Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem4573025

WINDYKACJA -PYTANIE DO PRAWNIKA

Polecane posty

Gość mam problem4573025

Witam, [pootrzymaniu astronomicznego rachunku napisalam do tpsa prosbe o rozlozenie splaty dlugu na raty i zaczelam je regularnie spalcac.Nie otrzymalam zadnej odpowiedzi.TPSA zlecila odzyskanie mojego zadluzenia 1703zl INTRUM JUSTITIA. dzis przyszlo pismo - zawiadomienie o wizycie inspektora terenowego i nakaz zaplaty calej kwoty do 18 pazdziernika.zadzwonilam, pani z iustiti wysmiala mnie ze dotychczas wplacilam 2 raty po 50 zl (na tyle pozwala mi dochod -mam tylko rente socjalna, jestem samotna matka z orzeczona niepelnosprawnoscia)i powiedziala ze moja jedyna szansa na zahamowanie windykacji i nie kierowanie do sadu jest splata 50proc zadluzenia -830zl do 27 pazdziernika, a potem sad i komornik. Moje pytanie:czy to prawda?czy to nie sa tylko proby manipulacji i zastraszenia?czy rzeczywiscie to, ze regularnie splacam dlug nie chroni mnie przed powaznymi konsekwencjami?moze ktos mial podobna sytuacje i wybrnal?pomozcie

Gość vI_
płać sobie spokojnie te 50zł, a oni Ci będą wysyłac monity. Taka zabawa. Jeśli cały czas będziesz utrzymywać spłaty to nie oddzadzą sprawy do sądu

Gość mam problem4573025
TEZ tak myslalam,z e dopoki systematycznie place czastkowe kwoty(nie stac mniewydac jednorazowo tak duza kwote), to niejako blokuje im droge dzialania.ale ona stanowczo powiedziala, ze w koncu miesiaca wysylaja pismo do sadu i sprawa wchodzi na wokande.poza tym koniecznie chciala wymoc na mnie dzisiaj podczas rozmowy tel.deklaracje, ze zobowiazuje sie zaplacic te 830zl do 27.jesli nie dotrzymam, to wyciagna dodatkowe konsekwencje, jesli odmowie deklaracji, opatzry sprawe adnotacja ze nie chce splacac.nie zadeklarowalam sie, bo chcialam sprawdzic co moge zrobic.traci mi to troszke jakis\ms oszukanstwem, powiedzialam, ze zadzownie i poinformuje o swojej dezycji, ale absolutnie chce splacac dlug i zalatwic sprawe polubownie, nie migam sie, ale nie mam skad wziac 830zl do 27:(

Ściemniają, windykator może sobie najwyżej pogrozić. Idź do Starostwa do Rzecznika praw , za dramo udzieli Ci porady prawnej.

Gość vI_
jak to nie chcesz spłacać? przecież spłacasz - po 50zł, na tyle Cię stać. Sądząc po tym, co napisałaś o swoich dochodach to skierowanie sprawy do komornika niewiele pomoże - bo przecież jego też obowiązują pewne regulacje dotyczące wysokości zajmowanych dochodów - nie sądzę, żeby mógł zabrać Ci więcej. A, że Pani powiedział stanowczo... no - coż, pewnie gdyby powiedziała to z wahaniem, to wtedy ty byś się upewniła w swoijej decyzji, że spąłcasz i jesteś ok, prawda? A przecież spłata zadłuzenia się liczy - im wyższa tym więcej kasy zarabia intruum. MOże i spłacisz te swoje 1700 zł po 50zł ale co to dla nich za zarobek? chciałabyś czekać na swoją prowizję miesiąc (czyli do 27/10) czy dostawać ją przez najbliższe 3 lata po groszu? Odpowiedz sobie na te pytania a będziesz wiedziała

Gość mam pytanko:)
mozesz tak splacac. a skad taka kwota?

Gość mam problem4573025
no wlasnie tak ---powiedziala, ze nie beda czekac 10miesiecy na splate:D slad taka kwota?kilka rachunkow razem

Gość mam problem4573025
boje sie ze to pojdzie do sadu, wejda mi na rente socjalna, spadna na mnie koszty sadowo komornicze..,.pytala czy mam pralke, lodowke... powiedzialam ze mam ale to sa pzreciez rzeczy codziennego uzytku i ich nie mozna zabierac, a ona na to, ze to komornik oceni.i ze nie do mnie nalezy wyznaczanie kwoty rat do splaty

Gość mam problem4573025
czyli dac sobie z nimi spokoj i dalej ronbic swoje?

Gość nie daj sie im straszyc
plac dalej 50 zl a co ci moga zabrac pralke lodowke ? plac i juz 50 zl jak wiecej nie mozesz

Gość mam problem4573025
ja jestem z lublina, a siedziba tpsa jest w lodzi czy w wawie.w kazdym razie powiedziano mi ze mam napisac podanie.i tak zrobilam. no dla mnie bedzie to dramat jak mi zabiora pralke albo lodowke

Gość mam problem4573025
uppppp

Gość uppppet3e
prosze podpowiedzcie cos

Gość uppppet3e
co moze taki inspektor terenowy?chyba nie musze go wpuszczac do domu?to lysy dragal z pala?

Gość gość
www.rzetelnyadwokat.pl na każdą kieszeń! szybko i skutecznie!

Gość gość
Od dłuższego już czasu jeśli chodzi o współpracę prawno - biznesową polegam na prawnikach z biura Arkana. Na stronie www.arkana-lex.eu jest do nich kontakt. To oni mi w ogóle pomogli w założeniu i całym procesie prowadzenie spółki. Generalnie zakres usług jest szeroki, od analiz prawnych umów, po pisanie regulaminów i obsługę wierzytelności.

to, jak już taka dyskusja, to polecam, na facebooku wpiszcie Prawnik Ząbki. Z ząbek, ale działa w całej Polsce!