Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna owca 88

Czy po urlopie wychowawczym przysługuje zasiłek dla bezrobotnych?

Polecane posty

Gość ojjjjjjjjjjjjj
jesteś w stanie zatrudnienia więc ni możesz zarejestrować się jako bezrobonta, podobna sytuacja jest na urlopie bezpłatny. Chcesz zasiłku dla bezrobotnych to się zwolnij z pracy.

Gość czarna owca 88
ale ja pytam czy po urlopie skończy mi sie urlop i do pracy nie wrócę

Dokładnie, urlop wychowawczy jest świadczony na mocy umowy o pracę, więc nie.

Gość czarna owca 88
Kończy mi się urlop wychowawczy, do pracy nie wrócę bo nie ma stanowiska dla mnie.

Gość saaaammaaa mammaaaaaaaaaa
Normlanie dostaniesz asilek.Moja kolezanka byla na wychowawczym .Skoncyly sie jej i poszla na zasilek.

Gość po pierwsze
Jeśli nie wrócisz do pracy po urlopie wychowawczym, to chyba najpierw musisz odczekać pewien okres ( różny w różnych regionach kraju). Chyba około 3 msc. Bo to jakbyś sama się zwolniła. A wtedy tak od razu zasiłku nie dostaniesz.

Nigdzie nie ujęłas, że nie wracasz do pracy po wychowawczym :) Wydaje mi się, ze tak, ale dla potwierdzenia może zadzwoń do UP.

Gość vvbvbxcv
zgodnie z ustawą pracodawca powinien zapewnic dla Ciebie miejsce pracy, i to on musi Ciebie zwolnic dostaniesz odprawę a pozniej mozesz isc na zasilek dla bezrobotnych. jezeli sie sama zwolnisz nie dostaniesz odprawy z zakladu pracy a zasilek dostaniesz dopiero po 3 miesiacach od momentu zarejestrowania.. ja mieszkam na polnocy kraju i tu zasilek jest max na 6 miesiecy przyznawany

Ja po urlopie wychowawczym zostałam zwolniona zresztą jak inne moje koleżanki i normalnie miały zasiłek dla bezrobotnych ja nie dostałam bo znalazłam pracę:) Jeśli sama się zwolnisz dopiero po 3 miesiącach dostaniesz zasiłek, jeśli pracodawca Cię zwolni dostaniesz od razu.

Czarna owca-zalezy jaka masz umowę o prace?jesli na czas nieokreslony pracodawca musi Cie przyjąc na 3 m-ce,wreczcyc wypowiedzenie(zalezy ile tam pracujesz) i wtedy idziesz na zasiłek,jesli zwolnisz sie sama zasiłek dostaniesz po 3 m-cach.