledwie przyjechaly, zlapaly pierwszego lepszego ktory je chcial i ciaza (bo po co pracowac????, jak jest tak ciezko i anglicy jakos nie lubia i ten angielski jakis taki nie do nauczenia)

Gość grrrrrr.................
Jak ty chcesz pracowac jak sie w zyciu angielskiego nie nauczysz... ojczystego jeszyka nie jestes w stanie opanowac :O... Jak macie taka swietna sytuacje w Pl, tacy zzaradni jestescie i dorabiliscie sie wszystkiego sami to po kiego do UK sie pchacie ...? Cala rodzina w dodoatku... niech zgadne ... BO TAM ZA DRAMO KASE DAJA :D Rece opadaja :( ... Obetna wam ta pomoc, obetna, zaczna sie masowe powroty do Polski z UK... albo sie ta szarancza na caly swiat rozlezie :O...

Gość jankosia115
nie ma zamiaru sie z wani tutaj sprzeczać majac mieszkanie i auto w polsce nie oznacza,ze sytuacja finansowa jest ok mieszkanie na kredycie młodzi maja tutaj cieżko a bezrobocie nie maleje wrecz przeciwnie

Gość nie ładnie tak
rodaków wyzywać Polaczki, tylko dlatego, że przedstawili swoje zdanie. Ogólnie w UK jest mnóstwo ludzi, którzy tylko wyciągają rece po to co im się nie należy, dlatego nasi rodacy tam mieszkający róznie reagują. Zauważ, że tam nie manic za darmo. Najpierw trzeba popracować aby coś zyskać. Jak w życiu: nie ma nic za darmo.

ehhh polaczki??? do kogo ty to kobieto piszesz? zal i przykro z powodu dziecka wiem co to znaczy...jedyna rada jak ci dam..internet polavzku i radz sobie sama!

Gość una topina pazza
popieram, co za wstyd cazzo, jak ty sie nie wstydzisz brac od kogos kase, myslisz ze to z nieba spada?? to podatki tych wlasnie polaczkow jak ich nazwalas. jeszcze nawet nie dojechala a juz zasilek by chciala. BO JEJ SIE NALEZY!! gowno ci sie nalezy, powinni nic takim nie dawac