Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie mogąca zasnąć

Zasypiam podczas czytania książki

Polecane posty

Gość Nie mogąca zasnąć

Witam Mam problem z czytaniem książek, ponieważ po 15 min czytania oczy same mi się zamykają i dość często przysypiam z książką w ręku przez co bardzo trudno jest mi przeczytać lektury czy tez nauczyć się do sprawdzianu. Wiecie jak mogę sobie z tym poradzić?

Gość kontrolowana rozmowa
ja jak poziom alkoholu przekracza 4,5

Gość Nie mogąca zasnąć
Różnie bywa ale w granicach 7 - 8 godzin w tyg w weekendy oczywiście więcej...

Hmmm czyli nie jest to z niewyspania :P Połykaj przez pewien czas tabletki na koncetrację, a jak nie pomogą to wybierz się do lekarza, chociaż ja sądzę, że jesteś po prostu przemęczona/y ;)

Gość oi!oi!
Energetyki są dobre. może masz problem z tarczycą? albo anemia? niskie ciśnienie? albo przyzwyczajenie do krótkich form pisanych (za dużo internetu?) - to podobno już plaga.

Energetyki są dobre. Są dobre, jeśli weźmie się je raz na jakiś czas, a nie ciągle, bo są szkodliwe na dłuższą metę.

Gość większość lektur jest nudna
Zwłaszcza jak czyta się je przed snem ;) Ja musiałam czytać rano jak byłam wypoczęta. Zaczynałam od krótkiego opracowania a potem już całość bez problemu. Rekord : Lalka - 5,5h

Gość Nie mogąca zasnąć
A możecie polecić jakieś tabletki?

Gość większość lektur jest nudna
Tabletki tylko zaśmiecą Ci organizm. Lepiej dowiedz się w aptece o jakieś ziółka na koncentrację :)

Gość Nie mogąca zasnąć
Wow podziwiam 5,5 godziny... dla mnie godzina to juz dość dużo. o ziółka zapytam napewno dzięki wielkie

Gość soniek123
zacznij brać regularnie magnez- pomaga w koncentracji. I przede wszystkim zaplanuj sobie miejsce czytania. Jak próbowałam przeczytać jakąś lekturę w łóżku, na fotelu czy biurku to też mimowolnie zasypiałam po pół godzinie. Ale któregoś dnia (a raczej nocy XD) inaczej zrobiłam: usiadłam na podłodze, rozwaliłam jarzeniówe (było jaśniej niż za dnia) i czytałam. Było na tyle niewygodnie żeby nie zasnąć, a na tyle dobrze żeby spokojnie czytać. I się wyrobiła: w 4 h "Przedwiośnie" (inna sprawa że później cały dzień nieprzytomna chodziłam)

Gość koyaanisqatsi
Może książki nudne? Żeby stały się ciekawsze, warto poczytać najpierw coś o tym co się czyta, wtedy lepiej się rozumie drobne rzeczy, na które warto zwracać uwagę, czytanie staje się przyjemniejsze, ciekawsze i mniej usypiające.

Gość gość
czytaj na siedzaco

Gość Olka

ja czytam przed snem ale na moim ulubionym INKbooku 😄 czytnik jest bardzo wygodny, dobrze się na nim czyta, jesli zastanawiacie się nad wyborem jakiegos to polecam wlasnie inkbooka.

Gość Adam

INKbook to jeden z lepszych czytników, ja mam pół roku i jeszcze mi się nie znudził, zachecam do kupna 😄

Gość vcxz

ja na filmach usypiam ksiazkach zajeciach szkolnych 

Gość vcxz

s.raj na stojąco 

Gość Maja

Może masz nadwzroczność. Dodatkowo mogą pojawiać się jeszcze bóle głowy w okolicy czoła, problemy z koncentracją, wahania ostrości obrazu i zmęczone oczy.