Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamdosctegorzadu

Czy to prawda, że mają znieść ulgi rodzinne?

Polecane posty

Gość mamdosctegorzadu

Pyt. brzmi jak wyżej. Jeżeli tak To PO wykończy ludzi! Mam jeszcze jedno pytanko, ponieważ często dyskutuję nt. polityki i równie często spotykam sięz poparciem dla PO i za nic w świecie pewnemu osobnikowi nie da się nic przetłumaczyć. Twierdzi, że na PIS głosują mohery i tyle. PO jest nowoczesne. Moim zdaniem PO jest dla ludzi bogatych i tyle. Biednym cały czas zabierają, utrudniają godne życie. A Wy kogo popieracie? Proszę o obiektywne opinie,

Gość eksperymentując - odkrywasz
Ho, ho, szykuje się zniesienie nie tylko ulgi rodzinnej, ale innych też. Jakby nie było komu obicnać tylko, tylko szaraczkom!!!

Gość mamdosctegorzadu
Czy może mi ktoś powiedzieć jak w skrócie wygląda nasza sytuacja? Niezbyt interesuję się polityką, ale chciałabym troszkę nadrobić braki, ponieważ często ludzie wchodzą na temat polityki i myślę że warto się wypowiedzieć, a nie mając argumentów cięzko będzie to zrobić.

Ogólnie jest przesrane ale nie chce mi się dyskutować na ten temat z powodu własnego dobra i zdrowia psychicznego. Zaraz się zlecą fanatycy PO więc po co mi to

Gość mamdosctegorzadu
Dokładnie, ja właśnie prowadziłam dyskusję z pewnym zwolennikiem PO, noż tylko mi ciśnienie podniósł :/ Nie dało się człowiekowi przetłumaczyć nic;/ Ale ja się dokształcę w tym temacie i walnę mu takie argumenty, że mu oczy na wierzch wyjdą.

Gość Sapphire
Popieram Korwina w niektórych kwestiach, dawniej LPR, ale upadli. PO i PiS nigdy, zawsze nienawidzę dwie główne partie, które ze sobą walczą o rządzenie, bo to największe jełopy. Zupełnie jakby kreowano specjalnie 2 partie - ci dla Polaków-katolików (moherów) ci dla Polaków-europejczyków (nowoczesnych), no i walka ze sobą. SLD jest dla mnie chore, te ich ultra liberalne poglądy są nie dla mnie. Korwin w paru miejscach jest odrażający dla mnie jako dziewczyny, ale wydaje się jako jedyny nie być wykreowanym produktem tak jak np. Komorowski. Tusk wg mnie jest kłamcą, ten z SLD Olejniczak czy jak mu tam jest żałosny, np. ostatnio z tym swoim "Ja kocham Warszawę!" (kandyduje na prezydenta stolicy), fuj.

Gość Sapphire
Generalnie politycy są odrażającymi typami, Niesiołowski z PO jest chamem. Największą parodią jest Palikot, którego popierają najwięksi zboczeńcy i szaleńcy. :)

Gość mamdosctegorzadu
Komorowski jest moim zdaniem marionetką Tuska. Nie jestem moherem i wcale nie uważam, że ludzie popierający PIS nimi są. Proszę nie uogólniać. Być może na PIS głosuje więcej ludzi starszych , ale ludzie Ci w życiu trochę przeszli, na pewno więcej niż, jak to ujęłaś, nowocześni, także wiedzą czym PO "pachnie" ...

Gość mamdosctegorzadu
Palikot to kompletna niedorzeczność. Ktoś taki nie powinnien być w polskim rządzie, ten człowiek ośmiesza Polskę! Aczkolwiek prowokuje do myślenia i można to uważać za plus.

ulga na internet też będzie zniesiona na trumnę czyli pogrzebowe dotychczas jak umarł mąż to żona mogła przejac jego emeryturę a teraz rzad też chce to znieść czyli jak robił całe życie i umrze w rok albo parę dni po przejściu na emeryturę to żona nie dostanie pieniedzy męża

Gość kuczak
Ja też popieram Korwina i chciałbym, żeby został prezydentem Warszawy. Śledziłbym wtedy jego poczynania i jeśli GÓWNO by zrobił, to straciłbym resztki wiary w dobre jednostki w polityce.

