Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghrtsgfgfggh

Bactrim dla 20 mc czy to jest antybiotyk?

Polecane posty

Gość ghrtsgfgfggh

czy mial ktos z tym do czynienia?

Gość ghrtsgfgfggh
dziekuje bardzo bo zapomnialam doktorki zapytac .

Gość to nie jest antybiotyk
cos posredniego pomiedzy zwykłym lekiem a antybiotykiem

Gość ghrtsgfgfggh
mialy wasze dzieci jakies skutki uboczne?

Gość liasbeth
moje 15 mc dziecko dostało baktrim, to jest to samo co nasz stary "dobry" biseptol, w innych krajach go wycofano, to rzeczywiście nie antybiotyk, moje dziecko całkowicie go nie tolerowało, wymiotowało i było markotne, wzdęcia, zielone kupy, zmienilam lekarkę i jestem zadowolona, moja lekarz powiedziała mi, że najgorsze jak ktoś daje dziecku lek tylko po to by odnieść korzysci finansowe i w życiu nie dała by dziecku baktrimu.

Gość ghrtsgfgfggh
wlasnie chyba ona ma tez jakies uczulenie na buzi i to chyba od tego swinstwa i caly czas temperature.

uczulenie mozna miec na kazdy lek, wiec bez histerii. idz do lekarza i niech zmieni. a gorączka - no jest chora, to raczej normalne że ma gorączkę. bactrim nie działa przeciwgorączkowo.

Gość liasbeth
ja ci napisze, że jak moja mama dowiedziała się, ze ten baktrim to to samo co biseptol, to za głowę się zapłatała, ja, moja siostra i inne dzieci miałaysmy potworne uczulenie od tego świństwa, każdej objawiało się inaczej, ja wysypka, moja siostra rozwolnienie potworne i bóle brzucha, mój synek też żołądkowe problemy...ogólnie omijać szeroki łukiem, większość matek ci napisze, ze z baktrimem miały kłopoty:-o

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Bactrim to nie jest antybiotyk !!!! ten lek to szajs, nie dawajcie tego dzieciom, juz o niebo bezpieczniejszy od tego jest kazdy antybiotyk

Gość liasbeth
to prawda, ze lepiej antybiotyk, mój synek nie wyzdrowiał biorąc baktrim, nie dość, ze mu się jeszcze pogarszało, to doszły do tego te problemy z wymiotami itp. masakra ogólnie, miał zapalenie gardła, załatwiła go tak, ze zajęło mu oskrzela i dostał augmentin - żadnych efektów ubocznych! a może obyłoby się wcale bez antybiotyku.

liasbeth, jak mialyscie w rodzinie uczulenia to nic dziwnego ze twój synek też leku nie toleruje. nie wzniecaj paniki. bactrim jest o tyle dobry że ma szerokie spectrum antybakteryjne, działa na wiele drobnoustrojów i jest lekiem w sumie pierwszego rzutu w trudnych infekcjach o niewyjaśnionym podłożu. to tylko lek. na jednych podziała, na innych nie, ktos bedzie mial uczulenie, ktos nie. nie wymagajmy cudów i nie róbmy cyrków że rany boskie, ja mialam alergię to Ty - osoba całkowicie ze mną niezwiązana, o diabli wiedzą jak uwarunkowanym układzie immunologicznym - też bedziesz miala... zawsze w tym momencie mam ochote odpisac - Twoja rodzina miala alergie na ten lek, a moja ni - o czym to świadczy? :D raczej o niczym.

Gość krzyczałaam
dla mnie to jest na lekarza - jak przepisuje dziecku baktrim - od razu go zmieniam. a to dlatego, ze ten lek powinien być wycofany tak jak w innych cywilizowanych krajach. tak jak napisano jest to biseptol w nowej nazwie, zmora naszych mam. lekarz, który to przepisuje jest albo jakimś ćwokiem albo po prostu zalezy mu tylko na kasie, którą dostanie za przepisanie tego leku a nie na dziecku:-o

Gość krzyczałaam
*chodziło o to, ze dla mnie to jest TEST na lekarza:)

jeszcze nie spotkałam naiwniaka ktory by płacił lekarzom za wypisywanie leku typu bactrim :D to tak jakby ktoś płacił za sprzedawanie mleka, masła czy chleba - takie rzeczy nie potrzebują tego typu promocji :D "płacą za wypisywanie" preparatów nietypowych, nowych, lub kiedy ktoś chce jeden lek zastapić drugim. mógłby płacić np. producent Ceroximu żeby wypisywano jego produkt zamiast Zinnatu, czy Amoksiklavu żeby pisali zamiast Augmentinu. ale jak na rynku w danej grupie jest TYLKO bactrim i biseptol, ktore na dokładkę kosztują grosze, to po co marnowac pieniadze? :D podstawowa zasada - nie promuje sie produktu ktory sie "sam" sprzedaje :)

eee tak moje klonice dostały go 2 razy i zawsze pomogło bez żadnych skutków ubocznych. ale one nigdy w zyciu nie mały jakiego kolwiek uczulenia