Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przerazony i zasmucony

Dziewczyny, pomóżcie, niedługo pewnie oślepnę :/

Polecane posty

Mam 26 lat i wadę wzroku +5,0 na jednym oku... wprawdzie widzę w miare dobrze bo drugie oko ma tylko +2,0, ale już okulistka mówiła o mojej wadzie jak o czymś strasznym :/ Słyszałem, że istnieje jakaś operacja, która naprawia oczy, ale czy ludzie z + też mogą ją zrobić?

oślepnę? to co ja mam powiedzieć :D do ślepoty ci jeszcze daleko ty masz problemy z ostrym widzeniem a nie zaćmą, siłą oka, zezem, jaskrą itp.

no ale skoro teraz mam +5,0 to z czasem będzie coraz gorzej... wreszcie wcale nie będę widział ostro, ja już książek czytać nie jestem w stanie :|

w takim wieku wada nie powinna ci się już pogłębiać ;) koło 70-80 może się jeszcze pogłębić o jakieś 2,5 dioptrii więc nie masz się czego bać ;)

pytanie dotyczyło nie tylko wady wzroku lecz także wagi. nie wiem ile ważysz, ale przy bmi powyżej 40 lekarze bardzo często zalecają najpierw spadek wagi a dopiero później zabieg. niemniej jest to zawsze decyzja lekarza.

a co ma do tego waga?

Gość gość
nie oslepniesz ja mam jedno oko +1.5 a drogie -4 i nie oslepne nie ma sie czym martwic