Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieznający się

dlaczego duze piersi to problem?

Polecane posty

Gość nieznający się

hej. jak widzicie jestem mezczyzna... jeszcze nie dojrzalym ale to szczegol... ale moze mi ktos powiedziec czemu dla kobiet duze piersi to problem?

Gość adeli87
no dobre pytanie... ja mam dziewczyne od 6 lat i ma B i nie narzeka na nie... ale czemu narzekaja te biusciaste?

Gość kilcia
Jest duży problem, choćby dlatego,że jest obciążeniem np. dla kręgosłupa.

Jest problem, jak sie ma takie D to kręgosłup biedny. Cięzko mi też np. fajna kurtke znaleść bo się w biuście nie dopinam :(

Jak się ma duży biust i się nosi jakieś nieokreślone D to trzeba jak najszybciej się zmierzyć i dobrać właściwy rozmiar stanika (przecież miseczka D to początek rozmiarówki i staniki z taką literką noszą małobiuściaste), kręgosłup przestanie cierpieć, właścicielka biustu też. A ubrania dla biuściastych szyje polskie BiuBiu i angielskie Bravissimo - warto popierać takie firmy :)

Gość likers
Duże piersi są obciążeniem dla kręgosłupa, utrudniają uprawianie sportów, zmuszają do kupowania naprawdę dopasowanej a czasami nawet specjalnie zamawianej bielizny. Czasami generują kłopotliwe i krępujące sytuacje. Nie jest to zbyt wygodne.

Likers, naprawdę dopasowaną bieliznę to powinien nosić każdy niezależnie od wielkości piersi (i zapewniam, że dziewczynom z małym biustem wcale nie jest łatwiej dobre staniki kupić, ale ani jedne ani drugie nie muszą niczego "specjalnie zamawiać", oferta firm bieliźnianych jest duża) a jak się nosi dobrze dobrany dobry stanik sportowy (Royce np.) to ze sportem nie ma żadnych problemów. I co masz na myśli pisząc o "kłopotliwych i krępujących sytuacjach"?

Całe szczęście Best Bra że już interweniujesz, bo się przeraziłam :D No ale jak D może być na początku tabelki skoro jest taaaaakie wielkie i D to już przecież koniec rozmiarów :P Jak się ma stanik w odpowiednim rozmiarze (tzn. ścisły, podtrzymujący obwód i odpowiednia miska) to ani kręgosłup nie jest obciążony, ani żadne ramiączka się nie wbijają, biust nie wisi, nie jest zgnieciony. Duże piersi to nie problem, jeżeli umie się o nie zadbać. Podstawa to dobry stanik.

Gość marinka234
A kto Ci dziecko powiedział, że to problem? Jak dziewczyny piszą: dobry stanik i żadnego problemu nie ma :P

Głaszczka, może nie wszyscy znaja się tak jak Ty. Ja zawsze myślałam, że rozmiarówka zaczyna się od A i że ja nosze D. Co w tym śmiesznego?

Gość uśmiechuśmiechuśmiech!
Bo niewygodnie jest biegać, spać na brzuchu, wygląda się na grubszą, czasem jest problem z dobraniem rozmiaru jakiejś bluzki/sukienki... Ale... są i plusy, są ;) Jak kiedyś będziesz dziewczyną z dużym biustem to zrozumiesz ;D

Nie śmieję się z Ciebie, tylko z tego jak sprytnie producenci wmówili społeczeństwu, że rozmiary są tylko 70-90 A-D, Twojej winy w tym absolutnie nie ma, sama jakiś czas temu myślałam podobnie. Ciężko wiedzieć, że rozmiar 60E to mały biust, jeżeli wpycha się wszystkich w tak mały kawałek rozmiarówki. i taki stereotyp, szczupła dziewczyna + mały biust to na pewno 75B, a jak duży biust, to 75D, podczas gdy 75B powinno zamienić się w np 65E, a 75D w 65G. Jeżeli jesteś zainteresowana to mogę dalej potłumaczyć dobieranie rozmiaru itp :)

Chętnie, podam Ci wymiary. I napisz mi jeszcze gdzie można taka bielizne kupić, bo mnie niestety nie stać na stanik za 100 zl :(

Gość trudno , w stanik trzeba
zainwestowac, dobry to zupelnie inne zycie, ladniej i wygodniej, Za ok 60 zl kupisz ( ja mam na soobie ANDEX za tyle) Podstawa to duza miska ale nie luzny obwód.

