Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojowkaz PO

Tusk ubabrany jest we krwi

Polecane posty

Gość historyk 20 wieku
Trzydziestego stycznia 1933 roku Adolf Hitler odebrał z rąk prezydenta Hindenburga nominację kanclerską. Najbliższy współpracownik Hitlera, Herman Goering, objął stanowisko ministra policji. Jednym z pierwszych posunięć nowego kanclerza było rozpisanie nowych wyborów, których termin wyznaczono na marzec. W nocy z 27 na 28 lutego podpalony został berliński budynek Reichstagu. Podpalaczem był holenderski komunista Marinus van der Lubbe, który od tygodnia szykował się do podpalenia któregoś z berlińskich gmachów rządowych. Choć brak pewnych dowodów, to jednak wiele śladów wskazuje na udział w podpaleniu bojówek hitlerowskich. Zapewne to członkowie SA namówili niezrównoważonego Holendra do podłożenia ognia w siedzibie niemieckiego parlamentu i podsycili benzyną dość mizerny płomień wzniecony przez van der Lubbego. Proces w sprawie pożaru Reichstagu odbył się jesienią 1933 roku. Ministrowi policji Hermanowi Gringowi nie udało się obciążyć winą agentów Kominternu z Georgi Dimitrowem na czele i sąd w Lipsku na śmierć skazał tylko Lubbego. Jednak w tym czasie nie miało to już większego znaczenia: Adolf Hitler i jego partia mieli wówczas pełnię władzy. Posługując się przemocą i intensywną propagandą, w marcowych wyborach hitlerowcy zdołali zdobyć ponad 40% głosów. Dwudziesty piąty dzień marca był ostatnim dniem Republiki Niemieckiej: posłowie NSDAP z poparciem posłów centrowych i przy sprzeciwie socjalistów przegłosowali ustawę o nadzwyczajnych uprawnieniach dla kanclerza Adolfa Hitlera. Od tej pory Reichstag stał się ciałem czysto dekoracyjnym, stwarzającym pozory demokracji i z zapałem zatwierdzał kolejne projekty rządowe. W ciągu następnych kilku miesięcy partia nazistowska zdołała przejąć kontrolę niemal nad wszystkimi instytucjami państwa: rozwiązano związki zawodowe, zdelegalizowano wszystkie oprócz NSDAP - partie polityczne. W państwie zapanowała jedność i powszechne uwielbienie kanclerza, który obiecał przeprowadzenie Niemiec przez kryzys. Czy ta historia czegoś nas uczy? Stało się coś strasznego - tak marszałek Sejmu Grzegorz Schetyna odniósł się do ataku w łódzkim biurze PiS. Jak dodał, trzeba się zastanowić, dlaczego do tego doszło i jak przeciwdziałać takim zdarzeniom. Schetyna rozmawiał już o sytuacji w Łodzi z komendantem głównym policji Andrzejem Matejukiem. - Musimy zastanowić się co zrobić, żeby w przyszłości nie dochodziło do takich sytuacji. To zdarzyło się po raz pierwszy - podkreślił marszałek Sejmu Grzegorz Schetyna. Jak zaznaczył, trzeba dowiedzieć się, jakie są motywy tego czynu. - Mam nadzieję, że będziemy wiedzieli to w ciągu kilku dni. Nigdy nie mieliśmy do czynienia z czymś tak strasznym - podkreślił Schetyna.

Gość Johny Canada
sam jestes ubabrany na umysle to twój guru Jarkacz ma krew na rękach to jego formacja biega z ploniącymi pochodniami jak za czasów SS 1933 roku

Gość historyk 20 wieku
nie chcesz tego przyznac ,udajesz ze tego nie widzisz, nie chcesz nawet o tym myslec ze wnuczek Wermachtu jest do tego zdolny on idzie po trupach byle zostac przy wladzy

Gość kontaktron
Ja juz dosc dawno zauwazylem i mowilem iz Tusk i jego POlszewicy sa zwyklymi komuchofaszystami.Dokladnie tak jak obie partie lewicowe stosuja metody z ubieglego wieku:najpierw odczlowieczenie swoich przeciwnikow,wskazanie celu ataku i pozniej sam atak.Tak sie dzieje jeszcze zanim Tusk i jego banda zbrodniarzy-bo takimi sie okazali-zaczeli rzadzic.ta propagande nienawisci rozpoczeli juz wtedy gdy walczyli z PiSem o wladze.Tacy ludzie jak Niesiolowski,Tusk,Kutz,bartoszewski itd-to sa zwykli terrorysci.Zwykli bandyci w bialych kolnierzykach-podjudzacze.To na ich polecenie ta zbrodnia zostala wykonana.To oni wskazali jasno cel ataku. Wszystkie te dzialania rozpoczal sam szef POlszewii-Donald Tusk-bo to wlasnie on jest autorem nienawistnego,pogardliwego okreslenia skierowanego do osob wierzacych -czyli do 98% POLAKOW(!!!),powiedzenia "moherowe berety".Tak sie ta kampania nienawisci zaczela mimo ze Tusk sam udaje wierzacegoa jego partia okresla sie sama jako chrzescijansko/demokratyczna!!!!.Nastepnie Tusk wspieral nienawistne wystapienia psychopatow z wlasnych szeregow takich jak palikot czy bartoszewski.To wlasnie ten czlowiek jest bezposrednio odpowiedzialny za zbrodnie tego starego komunisty na osobach pracujacych w biurze poselskim PiS.

Gość jestKHJHGFD
przestańcie siac nienawiść chcecie wojny domowej? znudziło wam się sielankowe życie w pokoju? wiecie co oznacza wojna domowa? weźcie oddech, pomyślcie i już nic nie piszcie NIC...

Gość Goździczanka
A ja Wam powiem, że najlepszym rozwiązaniem było by zmiana całego rządu:-/ bo w tej chwili nie widzę żadnego godnego zaufania polityka.

ja już przeżyłem wojnę polsko-polską , Jaruzelskiego z Polakami, ten kartofel Kaczyński też to przeżył, ale on ma dziury w pamięci, a ja nie.