Gość gangrena degrengolada
Co Wy mówicie? Przecież to wszystko jest chore - zabiorą niemal wszystko.

Gość mamdosctegorzadu
Dokładnie. Dobre porównanie z Putinem. No to nieźle się dzieje ;/ A tak byli za PO....

Gość nigdy nie popre ani PO ani
PiS, cale szczescie w tym kraju sa jeszcze inne partie ale jak widac wystarczy w necie czy tv przeczytac o jednych partiach to zaraz sie tylko do nich ograniczaja :O tak P:O jest dla bogatych, im sie wmawia ze zmieniaja polske na lepsze wiec dokladaja sie na wymysly partii jakie tylko rzad wymysli, a biednych ma sie w doopie :) cywylizacja dzieki takim partiom jak PO cofa sie :) coraz bardziej popularny sposob myslenia 'martw sie o siebie' wywodzacy sie w sredniowieczu z najnizszych warstw spolecznych osobnikow ograniczonych mentalnie do samego siebie stal sie teraz wrecz celebracja czlowieczenstwa, nadzieja tylko w tym, ze szybciej takie cos doprowadzi do upadku swiata 'cywilizowanego i czlowieka :)

Gość Lilly Evangeline***
tak, to prawda

Gość Lilly Evangeline***
bo taka ulga rodzinna powinna przysługiwać przynajmniej osobom najuboższym albo np. dla wszystkich z pierwszego progu podatkowego

Gość mamdosctegorzadu
Ale to pewne, że to zostanie zniesione czy jeszze nie do końca?

Gość Stillson Evergreen
ja jestem ewenementem gdyż popierałem swego czasu lpr i samoobronę jedynie z tego powodu iż miały w sobie pierwiastki narodowościowe dzisiejsze partie - żadna z nich nie sprzyja narodowi polskiemu, reprezentuje interesy unii europejskiej a nie Polski popieram poszczególnych polityków. od palikota się odwróciłem, daleko mu do Stańczyka, oj daleko jkm popiera sporo osób, sporo moich znajomych, sporo znajomych znajomych z internetu, więc dlaczego zajął miejsce za napieralskim? to dla mnie była porażka, spodziewałem się 3-go miejsca (liczyłem po cichu na 2-gie) pis - kaczyński niby wielki patriota, ale podpisał traktak lizboński tusk to kłamca, komorowski to agent rosjan przynajmniej ja tak przypuszczam z oceny jego działalności nie widzę szans dla Polski, Polacy zagłosują po raz kolejny na idiotów w następnych wyborach, przecież już od 20 lat wolne wybory w Polsce zawsze wybierany nieskutecznych rządzących

Gość 80letnia zakonnica z Jabłonowa
prawdą jest,że Jarosław K. zniesie jajco holenderskie blues

Gość Reinrag czyli Garnier
Ja bym proponowała nie iść na wybory. I już.

Gość jak dla mnie mogą znieść
bo mnie nie dotyczą :D

Gość mamdosctegorzadu
Ja chodzę na wybory - zawsze. Uważam, że każdy Polak powinien to zrobić. Gdzieś wyczytałam, że te ulgi, tzn. ich zniesienie będzie wprowadzone jeśli dziura budżetowa przekroczy 55% . Prawda?

Abstrahując od tematu. Nie wiem czy u was też zdarzają się takie sytuacje np w domu, pracy itd. Dzisiaj zbulwersowałam się tekstem koleżanki z pracy na temat zabójstwa w Łodzi. Rozumiem że może mieć swoje poglądy polityczne (ponoć jest wolność słowa) ale przesadziła moim zdaniem mówiąc: powinni mu (czyli zabójcy) dać medal i byłby spokój z Kaczyńskim. To było delikatnie mówiąc niesmaczne

Gość Edmunt Pipa
jeżeli to prawda , to tylko przyklasnąć. biedota niech się nie pleni, tworząc patologie i obciążając budżet nie potrzeba nam nowego pokolenia dziadostwa w demokracji i UE

Gość mamdosctegorzadu
Tak, niektóre wypowiedzi sa bardzo niesmaczne i moim zdaniem swiadcza o braku kultury