No niestety staniki w szerszej rozmiarówce są droższe, taniej tylko na allegro. Mi samej też szkoda 150zł i zawsze szukam gdzieś taniej. Swój pierwszy stanik kupiłam w ciemno na allegro i trafiłam z rozmiarem od razu, ale nie wszystkim się tak udaje. Wymiary możesz jak najbardziej podać, ciasno pod biustem na wydechu, i luźno w biuście bez sutków

Ciężko znaleźć ładny stanik w pasującym rozmiarze. Wchodząc do sklepu nie patrzę na te co mi się podobają, tylko zazwyczaj pytam czy jest jakikolwiek w moim rozmiarze. Poza tym, nie mogę mieć koszuli/bluzki zapinanej na guziki, bo te w biuście dobre, są za duże w innych partiach i na odwrót. To samo z kurtkami, płaszczykami etc, jak szyją płaszczyk w rozmiarze 36/38 to zakładają, że ma się małe/średnie piersi. Ale generalnie nie jest źle :P

Gość american eagle
ja mam duze piersi 70F i jedyne co mnie wkurza to to ze nie sa idealnie sterczace tylko lezą trochę...

Gość adiasz
a mozecie powiedziec czy np jesli kobieta ma duze piersi i spi bez stanika to czy one w nocy nie przeszkadzaja spac?

Gość american eagle
mi nie przeszkadzaja, jak zasnę to nic nie czuję, ale na brzuchu nie spię, zeby mi się nie spłaszczyły:D

Jasne, że mogą przeszkadzać, mi czasami moje małe przeszkadzają jak śpię na brzuchu. Dlatego wiele uświadomionych kobiet śpi w staniku, trochę luźniejszym, przyjemniejszym, miękkim.

Gość jacek...........
no moja dziewczyna wlasnie w luzniejszym spi... ma dosc spore i czasami przy ruchach w nocy ja budza...

Gość mimimi;
oj na starosc to takiej nie chce

Gość biusta
hej kiedys placilam duzo za drogie brytyjczyki ale odkrylam fajna firme polska AVA. Kupilam 4 staniki w mojej rozmiarowce. Co prawda u nich rozmiarowka jest jakas dziwna, ale duzo myslalam i koniec koncow dobrze dobralam rozmiar :) Kolory sa swietne, wzory ciekawe a najlepsze to ze bardzo dobrze podtrzymuja biust! i sa tanie - 50 - 60 zl za sztuke (czasem nawet mniej!) Tak wiec wszystkim polecam, sklep internetowy w ktorym to kupilam nazywa sie pogas, nie podam linku zeby nie bylo ze kryptoreklama. Maja nierozciagliwe obwody wiec obwod dobieramy bez przeliczania. Czyli jak masz pod biustem 72 to wez obwod 70 najwyzej bedziesz nosila z przedluzka jesli okaze sie za ciasny. Ale nie laduj sie np w 60 (a ja tak zawsze robie z stanikami innych firm, bo wiadomo, ze normalnie obwod sie rozciaga) Natomiast miseczke wez taka, jaka normalnie bys nosila Wyjdzie cos dziwnego: ja mam w obwodzie jakies 66 cm, normalnie nosze rozmiar brytyjski 60 F a tutaj obwod wzielam wiekszy niz zwykle, a miske taka sama - wyszlo 65 F. Ava to raczej duzomiskowce.

Gość no ale
jak sie wchodzi do większości sklepów jak chce sie dużą miskę ja np muszę kupić 85c/85/d zależy niz 80 D/ 80/E zależy jakiej firmy i muszę mieć większy obwód który jest mi za duży czasem sie znajdzie dobrze dobrany stanik nawet za 12 zł ostatnio kupiłam jakaś dziwna rozmiarów ka bo kupiłam 85C a dodam ze pod biustem mam jakieś 87 a stanik się rozciąga o to sporo w biuście mam 107 . Pewnie zaraz zaczniecie krzyczeć ze nie 80 tyko 85 ok ale miska wychodzi E lub F zalezy z jakich tabel sie korzysta. Jak che się kupić w sieciówce to trudno znaleźć albo muszę mieć 90 żeby miska była dobra ale pod biustem cały luźny. Ale tez w takich bieliźniarskich.