Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sieeeeeeeeeeeeeeeee343434

ruszanie się zębów

Polecane posty

Gość boje sieeeeeeeeeeeeeeeee343434

Witam. Ostatnio zauważyłam, że przednie górne zęby lekko mi się ruszają. Nie jest to ruch samoistny i duży; występuje najczęściej przy jedzeniu lub gdy popchnę zęby jezykiem. Coś takiego jakby zęby się o 0,5 mm przesuwały między sobą. Gdy dotykam je palcami nic takiego się nie dzieje. Dodam, że wyrzynają mi się ósemki a także zaczęłam intensywnie( po kilka razy dziennie) nitkować zęby. Byłam 2 tygodnie temu na przeglądzie, stomatolog nie zauważył niczego niepokojącego. Czy jest to zjawisko normalne? Miał ktoś coś kiedyś podobnego? pozdrawiam.

Gość nie miałam tak ale
już dobre kilka razy śniło mi się coś takiego - zęby się poruszają i choć próbuję je wcisnąć na siłę wypadają. Gdzieś nawet czytałam co oznacza taki sen ale zapomniałam. Nie martw się, poza snami zęby nie wypadają tak łatwo ani tak od razu. Nie wiem, czy miałaś kiedyś wyrywanie zęba (stałego) u dentysty - jest to sporo roboty i dentysta musi się mieć sporo siły, żeby wyrwać ząb. Takie ruszanie się zębów może oznaczać problemy z dziąsłami, ale stomatolog raczej by Ci o tym powiedział, skoro u niego byłaś. Jedz dużo wapnia i staraj się na nadwyrężać zębów tzn. nie bawić się w pirata podnoszącego zębami stół.

Gość nie miałam tak ale
:D serio? Na razie się nie spełniło na szczęście.

Gość .NATALA..............
jak na moje ,to masz początki paradontozy.

Gość gs
Ja też mam dosyć ruchome górne jedynki. Przez to jedna jest trochę bliżej niż druga i czasem uginam je żeby wyrównać.

Gość tak, to są początki
parodontozy ja jem i mi sie nic nie chwieje wiec to nie jest normalne. Zacznij zażywać wit C i E

Gość yoox
mogą to być wczesne zwiastuny parodontozy, idź do specjalisty , nazywa sie periodontolog , nie ma za dużo tych specjalistów