Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cccceecceeee

Czy ktoś był w podobnej sytuacji?

Polecane posty

Gość cccceecceeee

Od 4 lat nieprzerwanie brałam tabletki anty. I nigdy nie było żadnych sensacji z samopoczuciem i miesiączkami. Postanowiłam zrobić sobie od nich przerwę. Po odstawieniu tabletek nie dostałam okresu przez 3 miesiące. Robiłam kilka testów ciążowych i wszystkie wyszły negatywnie. Lekarz mnie zbadał, zrobił usg. Powiedział, ze po tabletkach to norma że okres jest nieregularne ale może da mi leki na wywołanie okresu - luteinę. Wzięłam ją ale jak okresu nie było tak nie było. Po jakimś tygodniu od skończenia brania jej zaczął mnie strasznie brzuch boleć, poszłam do rodzinnego lekarza bo sądziłam, że to jakieś zatrucie. A w efekcie wylądowałam w szpitalu na skrobance bo byłam w ciąży i ciąża obumarła. I tak sie zastanawiam co z tym fantem zrobić? Czy lekarz mógłnie zauważyć ciąży?

We wczesnej ciąży lekarz mógł tego nie zauważyć. Luteina nie tylko wywołuje miesiączkę, jeśli jesteś w ciąży- pomaga w zagnieżdżeniu się zarodka. Lekarze przepisują ją właśnie na podtrzymanie ciąży przy zagrażającym poronieniu, nawet gdyby wiedział o ciąży to pewnie dałby Ci to samo skoro zaszłaś w nią na tabletkach. Współczuję poronienia, nie widzę zaniedbania lekarza...Na ciążę nic nie wskazywało, a on nie zrobił nic co mogłoby zaszkodzić.

Gość cccceecceeee
W szpitalu na zabiegu mówili że to zaniedbanie lekarza bo taką ciążę to jużpowinien zauważyć albo skeirwoać na badania krwi... Ja nie wiem jak to jest w rzeczywistości bo pierwszy raz to mnie spotkało.

Gość cccceecceeee
No tak dokładnie to nie wiem który to był tydzień, w szpitalu powiedziano mi że to obumarcie 15 tygodniowej ciąży więc chyba u lekarza byłam w ok 12 tyg.

no to 12tygodniową powinien był zauważyć. chyba że była pozamaciczna. przykro, ale tak bywa. skoro ciąża obumarła to i tak by obumarła. luteina jej na pewno nie zaszkodziła, mogła wrecz pomoc w tym że utrzymała sie ona az tak długo. co z tym zrobic? - raczej nic sie nie da.